Ben je nog op zoek naar cadeau inspiratie voor een peuter of kleuter? Linn kreeg voor haar 2e verjaardag de Decathlon evenwichtsset voor kleutergym en in deze review vertel ik meer over deze speelgoedtip!

Cadeau inspiratie voor onze peuter

De decembermaand komt er weer aan, dus ik besloot een blog te schrijven over een leuke speelgoedtip. Als moeder van drie dochters zit ik regelmatig met mijn handen in het haar als het op verlanglijstjes aankomt. Voor Suus is de zoektocht naar cadeaus altijd het makkelijkst: ze is de oudste en kan zelf al heel duidelijk aangeven wat ze leuk vindt. Maar omdat we voor haar die nieuwe dingen in huis halen, schuift het meeste wel door in de rij. Dat maakt cadeaus kopen voor Niene, maar met name voor Linn echt een uitdaging. Ik schreef al eens een blog over cadeaus kopen voor je derde kind en toen ze afgelopen voorjaar 2 werd, besloot ik een vraagsticker in mijn stories te zetten. Kom maar door met die cadeau inspiratie voor onze peuter! Daarop kwamen superveel tips binnen waar we ook daadwerkelijk iets aan hebben gehad. Eén ervan was de Decathlon evenwichtsset voor kleutergym; die werd meermaals genoemd. Inmiddels hebben we ‘m een maand of vier in huis en vond ik het een goed moment om er een review tegenaan te gooien!

peutergym oefeningen thuis tips balansoefeningen - Mama's Meisje blog

Decathlon evenwichtsset voor kleutergym

Eerlijk gezegd was dit soort speelgoed niet echt ons ding. Als je me een paar jaar geleden had verteld dat ik dit in huis zou halen, dan had ik je vierkant uitgelachen… Maar toen zette ik een klein klimgeitje op de wereld die overal op, onder en over klimt. Die energie, die moest ze echt kwijt. Buitenspelen is natuurlijk superleuk, maar wat als het regent? Aangezien mijn ouders nog op zoek waren naar een geschikt cadeautje voor Linn, kochten zij de Decathlon evenwichtsset voor kleutergym voor haar tweede verjaardag. Deze set bestaat uit 4 balken van 70 cm lang en 4 sokkels van 27 cm bij 27 cm lang. Ook zitten er verschillende dierfiguren van foam bij die zowel op de balken bevestigd kunnen worden als kunnen dienen om mee te spelen. Als je de Decathlon evenwichtsset voor kleutergym in de vierkante opstelling neerzet, is deze 120 cm bij 120 groot. Ik heb me via Instagram én door de grotendeels positieve reviews op de Decathlon website weten over te halen om de set als cadeautip aan mijn ouders te noemen. En dat is een hele goede keuze geweest, want wat een geslaagde speelgoedtip was dit!

cadeau inspiratie peuter Decathlon evenwichtsset review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Goed voor motoriek

Op de website van Decathlon valt te lezen dat dit product is ontwikkeld in samenwerking met een bewegingstherapeute. Het doel van de set is om te helpen het evenwichtsgevoel van kinderen te ontwikkelen. De set is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met een jaar of 6. Laten wij nou drie kinderen hebben die precies in die leeftijdscategorie vallen! Ik kon de afgelopen maanden dus beoordelen of het voor die leeftijden (2, 4 en 6 jaar) leuk is en wat ze ermee kunnen. Voor Linn is het nog flink oefenen: zij is héél enthousiast wanneer de set wordt opgebouwd, maar heeft nog wel een handje nodig om over de balkjes te kunnen lopen. Niene en Suus stellen zich dan altijd heel behulpzaam op en samen helpen ze Linn dan met lopen. Ondertussen hebben ze al verschillende opstellingen ontdekt; ze kijken dan naar de voorbeelden op de doos en bouwen dat na, super leerzaam! En ik merk dat het hun fantasie prikkelt, want ze bouwen er bijvoorbeeld een eiland aan vast met een speelkleed of de poef en zijn dan piraten. Ik had niet verwacht dat het zoveel speelplezier zou opleveren, maar wat mij betreft is de Decathlon evenwichtsset voor kleutergym écht een dikke aanrader! Ik plaatste er al eens een reel over op mijn Instagramaccount, kijk maar:

Speelgoedtip voor decembermaand!

Na het delen van deze reel kreeg ik veel reacties en dm’s van andere tevreden gebruikers. Er zijn ook kinderen die bijvoorbeeld fysiotherapie hebben en de Decathlon evenwichtsset thuis hebben om extra te oefenen. En voor extra uitdaging is het zelfs mogelijk om twee sets met elkaar te combineren! Wij houden het voorlopig bij eentje, die zowel binnen als buiten (op het gras) gebruikt wordt. Aangezien mijn kids in leeftijd variëren en het allemaal leuk vinden, voorzie ik nog jaren speelplezier. En dat allemaal omdat ik vroeg naar cadeau inspiratie voor onze peuter. Omdat ik zelf ook heel enthousiast ben en inmiddels al meerdere vriendinnen en familieleden deze set getipt heb, vond ik het leuk om er een blog over te schrijven. Geen sponsoring dus, het cadeau is betaald door opa en oma en dus perfect als verjaardagscadeau, maar ook als speelgoedtip voor de decembermaand! De Decathlon evenwichtsset is verkrijgbaar voor €48,99 en via de website vind je meer informatie.

Kende jij de Decathlon evenwichtsset voor kleutergym al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog