Door een schimmel op de muur moesten we de slaapkamer onder handen nemen. Al zoekende naar slaapkamer inspiratie besloot ik een warme, sfeervolle slaapkamer te willen creëren. Of dat gelukt is? Ik laat je graag het eindresultaat zien, dus oordeel zelf!

Schimmel op de muur

Nadat we vorig jaar boven verbouwden om ruimte te maken voor onze derde op komst, namen we ons dit jaar voor om ons voorlopig alleen even op de grote tuinverbouwing te storten. Liep dat even anders! Niet alleen nam ik de speelhoek onder handen, ook het behang in de woonkamer werd vervangen en hoewel dat niet in de planning lag, was ik enorm blij met het resultaat. Eenmaal klaar vond ik het écht welletjes, maar helaas ontstond er een probleem op de slaapkamer… Er bleek een hardnekkig schimmel op de muur te zitten en na enkele middeltjes geprobeerd te hebben, verdween het helaas niet. Daarom besloten we maar meteen door te zetten en de slaapkamer een noodzakelijke make-over te geven. Want ja, als het dan tóch moet gebeuren, dan maar meteen goed. En dus ging ik op zoek naar slaapkamer inspiratie, maakte ik een moodboard en schakelde ik hulptroepen in. We zaten twee weken in de rommel (viel mij alleszins mee trouwens) maar dan heb je ook wat. De make-over is klaar, onze landelijke slaapkamer is nog mooier dan ik had gedacht en dit is het resultaat!

Landelijke slaapkamer

In het moodboard dat ik eind september op de blog publiceerde, was veel rotan en naturel hout te zien. Ik wilde de slaapkamer een bohemian touch geven, maar het is uiteindelijk meer landelijk en een tikkeltje industrieel geworden. De omschrijving ‘landelijke slaapkamer’ past er het beste bij, maar als je googelt op slaapkamer inspiratie in een romantische stijl, dan kom je vergelijkbare resultaten tegen. Welk labeltje we er ook opplakken: ik ben echt enorm tevreden. Want in die blog schreef ik ook dat het in ieder geval een warme, sfeervolle slaapkamer zou worden waar we heerlijk tot rust konden komen. En dat is zeker gelukt! Vorige week postte ik een sneak peek op Instagram en naar aanleiding daarvan besloot ik alle details in een blog te verwerken. Welk behang we uit hebben gekozen, waar ik alle accessoires geshopt heb en waar die geweldige nachtkastjes nou vandaan komen? Lees snel verder!

Slaapkamer inspiratie landelijke slaapkamer industrieel romantisch beige boho - Mama's Meisje blog

Nieuw behang

Het onderdeel dat nog het allermeest aan vervanging toe was dankzij die nare schimmel, dé reden waarom ik op zoek ging naar nieuw behang! Lastig hoor, want er is zóveel moois en leuks en ik heb echt uren zitten scrollen naar slaapkamer inspiratie om een soort richting of stijl te bepalen. Ik heb al twee keer eerder samengewerkt met Photowall: zowel op de babykamer als in de woonkamer pronkt een behang uit hun prachtige collectie. En zij gaven destijds al aan: als je weer een restyle project in huis hebt, geef dan even een gil! And so I did. Wederom mocht ik een behang uitkiezen en dat lijkt misschien heel vanzelfsprekend, maar ik ben daar ontzettend blij mee en dankbaar voor. Na lang wikken en wegen besloten we te gaan voor het behang met de naam ‘Grunge Wall – Beige’ (artikelnummer e334666) in premium kwaliteit. Daar werd behanglijm bijgeleverd en ook een behangkit zat bij het pakket, dat enkele dagen later geleverd werd, in. Dit behang is op de muur achter ons bed gekomen en op de muur aan de raamkant hebben we glasvliesbehang geplakt in hetzelfde patroon als op de andere twee muren. Dát behang (op die andere twee muren dus) hoefde gelukkig niet vervangen te worden, dus de PAX kast kon gewoon blijven staan. Na grondige inspectie bleek ook de vloerbedekking onaangetast door schimmel, dus die bleef lekker liggen. We hadden nog een emmer latex in RAL 9010 (Monodek van Histor) staan, dus die hebben we op de muren met glasvlies gebruikt. Op de foto zijn de kleuren wat donkerder omdat de lichtinval op onze slaapkamer aan die kant wat minder is én omdat het bad light season is. Je kunt niet alles hebben ;)

industrieel nachtkastje zwart - Mama's Meisje blog

Zoektocht naar industrieel nachtkastje

Op de website van IKEA spotte ik het industriële nachtkastje met de naam ‘VIKHAMMER’ en ik was er gelijk weg van. Helaas kampt IKEA met leveringsproblemen en was het nachtkastje constant uitverkocht. Daarom ging ik op zoek naar een mooi alternatief, maar ik kwam bijna alleen maar exemplaren tegen die minstens €150 per stuk waren. Als ‘budget’ je middle name is, dan snap je dat dat écht teveel is voor een simpel nachtkastje. Gelukkig wint de aanhouder altijd, want ik kreeg een tip via Instagram dat Casa een model had dat erg op het IKEA nachtkastje leek. Ik checkte de webshop en ja hoor: het model stond me aan, de prijs was prrrrima en dus bestelde ik er twee. Ik meldde me wel eerst aan voor de nieuwsbrief, waardoor ik nog 10% welkomstkorting kreeg en daarom geen €118 voor twee stuks, maar €106,20. Toch weer leuk meegenomen! Het gaat om de TRENTON ladekast zwart (artikelnummer 638134) en enkele dagen later werden ze gratis thuisbezorgd. Van tevoren had ik al bedacht dat ik de houtkleurige frontjes van de lades eventueel zwart zou schilderen, maar toen we het geheel gingen inrichten, bleek dit juist erg mooi te matchen in het geheel. Sterker nog: ik ben achteraf blij dat ik deze nachtkastjes heb gekocht en niet die van IKEA.

Nieuw matras en beddengoed

Op mijn stories maakte ik een tijdje geleden al kenbaar dat we op zoek moesten naar een nieuw matras. Ik kamp nog steeds met bekkenklachten en nadat we in de zomervakantie uit logeren gingen, ontdekte ik het verschil nadat ik vrijwel pijnloos opstond uit het logeerbed. Een eyeopener en daarom verzamelde ik tips! Onze keuze was al gemaakt: wij zouden gaan voor een matras van Lidl met daarop een topper van Emma matras. Maar enkele dagen later ontving ik een berichtje van Emma matras of ik hun Hybrid matras wilde testen. En daar heb ik natuurlijk geen nee tegen gezegd. We slapen er nu net twee weken op, dus het is nog iets te vroeg om er iets van te zeggen. Ik zal nog een uitgebreide review schrijven hierover! Ook wat beddengoed betreft hadden we geluk: ik mocht dit namelijk uitzoeken bij Smulders Textiel. Wat ik daar precies bestelde, lees je in deze blog!

vensterbank - Mama's Meisje blog

accessoires bohemian romantisch beige natuurtinten droogbloemen budgettip - Mama's Meisje blog

Overige accessoires

Ook qua inrichting en accessoires ben ik voor verandering gegaan. Wie weet haal je er nog wat slaapkamer inspiratie uit! Hieronder vermeld ik puntsgewijs waar ik alles gekocht heb:

  • De stoelen waren houtkleurig, deze heb ik met ‘Flexa Mooi Makkelijk Meubels’ zwart geverfd. Daar twijfelde ik trouwens wel heel lang over (bang dat het te donker zou worden in het geheel), maar ik vind dat het mooi heeft uitgepakt. Er zitten twee lagen op en we hadden nog voldoende verf over om ook de houten krukjes en het plantentafeltje in de keuken ermee te verven. En het is nog niet op, haha!
  • De witte hoge vazen op de nachtkastjes heb ik zes jaar geleden bij een tuincentrum gekocht.
  • De bloempotten komen van Søstrene Grene. Ik kocht er 3 stuks in een klein formaat en 1 in een groter formaat.
  • De rotan mandjes in het ene industrieel nachtkastje komen van IKEA (is een set), de ronde opbergdoos komt van Søstrene Grene.
  • De gedroogde palmbladeren aan de muur komen van Kwantum.
  • De nachtlampjes die aan de muur gemonteerd zijn, kocht ik bij IKEA. Naam: HEKTAR wand/klemspot donkergrijs. Tip: koop hier direct lampjes bij, die worden er namelijk bij geadviseerd in IKEA termen :)
  • De roestbruine en beige vazen in de vensterbank scoorde ik bij Kwantum, het zwarte doorzichtige lijstje bij IKEA.
  • In de zoektocht naar raamdecoratie waren veel opties behoorlijk prijzig, met lange wachttijden of niet mogelijk voor ons draai-kiepraam. Aldi bleek onze beste vriend, want daar scoorde ik voor €17,99 een perfect rolgordijn met zijgeleiding. Aanrader!

Al met al was het helemaal niet de bedoeling dat wij onze slaapkamer zouden aanpakken, maar omdat het noodzakelijk was hebben we het toch direct gedaan. Met dank aan onze hulptroepen is de schimmel weg en ziet onze landelijke slaapkamer eruit als een droom! Ik krijg er instant hotelkamer vibes van en ben enorm blij met het resultaat!

Wat vind jij van onze landelijke slaapkamer? En waar haal jij slaapkamer inspiratie vandaan als je de boel wilt veranderen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1