Stapje voor stapje heb ik de laatste tijd veranderingen aangebracht in huis. Zo ook in de speelhoek in de woonkamer: deze kreeg een makeover! Benieuwd naar het resultaat? Dat laat ik je zien in deze blog!

Inrichting veranderen

Blame it on the hormones, maar de laatste tijd had ik ontzettend de behoefte om op te ruimen, schoon te maken en onze inrichting te veranderen. Ik ben (niet voor niets) een budget mamablogger, hou van koopjes en heb geen geldboom in de tuin staan, dus stap voor stap hebben we een aantal veranderingen aangebracht waardoor er een fris en nieuw sfeertje in huis ontstaat. Soms raak je nu eenmaal uitgekeken op dingen en wil je iets anders. Ik vind het heerlijk om met styling en inrichting van ons huis aan de slag te gaan, zoals ik al vaker heb laten zien op de blog. De babykamer en kinderkamers voerden de afgelopen jaren de boventoon, maar nu was onze woonkamer aan de beurt. Om te beginnen gaf ik de speelhoek een makeover en ik kan wel zeggen dat ik zéér tevreden ben met het resultaat. Wat een beetje schuiven met meubels al niet kan doen! Ik kocht zelfs een, voor mijn doen, best prijzig item waar ik helemaal verliefd op ben. Ik laat het je zien!

Speelhoek in de woonkamer

Als je googelt op ‘speelhoek woonkamer’ zie je tal van voorbeelden van de IKEA speelhoek die ook in ons huis pronkt. Ik vind ‘m ideaal: zo ideaal zelfs, dat Suus ook een speelhoek op de slaapkamer heeft. De speelhoek beneden staat in een soort nis, waardoor de woonkamer iets beter toegankelijk blijft voor ons en we niet per se direct onze nek breken over al dat rondslingerende speelgoed. De meubels hebben er al op alle mogelijke manieren ingestaan en er hebben ook al diverse kasten op de wand er tegenover gestaan. Waar we vooral tegenaan liepen, is dat het ‘wagenpark’ van poppenwagens en buggy’s nogal uitgebreid is. Ook stond er een IKEA Duktig keukentje dat ik eigenhandig gepimpt heb, maar waarvan Niene van mening was dat het nog wel wat extra stickers, stiftstrepen en wat minder marmerfolie kon gebruiken. Het zag er dus nogal gehavend uit en op den deur ging ze er ook nog met de spreekwoordelijke sloophamer door. De grote kast die tegenover de speelhoek stond, voldeed niet meer op die plek en daarom besloten we op zoek te gaan naar een mooi alternatief.

IKEA Speelhoek - Mama's Meisje blog

Speelhoek inrichten

Ik was me al een tijdje aan het oriënteren op een nieuwe kast, maar wilde nog even wachten op de belastingteruggave. Totdat ik opeens een financiële meevaller kreeg waarvan ik ‘m alweer was vergeten dat ie zou komen. Vorig jaar had ik namelijk een weekendje weg geboekt tijdens mijn zwangerschapsverlof, alleen kon dat door tante Cor niet doorgaan. Ik koos in eerste instantie voor een voucher, maar van de waarde ervan kun je nu niet eens een nachtje weg boeken. Jep, de prijzen voor vakanties in eigen land zijn flink gestegen. Daarom wilde ik mijn geld graag terug, maar daar moest ik een jaar op wachten. Destijds trakteerde ik mezelf op dit uitje, nu koos ik ervoor om van dat geld iets anders cadeau te doen aan mezelf. Een soort zwangerschapsverlof cadeau maar dan met terugwerkende kracht. Dat wachten was het meer dan waard! Ik vond namelijk een hele mooie kast bij Kwantum die perfect bij onze speelhoek in de woonkamer zou passen. Ook besloot ik bij project speelhoek inrichten om het speelgoedkeukentje naar buiten te verplaatsen. Het neemt in verhouding teveel ruimte in, dus staat het nu onder de overkapping om dienst te doen als modder/zandkeukentje.

Webbing kast van Kwantum budgettip budgetblogger mamablogger - Mama's Meisje blog

Webbing kast van Kwantum

Onze inrichting is volgens mij het best te omschrijven als ‘landelijk’. We hebben veel lichte kleuren in huis en combineren dit met natuurlijke materialen. Zo hebben we een eikenhouten schouw en de webbing kast van Kwantum heeft exact dezelfde kleur als deze schouw. Ik spotte de kast online en ging vervolgens naar de winkel om ‘m in real life te bekijken. De kast bleek precies de juiste afmetingen te hebben: niet te diep, met drie planken en natuurlijk de hippe webbing deurtjes. Ook de houten poten vond ik gelijk heel tof dus ik bestelde ‘m! Na anderhalve week heeft Erik de kast opgehaald en de volgende dag hebben we ‘m in elkaar gezet. Deze kast is een stuk kleiner dan de kast die er stond, maar toch kan ik er veel meer in kwijt door de indeling. Ik heb een aantal opbergbakken en manden bij Action gekocht en nu liggen er vooral knutselspullen voor de kinderen in. De deurtjes sluiten door magneten en die zijn vrij sterk, dus de kinderen kunnen de kast niet zelf open krijgen. Daar ben ik dan weer heel blij om, want zo liggen de verfspullen en lijmstiften veilig opgeborgen. Doordat deze kast hoog en smal is, werd de speelhoek in de woonkamer veel ruimtelijker. Precies zoals ik voor ogen had!

Rotan boekenrek Kwantum plantenstandaard boekenkast - Mama's Meisje blog

Rotan boekenrek

Doordat het speelgoedkeukentje nu buiten staat, ontstond er meer ruimte in de speelhoek. Ik heb er bij het speelhoek inrichten op gelet dat er ook voldoende plaats zou zijn om aan het einde van de dag alle poppenwagens kwijt te kunnen. Daarom besloten we de IKEA speelhoek te verschuiven naar een andere muur. Erik stond hier niet heel erg om te juichen, maar als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb… Deze combinatie staat nu dus weer op de linkermuur, daar tegenover staat de webbing kast. Kortgeleden hadden we op diezelfde muur nog bamboe wandplankjes van Søstrene Grene bevestigd, die wilde ik sowieso laten hanger. Daarom zetten we het rotan boekenrek (wat eigenlijk een plantenstandaard van Kwantum is) hieronder. Deze was online niet meer verkrijgbaar, maar ik zag dat ie nu weer bestelbaar is. En misschien heb je geluk en staat er nog eentje in de winkel… De basis stond, tijd voor accessoires!

poster met plaatsnaam zwart wit chinese lantaarnplant - Mama's Meisje blog

speelhoek woonkamer accessoires rotan kindvriendelijke plant niet giftig rotan mand boekenrek bamboe - Mama's Meisje blog

Speelhoek woonkamer accessoires

Omdat er aan de ene kant nu veel rotan- en houtkleurige meubels staan, wilde ik dit in de accessoires op de speelhoek in de woonkamer terug laten komen. De IKEA meubels zijn vooral heel wit met een houten blad. Daarom kocht ik bij Kwantum een rotan mand in de vorm van een peer. Ook scoorde ik daar leuke stoneware bloempotten met een schotel eronder in roze/beige en grijs. De plantjes die daar in staan zijn Chinese lantaarnplantjes. Het ziet er een beetje sneu uit, maar ik begreep dat deze plantjes heel snel groeien dus ik besloot ze maar meteen in een ruime bloempot te zetten. Aan het boekenrek hangt een slingers met pompoms, die ik ooit bij een perspakket heb gekregen. Uiteindelijk heb ik één bloempot op de webbing kast gezet, de andere op de speelhoek in de woonkamer. En daarbij staan ook de rotan peer en dit leuke mandje. Al met al is er nu een hele warme en gezellige sfeer ontstaan met maar een paar wijzigingen. Op onderstaande foto zie je links het resultaat zoals ik dat het liefste zie: zonder speelgoed op de kast en het wagenpark uit beeld. Maar rechts zie je reality en zoals je ziet is dat nog steeds lekker ruim. Ik wilde eerst nog een krukje met daarop een grote kamerplant naast de webbing kast zetten, maar die kamerplant staat nu elders in de woonkamer. Over díé metamorfose lees je binnenkort ook meer op de blog!

Speelhoek in de woonkamer - Mama's Meisje blog

Hoe berg jij het kinderspeelgoed in je leefruimte op? Heb je ook een speelhoek in de woonkamer? En wat vind je van deze? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1