De meivakantie is afgelopen en we zitten vol in de eindsprint naar de zomervakantie. En dat betekent: leuke dingen doen, maar ook rust pakken! En precies om die momentjes thuis in te vullen, mag ik van Uitgeverij Deltas vier bomvolle vakantiepakketten vol spelletjesboeken weggeven! Doe je mee?

Schoolvakantie paniek!

Hoewel de meivakantie nog maar net achter de rug is, vind ik die laatste periode tot aan de zomervakantie altijd zó snel voorbij gaan! Je knippert een keer met je ogen en het is alweer zover. Tot die tijd staat er nog genoeg op de planning, maar dan komen we als het goed is in een zes weken durende oase van rust terecht… Uhm, think again, of niet mama’s? Misschien ga je nog op vakantie, dagjes weg of genieten in Hintergarten, maar gedurende die zes weken is het niet alleen maar gezellig en harmonieus! Zelf gaan wij een weekje naar Friesland en daar gaan we veelal op pad. Ik wil in de schoolvakantie altijd wel iets leuks doen met de kinderen, zoals een budget uitje of iets dergelijks, maar dat kan natuurlijk niet iedere dag. Voor de hardnekkige verveelmomenten vind ik het heel fijn om iets achter de hand te hebben. Buitenspelen is altijd een goed idee, maar soms hebben ze daar gewoon géén zin in of zit het weer niet mee. Schoolvakantie paniek! ‘Say no more’, dacht Deltas, want ze stuurden me twee bomvolle vakantiepakketten vol leuke spelletjesboeken op. En die vallen echt áltijd in de smaak bij Suus en Niene, ze vermaken zich hier uren mee! Nog leuker? Ik mag vier lezers ook verblijden met zo’n pakket vol spelletjesboeken van Deltas! Benieuwd wat erin zit? Lees maar mee.

Deltas oefenboekjes - Mama's Meisje blog

Deltas oefenboekjes 4-6 jaar

Niene zit nu nog in groep 1 en gaat na de zomervakantie naar groep 2. Er zijn diverse spelletjesboeken van Deltas die perfect aansluiten op de kleuterleeftijd. De Deltas oefenboekjes in dit vakantiepakket zijn gericht op kinderen van 4 tot 6 jaar en gaan zéker voor veel vermaak zorgen in de zomervakantie! In het spelletjesblok staan leuke opdrachtjes zoals tekeningen inkleuren, punten verbinden en zoek de verschillen. Kleuren op nummer is vormgegeven in boerderijthema, dat altijd aanspreekt! Aan de hand van de code kleurt het kind de uitscheurbare kleurplaten in. Het stickerboek van Frozen is voorzien van herbruikbare stickers waardoor het boek langer dan één keer te gebruiken is en datzelfde geldt voor de oefenboeken op afwasbaar papier. Met een stift kunnen de leerzame oefeningen gemaakt worden, even uitwissen en je maakt ze de volgende keer weer opnieuw. Zo komen we de zomervakantie wel door!

 • Mijn oefenboek op afwasbaar papier – Leuke schrijfspelletjes 5-6 jaar  (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044763324), adviesprijs: €9,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.
 • Mijn oefenboek op afwasbaar papier – Leuke telspelletjes 5-6 jaar (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044763294), adviesprijs: €9,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.
 • Disney sticker parade Frozen (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044764741), adviesprijs: €8,50 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.
 • Leerrijk Spelletjesblok 4-6 jaar (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044750997), adviesprijs: €8,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.
 • Kleuren op nummer – Op de boerderij (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044764321), adviesprijs: €7,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Vermaaktip tijdens schoolvakantie - Mama's Meisje blog

Spelletjesboeken 6-8 jaar

In de blog met deze boekentip voor beginnende lezers gaf ik het ook al aan: als ze eenmaal beginnen met leren lezen, gaat het hard! Suus zit nu nog in groep 3 en zal na de zomervakantie in groep 4 starten. Ze leest al goed zelfstandig en daardoor kan ze de opdrachten uit haar nieuwe spelletjesboeken van Deltas veelal zelfstandig maken. Bijvoorbeeld in de oefenboeken op afwasbaar papier, die zowel in reken- als taalvariant in dit vakantiepakket zitten. In het spelletjesblok leert je kind op een leuke manier de basisvaardigheden zoals logische associaties maken, tellen en schrijven door middel van puzzelstukjes zoeken, tekenen op raster, verbinden in de juiste volgorde en meer van dit soort oefeningen. In het reuzeleuke puzzelboek staan rebussen, woordzoekers, kruiswoordraadsels, logicaspelletjes en meer voor kinderen tussen 7 en 9 jaar. Tot slot maak ik Suus enorm gelukkig met dit blok vol magische eenhoorns die ze op nummer kan inkleuren! Ze hoeft zich, zoals je ziet, geen dag te vervelen in de zomervakantie.

 • Leerrijk Spelletjesblok 6-8 jaar (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044751000), adviesprijs: €8,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.
 • Mijn superdik leerrijk puzzelboek 7-9 jaar (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044763461), adviesprijs: €12,50 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.
 • Mijn oefenboek op afwasbaar papier – Ik leer al schrijven 6-7 jaar (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044763331), adviesprijs: €9,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.
 • Kleuren op nummer – Unicorn coloring fun (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044762266), adviesprijs: €6,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.
 • Mijn oefenboek op afwasbaar papier – Ik leer al rekenen 6-7 jaar (ISBN: 9789044763300), adviesprijs: €9,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

WIN: spelletjesboeken van Deltas (4-6 jaar óf 6-8 jaar – 2x)

Niet alleen Suus en Niene ontvingen zo’n prachtig vakantiepakket vol spelletjesboeken van Deltas: ook jij maakt kans op één van de vier Deltas boekenpakketten! Ik mag er van elke ‘categorie’ twee weggeven: 4 tot 6 jaar en 6 tot 8 jaar. Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

 • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
 • Laat in een reactie onder deze blog weten voor welk pakket je meedoet: 4-6 jaar óf 6-8 jaar?
 • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 31 mei 2023. De winnaars krijgen uiterlijk 4 juni bericht via e-mail.
 • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer