Wat is een cadeau waar kinderen voor langere tijd iets aan hebben? In deze blog deel ik 5x het leukste buitenspeelgoed!

Dol op buitenspelen

Weer of geen weer: onze kinderen zijn dol op buitenspelen. Zelf ben ik niet zo gecharmeerd van regen: als het miezert, blijf ik liever binnen waar het droog en warm is. Wat dat betreft lijken mijn kinderen niet op mij, want ze trekken het liefst hun laarzen aan om buiten lekker in de plassen te stampen. We hebben een grote tuin met allerlei speelmogelijkheden waarin ze zich de hele middag kunnen vermaken. Ook al lopen we nu tegen de winter, in de decembermaand vragen veel ouders zich af welk speelgoed voor langere tijd leuk blijft. Tijdens de feestdagen leggen we ze natuurlijk graag in de watten, maar nu alles duurder wordt denken we wel twee keer na voordat we onze euro’s uitgeven. Voor kinderen die dol zijn op buitenspelen en voor ouders die het buitenspelen willen stimuleren, deel ik 5x het leukste buitenspeelgoed! Het duurt dan misschien nog eventjes voordat ze ermee kunnen spelen, maar wat in het vat zit verzuurt niet.

Zand en watertafel

Confession: onze zandbak hebben we na twee jaar weggedaan omdat er een gigantisch mierennest in kwam. En omdat er hele grote spinnen onder de deksel zaten, terwijl ik bang ben voor spinnen, maar de kinderen wilden hoe dan ook in de zandbak. Nee, dit was geen succes maar we maakten kennis met de zand en watertafel en dat is een supergoed alternatief! Hoe heerlijk is het voor kinderen om lekker met hun handjes te kliederen in zand en water, met emmertjes en schepjes in de weer te zijn en dit allemaal te ontdekken? Qua prijsklasse hoeft dit helemaal geen duur cadeau te zijn: bij Het Speelgoed Paleis spotte ik al exemplaren vanaf €17,95! Krijg je een error van zand? Dan kun je er ook voor kiezen om de tafel alleen met water te vullen.

Tuingereedschap voor kinderen

Afgelopen zomer plantten wij een gigantische strook in met bloemenzaadjes. Met speciaal tuingereedschap voor kinderen hielpen de meiden fanatiek mee, om vervolgens wekenlang te wachten op de eerste ontkiemende plantjes. Bloemetjes water geven, potgrond scheppen en in de herfst de gevallen bladeren bij elkaar harken: in een lijstje met het leukste buitenspeelgoed mag tuingereedschap absoluut niet ontbreken!

kinder tuingereedschap - Mama's Meisje blog

Step of loopfiets

Als je onze oudste dochter vraagt naar wat zij het leukste buitenspeelgoed vindt, dan is het antwoord hoogstwaarschijnlijk ‘mijn step!‘. Een step of loopfiets is vaak aan te passen aan de lengte van je kleintje en in vele prijscategorieën verkrijgbaar.

Tennis set

Eén van de kinderen kreeg voor haar verjaardag een tennis set cadeau en dat bleek een schot in de roos. Hoewel het leukste buitenspeelgoed er in dit geval wel eens voor zorgt dat papa of mama een tennisbal uit de tuin van de buren moet plukken, is het speelgoed waarbij ze in beweging komen en het is goed voor de motoriek.

Tipi tent

Hoogzomer kan de zon behoorlijk fel schijnen, dan is een beetje verkoeling fijn. Onze meiden zetten dan graag de tipi tent buiten, op het gras. We leggen dan wat badlakens op de grond en ze hebben hun eigen ‘huis’. Ze slepen er dan van alles naartoe, spelen urenlang en gaan op in hun fantasiespel. Het leukste buitenspeelgoed kan zo simpel zijn!

Wat is volgens jou het leukste buitenspeelgoed? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer