Een peuter die zelf uit bed komt terwijl papa en mama nog slapen? Check! Tijd om de slaaptrainer van Alecto uit te testen dus. Of het werkt? Lees maar mee!

’s Nachts spoken

Begin dit jaar zijn we behoorlijk druk geweest met het verbouwen van de bovenverdieping. Omdat ik zwanger was van ons derde kindje moesten we qua slaapkamers uitbreiden en doorschuiven. Zo kreeg Niene een nieuwe slaapkamer en kochten we voor haar een meegroeibed. Omdat er vrij veel veranderde in korte tijd, heeft ze de eerste maanden nog in haar ledikant op de nieuwe slaapkamer geslapen. Na de geboorte van Linn lieten we dit eerst lekker zo, ook ten behoeve van onze eigen nachtrust. Maar toen na een paar maanden de rust weer terug was gekeerd, besloten we toch om Niene eens in haar ‘grote bed’ te laten slapen. De middagslaapjes gingen goed, dus de nachten volgden al snel. Inslapen gaat prima, maar toen we de volgende ochtend een ware ravage in het toilet ontdekten, bleek ze ’s nachts te spoken. En dus lekker aan de klieder te zijn gegaan met een flacon babyshampoo en toiletpapier… Oeps! Sindsdien haalt ze regelmatig van dit soort boevenstreken uit en daarom kwam het perfect uit dat we de slaaptrainer van Alecto mochten testen.

kinderwekker met nachtlampje - Mama's Meisje blog

Alecto slaaptrainer

Eerlijk gezegd heb ik wel een beetje met mijn handen in het haar gezeten de afgelopen maanden. Want hoe leg je aan een peuter uit dat het tijd is om te slapen en dat als ze wakker is, ze papa en mama mag roepen? Dat wij vaste slapers zijn is wel gebleken want ik heb maar zelden de trippelende voetjes op de overloop gehoord en dus werden we ’s ochtends vaak verrast met weer een nieuwe ontdekking van onze avonturier. Toen ik de Alecto slaaptrainer ontving, gloorde er weer een beetje hoop, maar ik was ook sceptisch. Zou ze dit oppikken? Allereerst zal ik iets meer vertellen over deze slaaptrainer die de vorm heeft van een wekker. Voordat we ‘m konden gebruiken, moest deze eerst worden opgeladen met de bijgeleverde USB-kabel. Als de accu vol is, kleurt het LED-lampje bij de oplader van rood naar groen. Aanzetten kan door middel van een paperclip: hiermee kun je een klein gaatje op de achterzijde indrukken. Dit is superslim, want op deze manier kan je kindje de slaaptrainer niet zelf uitschakelen. Vervolgens stelden we de dag- en nachttijd in. Wanneer het schermpje blauw kleurt en er een maantje in beeld staat, betekent dit dat het tijd is om te slapen en dus in bed te blijven. Wanneer de ochtend aanbreekt en het tijd is om op te staan, verschijnt er een zonnetje en kleurt het schermpje wit. Het is ook mogelijk om een weksignaal in te stellen, dit hebben wij niet gedaan.

Alecto slaaptrainer om in bed te blijven peuter kleuter kind dagstand nachtstand - Mama's Meisje blog

Veiligheid

Wat ik zelf erg prettig vind, is dat deze slaaptrainer met een USB-kabel oplaadt en dus niet de hele nacht met stroom verbonden is. Qua veiligheid heeft dit echt mijn voorkeur: we hebben al jaren een nachtlampje van Alecto die ook op deze manier oplaadt en dat geeft me een gerust gevoel. Daarnaast is het mogelijk om de slaaptrainer op een ‘kinderslot’ te zetten: hierdoor is deze beveiligd tegen knopjesdrukkende kinderhandjes. Toch prettig om in te stellen, zodat je peuter niet per ongeluk het tijdstip van de dagstand verandert naar pak ‘m beet 03.30 uur, haha! Naast deze slaaptrainer van Alecto ontvingen we ook de Starry Sky Projector Airplane Eddy. Dit is een sterrenhemel projector die rustgevend licht geeft en na 45 minuten vanzelf uitschakelt. Deze werkt op batterijen en helpt je kindje rustig in slaap te vallen. Wij hebben deze op de babykamer gezet, zodat Linn voortaan onder de sterrenhemel in slaap valt. Al deze producten ontvingen we van online drogist Plein.nl, waar je verzorgingsproducten voor iedere dag vindt. Luiers voor je kindje, deodorant voor je man of wasmiddel voor die eeuwig draaiende wasmachine! Nog fijner: er zijn regelmatig goede aanbiedingen en alles wordt thuisbezorgd, dus geen gesjouw meer met zware boodschappen.

ervaring met slaap trainer nachtlampje projector rustig slapen betere nachtrust - Mama's Meisje blog

Onze ervaring met de Alecto BC-100 slaaptrainer

Tijd om de proef op de som te nemen… Ik heb de slaaptrainer ’s ochtends, bij het uit bed halen, voor het eerst neergezet. Niene was meteen geïnteresseerd en ik wees het zonnetje aan, waarbij ik vertelde dat het buiten licht wordt en dat we nu uit bed gaan. ’s Avonds bij het naar bed brengen was het schermpje blauw en vertelde ik dat het maantje betekent dat we lekker gaan slapen in bed. Ik heb de nachttijd ingesteld op 18.30 uur (zodat het schermpje zeker op blauw staat als we de kinderen naar bed brengen) en de dagtijd op 07.00 uur. De eerste dagen was Niene zwaar onder de indruk van de slaaptrainer van Alecto. Maar na een paar dagen is ze toch een keer uit bed gekomen. Sindsdien gaat het wisselend: de ene keer wacht ze braaf totdat het zonnetje in beeld komt, de andere keer niet. Ze trekt zich er dus niet altijd iets van aan, maar daar is het een kind voor. Het is in ieder geval al een verbetering met hoe het was en ik verwacht dat het nog wel verbeterd als ze wat groter wordt en ze het nog beter begrijpt. Al met al is onze ervaring met de Alecto BC-100 slaaptrainer positief en vind ik ‘m het proberen waard! Via Instagram mag ik er ééntje weggeven, dus misschien probeer jij ‘m binnenkort zelf ook uit! Oh, vergeet niet om de dagtijd in het weekend aan te passen als je kindje een uitslaper is, want ieder uurtje slaap is er één!

Hoe ging de overgang van ledikant naar groter bed bij jouw kleintje(s)? En ken jij deze slaaptrainer van Alecto al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer