Begin september werden de winnaars bekend van Speelgoed van het Jaar 2021 gekozen door de vakjury. Nu is het de beurt aan het publiek! Ik zette alle winnaars per categorie voor je op een rijtje, laat zien welk speelgoed wij kregen toegestuurd én vertel hoe je kunt stemmen plus kans maakt op mooie prijzen… Lees je mee?

Toeleven naar de feestdagen

Het is ‘nog maar’ september maar de ervaring leert dat die laatste maanden van het jaar gigantisch snel gaan… Over drie maanden zitten we volop in het feestgedruis en zoals je eerder hebt kunnen lezen, begin ik altijd al vroeg met het verzamelen van alle cadeautjes voor de decembermaand. Zeker nu Suus en Niene steeds meer duidelijke voorkeuren hebben qua speelgoed, vind ik het best lastig om iets passends voor ze te vinden. Voor Linn trouwens ook, want met twee grote zussen zou je bijna denken dat we alles wel hebben. Inspiratie is dus meer dan welkom en daarom is de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar 2021 een hele welkome gelegenheid. De afgelopen tijd boog de vakjury zich over een heleboel speelgoed en daaruit zijn in alle 12 categorieën drie winnaars gekozen. Ik heb de belangrijkste categorieën voor mijn lezerspubliek in deze blog overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Ook mocht ik drie items uit deze lange lijst met winnaars kiezen én ik vertel hoe jij zelf kunt stemmen op jouw favoriet, waarbij je kans maakt op prachtige prijzen!

Stem op jouw favoriete speelgoed!

Alle winnaars uit de verschillende leeftijdscategorieën van de vakjury maken kans op de publieksprijs en jij kunt ook jouw stem uitbrengen. Het product met de meeste stemmen in die categorie wint dan de publieksprijs. Stem op jouw favoriete speelgoed via de website en maak kans op een mooi speelgoed- en spellenpakket! Je kunt per categorie jouw favoriet aanklikken en als je kans wilt maken op de prijzen, los dan aan het einde van de pagina de rebus op en laat je gegevens achter. Stemmen zonder de rebus op te lossen kan overigens ook. Stemmen kan tot en met 25 oktober. Op 2 november worden op het Nederlandse Speelgoed Gala de winnaars bekend gemaakt.

Peppa Pig houten huis SmartMax Lego Friends Magische Kermisachtbaan genomineerd - Mama's Meisje blog

Winnaars van de vakjury Speelgoed van het Jaar 2021

Wow, er zijn maar liefst 12 categorieën met drie winnaars per categorie als beste beoordeeld door de vakjury van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021! Ook wij ontvingen een groot pakket met drie verrassingen voor de meiden. En dit blijft ook nog even een verrassing voor ze, want als kind van een mamablogger krijgen ze al zóveel toegestuurd, dat we hebben besloten om dit speelgoed te bewaren tot de feestdagen. Ik koos voor Linn SmartMax, voor Niene het Peppa Pig huis en voor Suus de LEGO Magische kermisachtbaan. Het is niet normaal om zomaar tussendoor zulke grote cadeaus te krijgen, daarom pakken we ze in voor de decembermaand en als ze uitgepakt zijn, zal ik het nog in mijn stories op Instagram laten zien :) Dit zijn de winnaars van de vakjury Speelgoed van het Jaar 2021:

CHECK HIER DE 2022 EDITIE VAN SPEELGOED VAN HET JAAR!

Speelgoed van het jaar 2021 categorie 0 - 3 jaar winnaars - Mama's Meisje blog

Categorie 0 t/m 3 jaar:

 • SmartMax My First Acrobats (Smart Games): het duurde drie kinderen voordat ik het speelgoed van SmartMax ontdekte en sindsdien ben ik fan! Wij hebben al één set waar Linn (en ook Niene) enorm leuk mee spelen. En dat terwijl ik van tevoren mijn twijfels had. Nergens voor nodig, want in dit speelgoed ligt uitdaging en het prikkelt ze enorm om ermee aan de slag te gaan. Met de zes veelkleurige vormen van SmartMax My First Acrobats kun je een driehoek, een vierkant en een cirkel bouwen. Samen met de magnetische ballen en door de vormen te mixen, kun je de coolste acrobatische figuren creëren. Dit is speelgoed dat nooit verveelt!
 • Speel Stopdans met Dansende Bing (Spectron): Nog meer Bing fans in the house? Hier krijgt Niene er geen genoeg van! Met Dansende Bing wordt het sowieso een feestje! Knijp in Bings hand en als de muziek begint, moet je net als Bing gaan dansen op de muziek. Maar… zodra de muziek stopt, moet je helemaal stil staan, net als een standbeeld. En niet stiekem wiebelen! Bing zegt allerlei leuke zinnetjes en legt precies uit hoe dit leuke spelletje werkt. Hij is gemaakt van pluche en beweegt zich tijdens het dansen heen en weer. Ook zijn oren bewegen ritmisch mee op de muziek. Er zijn 4 verschillende vrolijke muziekjes!
 • Peppa’s Wereld van hout (Boti): Ik heb een zwak voor houten speelgoed en laat dit huis van de familie Pig nou van duurzaam hout gemaakt zijn! Neem een kijkje in Peppa Pigs leven met Peppa’s Houten Familiehuis! Het huis is geschikt voor kleine kinderhandjes. Inclusief houten meubels, keukenaccessoires en 1 Peppa figuurtje om eindeloos mee te spelen. Dit huis is óók de winnaar in de categorie ‘Duurzaam’. Wat ik erg fijn vind, is het formaat. Het past straks precies op Niene’s kamer en het is ook makkelijk af te sluiten (en eventueel mee te nemen tijdens vakanties) vanwege het front dat ook als speelbodem dient.

categorie 4-5 jaar favoriete speelgoed - Mama's Meisje blog

Categorie 4 & 5 jaar:

 • Prachtige taarten oven (Play-Doh): Bakkers klaar? Bakken maar! Met deze prachtige taarten oven van Play-Doh kunnen kleine meesterbakkers zich helemaal uitleven! Doe de Play-Doh-boetseerklei in de bakvorm, plaats hem in de oven, trek de hendel omlaag en zie hoe de taart voor je ogen rijst. Wanneer de taart klaar is, hoor je een ‘ding’-geluid om te melden dat de taart gebakken is. Nu kan je beginnen met decoreren! Voeg toefjes namaakgarnering toe met behulp van het het decoratiegereedschap of de verschillende kleurrijke Play-Doh-toppings.
 • Flextreme Discovery Set (Smoby): Bouw de gekste racebanen met de flexibele rails en bedenk de meest bizarre stunts voor de Flextreme race-auto’s met de Flextreme Discovery set! FleXtreme is een hele nieuwe wereld die de creativiteit van kinderen uitdaagt in de omgeving waarin ze spelen. Flextreme bestaat uit uit 184 flexibele baanstukken, een race-auto met extra carrosserie en een entry en exit track. Daarmee bouw je een track van maar liefst 4,4 meter!
 • Washimals huisdieren set (Crayola): Ook zo’n uitvinding die Suus erg interessant vindt: Washimals! Deze diertjes zijn helemaal te personaliseren met verschillende kleurstiften die ultra-schone en uitwasbare inkt bevatten. Na het spelen gaan ze in bad met een echt werkende douche. Schrob je dieren weer helemaal schoon en wit en laat ze even drogen. Tijd om ze weer helemaal anders in te kleuren! Washimals bieden urenlang speelplezier door het innovatieve concept. De diertjes zijn steeds weer opnieuw te gebruiken!

Speelgoed van het jaar 2021 categorie 6-7 jaar - Mama's Meisje blog

Categorie 6 & 7 jaar:

 • Geomag Super Color Recycled (Selecta): Constructiespeelgoed bestaande uit staafjes en bolletjes waarmee je de meest fantastische creaties kun bouwen: dat is speelgoed van Geomag! Laat je fantasie de vrije loop en combineer de magnetische staven, stalen bollen en magnetische bouwstenen en bouw zo de meest fantastische creaties. Door de sterke magneten en het stevige kliksysteem maak je oneindig veel driedimensionale figuren en constructies! Geomag Super Color Recycled is óók winnaar in de categorie ‘Duurzaam’.
 • Kidi DJ Mix (VTech): hoe stoer is het om je eigen draaitafel te hebben en zelf een feestje te bouwen? Met de microfoon kun je je eigen soundtracks opnemen en leer je mixen, crossfaden en opnemen als een echte pro! De set heeft een verlicht launchpad met meer dan 2000 mogelijke combinaties en 15 ingebouwde nummers in 7 muziekstijlen. Inclusief discolamp, koptelefoonaansluiting, ingebouwde speaker en een veilige Bluetooth-verbinding.
 • Battle Cubes (Boti): Steen, papier, schaar: wie kent het niet? Met deze Battle Cubes kun je die uitdaging aangaan door steen, papier of schaar op je Battle Cube te kiezen. Dek je keuze af met het masker van je superheld (Spiderman of Avengers). Vouw dan je Battle Cube binnenstebuiten om hem in aanvalspositie te zetten. Lanceer nu de Battle Cubes om te zien wie de winnaar van de battle zal zijn… Inclusief Battle Cubes app!

categorie 8-9 jaar - Mama's Meisje blog

Categorie 8 & 9 jaar:

 • Reaxion Xtreme Race (Goliath): Dominostenen die niet alleen omvallen, maar waarmee je ook fantastische bouwwerken en stunts mee ontwerpt en bouwt? Reaxion Xtreme Race maakt het mogelijk! Met ReaXion Xtreme Race bouw je met X-tiles, LinX, Loopings en Ziplines twee circuits en racet tegen elkaar. Wie ontwerpt het spectaculairste en snelste circuit? Verbaas iedereen met een spectaculaire race en laat als klap op de vuurpijl een tile langs de Zipline glijden om de keten verderop te laten exploderen!
 • BraceletLacing Factory (TM Essentials): Hoeveel armbandjes heb jij vroeger als kind gemaakt? Ik heb heel wat kraaltjes geregen en Suus kwam laatst ook thuis met een zelfgemaakte variant. Zo leuk! Met de BraceletLacing Factory maak je op een makkelijke manier de leukste armbandjes! Het speciale apparaat zorgt er voor dat je draden overzichtelijk blijven. Door het patroonwiel te volgen weef je de mooiste patronen in jouw armbandje. Bij de set zit een duidelijke handleiding en op YouTube vind je een uitgebreide tutorial. Laat je creativiteit maar gaan!
 • LEGO Friends Magische Kermisachtbaan (Lego): Ook al is Suus in de zomer 5 jaar geworden, ze speelt al sinds de winter enorm graag met LEGO Friends! Samen hebben we destijds een set gebouwd en daarom koos ik deze keer voor de LEGO Friends Magische Kermisachtbaan. Ik weet nu al dat ze hier heeeeelemaal van uit haar dak gaat, want het is echt een fantastische set! Deze kermisachtbaan bestaat uit wel 947 delen zoals een speelgoedachtbaan met schattige konijnenkarretjes, een plek voor actiefoto’s en een slingerattractie voor kinderen zonder hoogtevrees. Een vuurspuwende jongleur, een goochelshow waarin je LEGO Friends minipoppetjes laat verdwijnen én de stoffen tent maken het kermisgevoel compleet! Er zitten zelfs coole glow-in-the-dark stenen bij die oplichten in het donker! Wat mij betreft is dit dé kanshebber voor Speelgoed van het Jaar 2021 in deze categorie.

categorie 10-11 jaar - Mama's Meisje blog

Categorie 10 & 11 jaar:

 • Pixicade (Boti): Hoe cool is dit?! Met Pixicade kun je je eigen game ontwerpen en tekenen, waarna ze met de Pixicade app tot leven komen en online gespeeld kunnen worden! Dit spel is bedacht door een lerares en een computerprogrammeur. De uitleg is makkelijk te begrijpen en legt de basisbeginselen van het maken van games uit. Je favoriete speelgoed ontwerp je gewoon zelf, hoe inventief!
 • MicroMacro – Crime City (White Goblin Games): Listige misdaden oplossen, motieven onderzoeken en op zoek gaan naar bewijsmateriaal van daders: MicroMacro Crime City is een detectivespel waarin samenwerken centraal staat. Zorgt jullie speurwerk ervoor dat de daders worden veroordeeld?
 • My City (999Games): Eerlijk gezegd moest ik de term ‘legacy spel’ even opzoeken, want ik had er nog niet eerder van gehoord. Dit zijn bordspellen die langzaam, maar permanent veranderen wanneer je ze speelt. Het houdt dus in dat er steeds unieke dingen gebeuren tijdens het spel en dat je soms de regels moet veranderen enzovoorts. My City is zo’n legacy spel waarin het draait om het plaatsen van gebouwen in een stad, maar dan wel door verschillende generaties heen! Je begint het spel in het vroege pre-industriële stadium en dat zich steeds verder door ontwikkelt.

Stem op jouw favoriete Speelgoed van het Jaar 2021!

Wauw, wat een geweldig overzicht hè? Heb jij al een keuze gemaakt? Wacht dan niet langer en stem op jouw favoriete Speelgoed van het Jaar 2021!

Zijn de verlanglijstjes voor de feestdagen al aangevuld met inspiratie? Heb je iets gehad aan het speelgoed uit deze blog? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1