Begin september werden de winnaars bekend van Speelgoed van het Jaar 2022 gekozen door de vakjury. Nu is het de beurt aan het publiek! Ik zette alle winnaars per categorie voor je op een rijtje, laat zien welk speelgoed wij kregen toegestuurd én vertel hoe je kunt stemmen plus kans maakt op mooie prijzen… Lees je mee?

Cadeau inspiratie voor december

Het lijkt allemaal nog ver weg, maar oktober is dé maand om cadeau inspiratie voor december op te doen. De laatste maanden van het jaar gaan in mijn beleving altijd gigantisch snel… Over pak ‘m beet twee maanden zitten we volop in het feestgedruis en zoals ieder jaar ben ik alweer druk bezig om de cadeautjes voor de decembermaand te verzamelen. Zeker nu Suus en Niene steeds meer duidelijke voorkeuren hebben qua speelgoed, vind ik het best lastig om iets passends voor ze te vinden wat ook binnen het budget past. Voor Linn trouwens ook, want met twee grote zussen zou je bijna denken dat we alles wel hebben. Inspiratie is dus meer dan welkom en daarom is de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar 2022 een hele welkome gelegenheid. De afgelopen tijd boog de vakjury zich over een heleboel speelgoed en daaruit zijn in alle 15 categorieën drie winnaars gekozen. Ik heb de belangrijkste categorieën voor mijn lezerspubliek in deze blog overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Ook mocht ik drie items uit deze lange lijst met winnaars kiezen én ik vertel hoe jij zelf kunt stemmen op jouw favoriet, waarbij je kans maakt op prachtige prijzen!

Meisjes speelgoed tips - Mama's Meisje blog

Stem op jouw favoriete speelgoed!

Tijdens de verkiezingen van vorig jaar werd er gewerkt met leeftijdscategorieën. Dat is dit jaar anders: er zijn 15 categorieën (dat zijn er 3 meer dan vorig jaar) en maar liefst 44 winnaars uitgeroepen door de vakjury! Alle winnaars uit de verschillende categorieën van de vakjury maken kans op de publieksprijs en jij kunt ook jouw stem uitbrengen. Het product met de meeste stemmen in die categorie wint dan de publieksprijs. Stem op jouw favoriete speelgoed via de website en maak kans op een mooi speelgoed- en spellenpakket! Los eerst de rebus op en klik daarna per categorie jouw favoriet aan. Laat ook je gegevens achter als je kans wilt maken op de prijzen! Stemmen kan tot 28 oktober. Op 8 november worden op het Nederlandse Speelgoed Gala de winnaars bekend gemaakt. Vergeet je niet om tijdens het stemmen de naam van de school van je kind(eren) door te geven? De school met de meeste stemmen maakt kans op een fantastisch speelgoedpakket!

Winnaars van de Vakjury Speelgoed van het Jaar 2022

Wow, er zijn maar liefst 15 categorieën met drie winnaars per categorie als beste beoordeeld door de vakjury van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022! Ook wij ontvingen een groot pakket met drie verrassingen voor de meiden. En dit blijft ook nog even een verrassing voor ze, want als kind van een mamablogger krijgen ze al zóveel toegestuurd, dat we hebben besloten om dit speelgoed te bewaren tot de feestdagen. Ik koos voor Linn Woezel en Pip Buurpoes, voor Niene Gabby’s Magische Poppenhuis en voor Suus LEGO Dots Eenhoorn. Het is niet normaal om zomaar tussendoor zulke grote cadeaus te krijgen, daarom pakken we ze in voor de decembermaand en als ze uitgepakt zijn, zal ik het nog in mijn stories op Instagram laten zien :) Dit zijn de winnaars van de vakjury Speelgoed van het Jaar 2022:

Kinderspellen - Mama's Meisje blog

Categorie Kinderspellen:

 • Peek-A-Zoo: Kiekeboe, ik zie je! Deze dierentuindieren spelen graag verstoppertje! Kan jij spotten waar deze ondeugende dieren zich verbergen? Kies een uitdaging en probeer de blokken te stapelen zoals op de speelkaart. Oefen taal en leer over kleuren, dieren en ruimtelijke concepten zoals op en onder of in en uit. Dit leerzame spel is gemaakt uit kwalitatief, duurzaam karton en is makkelijk op te bergen en overal met je mee te nemen.
 • Dodo: De heilige dodo van de Hagulaminapitopasi-stam legt ieder jaar op de top van een berg een ei. Dit ei rolt tergend langzaam richting de afgrond. Samen met je medespelers zet je alles op alles om het ei te redden. Dit doe je door bruggen te bouwen, die ervoor zorgen dat het ei veilig en wel naar een boot aan de voet van de berg rolt. Maar als jullie te langzaam zijn, valt het ei te pletter!
 • Hoofd Bewaking: Jouw huis is een museum en ligt vol met waardevolle kunstschatten. Probeer met een team van dieven zo veel mogelijk voorwerpen te stelen en naar de vluchtauto’s te brengen. Maar pas op, want een van de spelers is het. Hoofd Bewaking: een levende beveiligingscamera! Het is zijn taak om de dieven op heterdaad te betrappen.

Buitenspeelgoed - Mama's Meisje blog

Categorie Buitenspeelgoed:

 • X-Shot Skins Last Stand Dart Blaster Graffiti (16 darts): Kies je Skin en ga de strijd aan met de X-Shot Last Stand! De Last Stand is een pump-action blaster met een roterende cilinder waar 14 pijltjes in passen. De Last Stand heeft slam-fire waardoor je deze pijltjes razendsnel weg kunt schieten. De veer is eenvoudig te spannen met de comfortabele pump-grip. Bovenop de blaster vind je een rail voor accessoires. Wordt geleverd inclusief 16 X-Shot pijltjes.
 • Les Papattes: De zon brandt op de dieren op de savanne, de rivier is niet ver weg en alle dieren hebben dorst. Help jij ze bij het water te komen? Kruip in de huid van een dorstig dier dat zin heeft in een spelletje en kom zo dicht mogelijk bij de rivier zonder te worden opgegeten door de krokodillen die zich daar verstoppen. Een spel om te spelen op gras of op zand.
 • De Dief: Wees voorzichtig! Er is een dief in de stad! Kies wie de dief is. Kijk goed naar alle waardevolle stukken voordat de dief er één steelt. Draai je om en dan weer terug…hoe goed is je geheugen? Weet jij wat er gestolen is? Wees de eerste die het zegt en win de ronde!

Speelgoed van het Jaar 2022 Knutsel en Creatief - Mama's Meisje blog

Categorie Knutsel en Creatief:

 • Origami 3D – Peacock: Een waar feest voor liefhebbers van creatief speelgoed. Origami 3D knutselsets zijn unieke sets waarmee je de mooiste 3D-papiersculpturen kunt maken die je ooit hebt gezien. Dankzij gepatenteerde modules, zeer gedetailleerde instructies en stapsgewijze instructievideo’s die laten zien hoe het model moet worden gemonteerd, maak je zelf prachtige creaties.
 • Doctor Squish Squishy Maker: Doctor Squish is de nummer 1 squishy Doc op YouTube, TikTok en Instagram – met in totaal meer dan 1 miljard views! Ze maakt allerlei cool DIY-slijm en beoordeelt putty en alles squishiliscious! Nu kan jij ook je eigen squishies maken met de Squishy Maker! Word jij de volgende Doctor Squish? Maak je eigen squishies! Pomp om de grootte van je squishy te bepalen – klein, middel of GIGANTISCH! Vul de squishy! Je kunt je squishy vullen met wat bij de Squishy Maker wordt geleverd of met je eigen slijm en vulling! Squish! Geniet van je eigen squishy!
 • LEGO Dots – Eenhoorn Creatieve Gezinsset: Maak samen spelen nog leuker met de LEGO® DOTS Eenhoorn creatieve gezinsset (41962)! Deze set is ontworpen voor kinderen en knutselfans vanaf 6 jaar en bevat 5 verschillende DOTS voorwerpen, waaronder 2 smalle armbanden, een bureaubakje in de vorm van een eenhoorn met een afneembaar deksel, een klein notitiebord en een slinger, plus een heleboel kleurrijke tegels en 3 sets alfabettegels om alles mee te versieren. Kinderen kunnen de verschillende speelgoeditems in elkaar zetten en talloze berichten en ontwerpen bedenken om zich op hun eigen manier te uiten.

Pluche - Mama's Meisje blog

Categorie Pluche:

 • Magic Mixies Magische ketel met echte mist: Bevat alle magische ingrediënten die je nodig hebt en een speciale toverstok om het drankje te mengen, terwijl je Magic Mixie door de mist verschijnt.
  Volg de spreuk door stap voor stap de magische ingrediënten aan je magische ketel toe te voegen, wacht op het groene licht en tik 3 keer tot het drankje klaar is. Zie hoe ECHTE MIST begint op te stijgen uit de ketel!
 • Rainbocorns Puppycorn Rescue Surprise: Knuffel en kus deze harige vrienden weer gezond met Rainbocorns Puppycorn Rescue! In Rainboville voelen sommige puppy’s zich niet lekker en hebben je knuffels en kusjes nodig om ze te redden! Knal het ei open om je puppypatiënt te vinden en meer dan 12 magische verrassingen! Wis het magische hart van Puppycorns om te onthullen waardoor je zieke puppy zich blauw voelt en gebruik vervolgens de genezende accessoires zoals verband en slijmspuiten om je Puppycorn weer gezond te maken. Lees het röntgen- en gezondheidsrapport om uw puppypatiënt te leren kennen en hun kwaaltjes te genezen met pleisterstickers!
 • Woezel en Pip Buurpoes Lopend en Pratend: Je eigen interactieve Buurpoes met geluid, een unieke speelervaring! Nu kun je echt spelen met jouw favoriete vriendje uit de Tovertuin! Aai haar over haar hoofdje of lijfje en ze begint te praten. Ze kan zelfs lopen en met haar staartje zwaaien. Speel, loop, lach en zing je met Buurpoes mee?

Poppen - Mama's Meisje blog

Categorie Poppen:

 • Cry Babies Dressy Coney huilpop: Je kunt haar uit- en aankleden en zo eindeloos met haar spelen. Ze heeft mooie kristallen ogen en écht haar voor extra stylingplezier: kam het en maak bijvoorbeeld vlechtjes. Maar Dressy Coney kan ook echte tranen huilen en schattige huilgeluidjes laten laten horen. Stop je haar speentje in haar mond, dan zal ze stoppen met huilen en weer tevreden zijn. Een echte interactieve pop die kinderen helpt bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling.
 • L.O.L. Surprise! OMG Fashion Show Style Edition – Miss Frost: Ontdek Missy Fros ten vele verrassingen in deze mooie L.O.L. Surprise OMG Fashion Show Style set. De set bevat meer dan 320 mix en match looks. La Rose heeft verschillende accessoires om haar roze look helemaal mee af te maken zoals bijvoorbeeld een zonnebril, oorbellen, tasjes en schoenen.
 • Gabby’s Magische Poppenhuis: Speel in je eigen poppenhuiswereld met het DreamWorks Gabby’s Dollhouse Puurfecte Poppenhuis! Dit fantastische poppenhuis voor kinderen is meer dan 60 cm hoog en zit bomvol fantastische functies om te ontdekken, waaronder een toren met verrassingsdoosjes, een werkende krulstaartlift, geluiden en nog veel meer. Met een Gabby-pop-actiefiguur van 8,9 cm, Pandy Poek-figuur, meubilair voor elke kamer, drie accessoires en twee verrassingsdoosjes kun je direct aan de slag. Net als in de tv-serie kun je een verrassingsdoos in de toren laten vallen en op de knop drukken om hem op te halen. Maak hem open voor een verrassing binnenin!

Speelgoed van het Jaar 2022 Peuter - Mama's Meisje blog

Categorie Peuter:

 • Little Stars Badfontein met licht: Deze vrolijke gele bol drijft al op een klein laagje water in de badkuip of het buitenbadje en werkt op batterijen. Als het speeltje in contact komt met water geeft hij verschillende kleuren licht en sproeit water omhoog. Dit zorgt voor super veel waterpret, zowel binnen als buiten! Het hele jaar door samen spetteren met dit ondeugend lachende badvriendje.
 • My First Wobbly CarsGa op een hobbeldebobbel avontuur met deze magnetische autootjes! Maak je eigen wiebeltrein en trek hem voort. Mix je autootjes met de metalen ballen en creëer verschillende wiebelende combinaties. Of gebruik het trekkoord als vishengel!
 • Play-Doh Super Colorful Café speelset: Laat je verbeelding de vrije loop met deze superkleurrijke caféspeelset! Met deze caféspeelset kunnen kinderen creatieve Play-Doh-drankjes maken op hun manier. De speelgoedkoffiemaker vult de mokken met kleurrijke Play-Doh-boetseerklei en draait en verplaatst ze naar het toppingstation, waar nepslagroom wordt toegevoegd. Maak ook talloze kleurrijke Play-Doh-zoetigheden met de koekjes-, cupcake- en donutvormpjes en leg ze op de etagère.

Duurzaam - Mama's Meisje blog

Categorie Duurzaam:

 • Ik leer Recyclen: Ontdek de wondere wereld van afval met Jumbo’s Ik Leer Recyclen! Met dit spel leer jij spelenderwijs afval recyclen, verschillende materialen herkennen en het afval op de juiste manier te scheiden. Het pakket bevat 7 spelletjes, activiteiten en tips, dus voorlopig ben jij nog niet uitgespeeld!
 • Wiltopia dierenverzorgingscentrum: In het Dierenverzorgingscentrum van PLAYMOBIL Wiltopia worden de dieren van het regenwoud verzorgd. Het centrum van 2 verdiepingen omvat behuizingen, een dierengeneeskundige ruimte met behandeltafel, er kunnen röntgenfoto’s worden gemaakt en er is een warmtelamp (werkt op 2 AAA-batterijen). Ook heeft de set een onderzoekslaboratorium een aanlegsteiger met roeiboot en een goederenlift. In het dierenverzorgingsstation is een familie tapirs succesvol behandeld en ze staan nu in de twee recreatie buitenverblijven. Zodra ze weer helemaal gezond zijn, worden ze vrijgelaten in de natuur.
 • Eco Create Decorate your RoomRavensburger EcoCreate Decorate Your Room knutselpakket. Versier je kamer door oude verpakkingen een nieuw leven te geven! Met de set maak je schattige DIY pennen- en plantenbakjes. De eenvoudige instructies laten je stap voor stap zien hoe je de mooiste dingen kunt maken van bijvoorbeeld lege melkpakken of wc-papierrollen.

Actiefiguren - Mama's Meisje blog

Categorie Actiefiguren:

 • Horse Club Sofia’s Beauties Beauty Salon: In de beautysalon van Schleich Horse Club Sofia’s Beauties vind je alles om je uit te dossen voor stalfeesten, paardenverjaardagen of de eerste schooldag van het jongste veulen. Op het podium kan ieder dier pronken met zijn nieuwe accessoires. En de manen en staart kunnen zelfs heel eenvoudig worden gewisseld.
 • Funko Pops!: De Funko poppen zijn typische collectibles, maar ook heel leuk voor fantasiespel met vriendjes.
 • Pokémon Trainer Mission: Pak je Pokémon Detector en je Trainer Map en ga op missie! Je Pokémon Detector zal je de weg wijzen: “Ik detecteer een vliegende Pokémon! Ga naar boven!” “Deze Pokémon is erg snel, ga naar rechts!” “Het is Charizard! Schud me om hem te vangen!”

Stem op jouw favoriete Speelgoed van het Jaar 2022!

Wauw, wat een geweldig overzicht hè? Heb jij al een keuze gemaakt? Wacht dan niet langer en stem op jouw favoriete Speelgoed van het Jaar 2022!

Zijn de verlanglijstjes voor de feestdagen al aangevuld met inspiratie? Heb je iets gehad aan het speelgoed uit deze blog? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer