Bedtijd! Dan lezen we standaard een verhaaltje voor en het boek wat wij nu kregen toegestuurd van Deltas, is wel een heel origineel bedtijdboek. ‘Slaap lekker, Kleine Muis’ is een verhaaltje dat door simpele mindfulnesstechnieken kan helpen om goede slaapgewoontes te ontwikkelen. En ik mag ook twee exemplaren weggeven! Doe je mee?

Moeilijke slapers

Na de geboorte van onze oudste werd al snel gevraagd: ‘en, slaapt ze al door?‘. Ik vond die vraag vrij bijzonder: onze baby was nog maar net een paar maandjes op deze aardbol en we zaten nog volop in de nachtvoedingen. Het cliché is echter waar: je knippert een keer met je ogen en je bent zes jaar verder. Inmiddels hebben we, na drie blakende dochters, de babytijd officieel achter ons gelaten en hebben wij wat slapen betreft absoluut geen klagen gehad. Natuurlijk zat er weleens een onrustige nacht tussen, hebben ze allemaal weleens een ‘fase’ maar dat valt in het niet als je sommige ervaringsverhalen hoort van ouders die jarenlang gekampt hebben met slapeloze nachten vanwege hun kroost. Nee, ik prijs me gelukkig op dat gebied maar ik merk wel dat we nu in het stadium van de smoesjes zijn aanbeland. ’s Avonds liggen de meiden op tijd in bed na een lange schooldag, we lezen nog een verhaaltje voor en de oudste twee mogen zelf nog even lezen voordat ze de ogen dichtdoen. Het zijn geen moeilijke slapers, maar negen van de tien keer is er wel iets waarvoor we terug moeten naar boven of waarom ze zelf beneden staan. Toen Deltas ons het boekje ‘Slaap lekker, Kleine Muis’ toestuurde, was ik erg benieuwd naar de inhoud. Ik vertel je graag waarom!

mindfulness voor kinderen oefeningen boek - Mama's Meisje blog

Mindfulness voor kinderen

Over het algemeen zijn wij als gezin behoorlijk nuchter en met beide beentjes op de grond, met weinig interesse voor spiritualiteit of ‘zweverige’ dingen. Maar een tijdje geleden las ik over affirmaties en hoe het voor het zelfvertrouwen van je kind kan helpen om deze hardop samen uit te spreken. Dit doen wij dus regelmatig en dat effect zie je zó snel terug. Leuk om te zien en ook heel belangrijk: we willen onze kinderen voorbereiden op de tegenslagen en weerbaar maken tegen kritiek die ze gedurende hun leven te verduren krijgen. Maar even zo belangrijk is een goede nachtrust: je leert en ontplooit immers niet optimaal als je te weinig of slecht slaapt. Het kinderboek ‘Slaap lekker, Kleine Muis’ is hierbij een perfect hulpmiddel: het is niet alleen een bedtijdboek, maar óók een ondersteuning bij het tot rust komen:

Het is bedtijd voor Kleine Muis. Maar buiten dondert en bliksemt het en Kleine Muis heeft moeite om in slaap te vallen. Gelukkig weet Grote Muis precies wat te doen om haar kleintje rustig te laten worden.

Aan de hand van het verhaaltje over Kleine Muis leert je kindje namelijk een aantal simpele mindfulnesstechnieken om rustig te worden voor het slapengaan, zoals bewust in- en uitademen en een eenvoudige meditatie. Op die manier maakt je kindje al op jonge leeftijd kennis met dit soort oefeningen die helpen bij het ontwikkelen van goede slaapgewoontes. Een musthave voor moeilijke slapers of kindjes die ’s avonds nog veel piekeren en woelen!

Slaap lekker, Kleine Muis (Magali Mialaret, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044763867), adviesprijs: €16,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

kinderboeken tips prentenboek bedtijdboek - Mama's Meisje blog

WIN: Slaap lekker, Kleine Muis (2x)

Niet alleen onze meiden ontvingen dit originele bedtijdboek: ook jij maakt kans op één van de twee exemplaren van ‘Slaap lekker, Kleine Muis’ Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 27 februari 2023. De winnaars krijgen uiterlijk 2 maart bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer