Over een klein maandje is het zover: de Goedheiligman komt weer aan in Nederland! Deze pakjespiet is echter al aan de slag gegaan met alle verlanglijstjes. No stress over Sinterklaascadeautjes: ik heb alles al binnen! Vandaag vertel ik waarom ik alles zo vroeg geregeld heb, welk budget we hebben voor Sinterklaas, wat ik gekocht heb en hoeveel het kostte. Tevens gaan we na Sinterklaas flink opruimen, want de kasten puilen hier uit. Lees je mee?

Vroeg Sinterklaascadeautjes kopen

Verklaar me voor gek, maar ik heb alle cadeautjes voor 5 december al gekocht en het is net half oktober. Zal ik je een geheim verklappen? Ik had alles een maand geleden al in huis. Waarom ik besloot om dit jaar vroeg Sinterklaascadeautjes te kopen? Eigenlijk was het geen vooropgezet plan, maar kwam ik tijdens het maken van de wekelijkse foldertips voor mama’s & mini’s op mijn Instagramkanaal een heleboel leuke, low budget cadeautips tegen. En dus besloot ik maar meteen toe te slaan: waarom wachten als ik hier enthousiast van werd? Ook overlegden Erik en ik samen over wat we wilden kopen en welk bedrag we wilden uitgeven. Dit jaar heb ik al snel alle cadeautjes verzameld en dus half september alles al in huis. Aanrader hoor! Deze pakjespiet heeft geen cadeaustress meer voor 5 december ;)

Sinterklaascadeautjes ik heb alles al binnen vroeg gekocht welk budget wat voor cadeaus geven Sinterklaas tips - Mama's Meisje blog

Verwende bloggerskindjes

Zoals gezegd besloten we voor low budget Sinterklaascadeautjes te gaan. Dé reden hiervoor is omdat december (of eigenlijk oktober en november) een drukke maand is voor de blog. Tijdens deze maanden willen speelgoedfabrikanten en pr-bureaus die speelgoedmerken vertegenwoordigen natuurlijk graag dat er reviews en artikelen over dit speelgoed online komen. Vandaar dat er gedurende die maanden meer aanvragen zijn en ik meer reviews op de blog plaats. Om deze artikelen te schrijven, krijg ik speelgoed toegestuurd en daardoor lijkt het hier in die periode al Sinterklaas, Kerst én verjaardag voordat het goed en wel 5 december is. Tel daarbij op dat er gedurende de rest van het jaar ook regelmatig speelgoed wordt bezorgd en je zou bijna denken dat er hier een stel verwende bloggerskindjes woont. In een bepaald opzicht is dat wel zo, maar tot nu toe was Suus nog niet oud genoeg om haar daar meer uitleg over te geven. Daarom pakken we het dit jaar voor het eerst anders aan.

Budget voor pakjesavond

Vanwege die vervroegde en grote hoeveelheid ‘Sinterklaascadeautjes’ die hier bezorgd worden door mama’s werk, hebben we een budget voor pakjesavond en schoencadeautjes vastgesteld. Dit jaar wilden we maximaal €60 uitgeven aan cadeaus voor 5 december. Onze kinderen mogen 1 à 2 keer per week hun schoen zetten. De ene keer zit er een klein cadeautje in, de andere keer een lekkere traktatie. Vaker vinden we niet nodig, aangezien ze beide nog jong zijn en zich er nog niet héél bewust van zijn. Daarnaast vieren we dit jaar pakjesavond met mijn familie en zoals ieder jaar willen ook nu de opa’s en oma’s een kleinigheidje geven. Meestal stel ik dan ook een praktisch cadeau voor, zoals een pyjama, ondergoed, nieuwe pantoffels of rubberlaarzen. You name it, maar je snapt vast wat ik bedoel. Gelukkig zijn ze zelf ook heel creatief en komen ze vaak met hele leuke verrassingen op de proppen. Hoe dan ook worden die dames weer flink in de watten gelegd. Met al het speelgoed dat ze krijgen en het speelgoed dat via de blog binnenkomt, puilen de kasten hier uit. Daarom gaan we na Sinterklaas eens even kijken welk speelgoed er blijft en welk speelgoed we verkopen of weggeven aan kindjes die we kennen. Zo probeer ik Suus al vroeg duidelijk te maken dat het allemaal niet vanzelfsprekend is en ze eerlijk moet delen. We kunnen niet alles zelf houden en nu mag een vriendinnetje of vriendje er mee spelen. Als Suus iets ouder is, kunnen we ook een keer op een rommelmarkt staan en zal ze leren dat ze de opgebrachte centjes in haar spaarpot kan doen. Maar daar is ze nu nog iets te jong voor, vind ik.

Sinterklaascadeautjes budget tips cadeaus voor Sinterklaas voor kinderen peuter dreumes - Mama's Meisje blog

Budget Sinterklaascadeautjes

Maximaal €60 voor alle cadeaus, dus €30 per kind. Ik moet bekennen dat ik iets boven het budget ben uitgekomen: 2 hele euro’s. Máár dan heb ik ook hele leuke cadeautjes gescoord! Zo kocht ik bij Lidl voor Suus een rijgspel en een dierendokterset en voor Niene een dekbedovertrek die aan beide zijden een andere print heeft. Bij Action kocht ik voor Suus een set Fun Mais van SES en ik shopte ook nog bij Trekpleister. Daar kocht ik voor Niene een boekje van Bobbi, een set houten blokken en een houten puzzel, beide in zoete pastelkleurtjes (loveee it!). Deze items heb ik trouwens ook bij Kruidvat gespot, mocht je ze zelf ook willen aanschaffen. Voor Suus koos ik een houten ABC-puzzel. In de onderstaande afbeelding zie je onze uitgaven voor pakjesavond terug. Met recht budget Sinterklaascadeautjes te noemen, al hebben ze beide ook één duurder cadeau. Dat wél bijna binnen het budget paste ;) Ik ben tevreden met de gekochte cadeautjes en denk dat ze hier veel plezier van gaan hebben!

Uitgaven voor pakjesavond welk budget voor Sinterklaas cadeautjes decembermaand tips budgettips - Mama's Meisje blog

Hoeveel geld geef jij uit aan Sinterklaascadeautjes? En ben jij ook zo vroeg of neem je nog even de tijd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1