Yes!!! Vandaag is het zover, mijn eerste werkdag in mijn nieuwe functie… Ik heb er helemaal zin in, 8 maanden na de bevalling ein-de-lijk aan de slag!

Vanaf het moment dat ik wist dat ik weer aan de slag zou gaan, heb ik van alles geregeld en gedaan om me voor te bereiden op mijn nieuwe uitdaging. In deze blog zal ik er kort iets over vertellen.

Kinderopvang

Te beginnen met het belangrijkste regelpuntje: de kinderopvang! Omdat ik na mijn verlof kort gewerkt heb, had ik nog steeds recht op kinderopvangtoeslag (gedurende 6 maanden). Onze dochter bleef gewoon naar de opvang gaan, want ik wist niet precies hoe lang het weer zou duren tot ik aan het werk zou kunnen. Daarnaast zou ik het vervelend vinden als ze opnieuw moest wennen als ze wat ouder was. En het fijnste is dat ik, vanwege mijn lichamelijke klachten, mijn huishouden een beetje op orde kon houden op de dagen dat ze op de opvang was.
Toen ik mijn nieuwe werkdagen te horen kreeg, bleek dat ik één dag moest wijzigen bij de opvang. Gelukkig was dit geen probleem: ik kan dus zorgeloos aan mijn nieuwe baan beginnen!

IMG 8162

Beautyritueel

Een tijdje geleden heb ik mijn haar donkerbruin laten verven bij de kapper. Een weekje voordat ik mocht starten met werken, heb ik mijn haar weer even laten bijkleuren. Ook heb ik mijn wenkbrauwen laten harsen en verven. Een frisse look en representatief op mijn werk verschijnen, is voor mij héél belangrijk! Even m’n nagels geknipt, geveild en gelakt. Voelt fijn!

Shoppen

Dit hoort ook bij representatief op mijn werk verschijnen. Laatst schreef ik al een blog over de ellende in mijn kledingkast. Nadat ik al aardig ben afgevallen, maar mijn einddoel nog niet heb bereikt, val ik een beetje tussen 2 maten in. Mijn oude kleding zit nog net te strak en niet allemaal even mooi. Maar de grote kleding die ik kocht, gaat nu te los zitten en omdat ik er niet zoveel van heb, begint het nu een beetje te slijten. Je snapt dat er voor mij niets anders op zat dan even flink te shoppen. En how lucky I was met een opheffingsuitverkoop van een winkel in de buurt: ik heb een tas vol kleding gescoord voor een fijn prijsje! Zie me straks shinen op m’n werk ;)

Eten koken

Ik ben nogal fan van het motto: een voorbereid mens telt voor twee. Huh, hoor ik je denken, het is toch een gewaarschuwd mens? Klopt, maar dit is dan ook mijn eigen verzinsel :P Wat ik ermee wil zeggen, is dat ik een bloedhekel heb aan laat warm eten. Dus als ik straks na een werkdag thuis kom en Suus moet warm eten, dan gewassen/gedoucht en dan voorlezen-knuffelen-naar bed, dan eten we zeker niet vóór half zeven. Natuurlijk ben ik niet van plan om op mijn werkdagen een driegangen diner te bereiden, maar soms zit het wel eens tegen. En kan het dus nog later worden. Of ik had geen tijd om boodschappen te doen. Of ik ben ziek geworden en Erik moet nog warm eten. De oplossing is simpel: afgelopen weken aten we onder andere stamppot, bami, nasi en pasta. Hele pan vol gemaakt, paar porties in bakken geschept en hoppa, in de vriezer. Suuuuper handig.

Vooruit werken voor de blog

Ook een hele belangrijke: de blog! Mama’s Meisje gaat gewoon door, ondanks mijn werk. Ik heb de afgelopen weken flink vooruit gewerkt. Ik kan het me dus permitteren om 2,5 week op vakantie te gaan (bij wijze van spreken…). Er staan heel wat concepten ingepland, dus er is even tijd om mijn draai te vinden. Natuurlijk wil ik het wel bijhouden, dus ik kan in het weekend wel aan de slag, maar het voelt goed om de blog goed gevuld te hebben ;) En ik barstte van de inspiratie!

Nieuwe Header

Conclusie: ik ben er klaar voor!

Die paar weekjes regeltijd hebben er voor gezorgd dat ik voor mijn gevoel alles onder controle heb. En dat is een fijn gevoel! Ik heb er heel veel zin in en zal jullie over een tijdje een update geven over mijn nieuwe rol als Working Mom. Maar ik ben ook heel benieuwd naar jullie reacties en tips!

Hoe houdt jij alle balletjes in de lucht? Werken, kinderen, vrije tijd… Heb je nog tips of wil je gewoon reageren? Ik vind het heel leuk om reacties te lezen in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin