Ik werd door Amanda van KiDDoWz gevraagd of ik de Snack Tag wilde invullen. Aangezien ik al ruim 30 weken aanvoerder ben van team #nevernoteating, leek me het wel toepasselijk om de food-vragen over mijn favoriete snacks en cravings in te vullen! Lees je mee?

Wat is je favoriete fastfoodrestaurant?

Alhoewel ik er niet vaak kom, wint KFC (Kentucky Fried Chicken) deze race. Ongeveer vijf jaar geleden was die in onze regio echt schaars, nu zitten ze redelijk in de buurt. Als ik er drie keer per jaar kom, is het veel. Maar als ik er dan ben… Juist!

Zoete of zoute popcorn?

Geen popcorn? Ieeeh, ik vind het zo vies!

IMG 6175

Wat is je favoriete ijsje?

In de zomer eet ik graag een (of twee of drie) bolletjes schepijs. Liefst in de smaak yoghurt-bosvrucht en daarbij een bolletje stracciatella. Yummie!

Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit op hebt.

De Nederlandse gebaksoorten zijn al way to good, maar de echte Antilliaanse bolo is toch mijn favoriet. Daar zijn ook heel veel soorten van, maar mijn favoriet is bolo di cashupete: cashewnotentaart en dé Antilliaanse feesttaart bij uitstek. Ik heb het kookboek van Antilliaans eten in de kast liggen, maar heb het nog nooit gemaakt. Misschien een ideetje voor binnenkort?

Thuisbezorgd.nl of zelf iets te snacken maken?

Dat ligt helemaal aan mijn bui. Ik ben geen enorme fan van koken: als ik er zin in heb dan kan ik er heerlijk van genieten om zelf iets te snacken te maken. Zo maakte ik een tijdje geleden deze heerlijke quiche, die zowel je als snack maar ook als maaltijd kunt eten. Maar soms (lees: de laatste tijd regelmatig) heb ik er de puf niet voor en dan bestellen we wel eens eten. In december hebben we nog Turks eten besteld omdat we geen zin hadden om te koken.

IMG 6553

Ga je voor het kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Ik ga voor het schaaltje M&M’s!

Wat is je favoriete tussendoortje?

Je zult het niet geloven, maar fruit is mijn favoriete tussendoortje. Ik eet sowieso twee stuks per dag en meestal verdeeld: één tussen ontbijt en lunch en één tussen lunch en avondeten. Ook maak ik regelmatig een smoothie van fruit dat bijna overrijp is. Verder vind ik een koekje of stukje chocolade natuurlijk ook niet geheel vervelend. Maar ik probeer wel verstandig om te gaan met mijn keuze voor tussendoortjes. Al kan ik niet wachten tot ik straks weer carpaccio mag eten. Een wrap met carpaccio, pesto, rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas: het liefst op mijn kraambed!

IMG 8753

Warme of koude appeltaart?

Oeh, warme appeltaart! Met slagroom en een bolletje vanille-ijs. Kom maar door!

Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Nu ik zwanger ben: een cola light. En als we wat langer zitten te ‘borrelen’,  vind ik het helemaal niet erg om samen zo’n nacho schotel met tomaat, gesmolten kaas en crème fraîche te verorberen. Wanneer ik niet zwanger ben, kan ik ook erg genieten van een zoet wit wijntje of een zoete rosé met sparkle. Die laatste vooral in de zomer!

IMG 3436

Welke snack ligt er naast je patat?

Dat is heel verschillend. Mijn big time favorite is toch wel de frikandel met mayonaise. Maar soms kies ik een rundvleeskroket of kipnuggets.

Wat is je favoriete chipssmaak?

Ik twijfel tussen paprika en naturel maar kies toch voor de naturel. Dan moet ie wel van Lays zijn, want die vind ik echt het lekkerst.

Eten, ik kan er uren over doorgaan. Ik ben ook erg benieuwd naar de favoriete snacks en ijsjes van Dewi (Firma Mama) en Marieke (Marieke Blogt) … En wat is jouw favoriete chipssmaak? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin