Nog een maandje en dan komt de Goedheiligman weer aan in Nederland. Een periode die altijd ontzettend leeft bij onze kinderen. Gelukkig kan deze Pakjespiet relaxt achterover leunen… Ik heb alles binnen en in deze blog vertel ik niet alleen waarom ik alles zo vroeg geregeld heb: ik vertel ook welk budget we hebben voor Sinterklaas, welke schoencadeautjes én presentjes ik gekocht heb en natuurlijk ook wat er op de kassabon stond. Kijk maar mee!

Cadeautips voor pakjesavond

Vijf jaar geleden begon ik met het tijdig inslaan van cadeaus voor 5 december. En ook dit jaar kon ik begin oktober al lekker achterover leunen: de Sinterklaascadeautjes 2023 zijn binnen! Dit jaar komt de Sint op zaterdag 18 november aan in Nederland en barst er een roerige periode los. Het Sinterklaasjournaal, schoentjes zetten, pakjesavond: tegen de tijd dat de beste man weer richting Spanje vertrekt, zwaaien de meeste ouders ‘m enthousiast uit. Natuurlijk maken we er samen een gezellige periode van: net als vele anderen, vinden ook wij het leuk om als gezin Sinterklaas met onze kinderen te vieren. Toch vinden we het niet nodig om er een gigantisch cadeaufestijn met bijbehorend prijskaartje van te maken. Mijn ervaring is dat vroeg beginnen met cadeaus inslaan, qua budget een boel kan schelen. Naarmate de decembermaand nadert, stijgen de prijzen van speelgoed en cadeaus aanzienlijk. Aangezien we geen gat in onze begroting willen slaan, heb ik voor prima prijsjes hele leuke items gescoord. TIP: iedere zondag deel ik de nieuwste foldertips in mijn story’s op Instagram en daar staan regelmatig leuke, betaalbare cadeautips voor pakjesavond of voor in de schoen tussen. In deze blog vertel ik meer over ons budget voor Sinterklaas, welke cadeautjes er inmiddels in de kast liggen en wat dat grapje onderaan de streep kostte.

Sinterklaas betaalbaar houden

Waar de vorige jaren alleen de oudste twee volop opgingen in het circus dat vanaf medio november losbarst, gok ik dat de jongste dit jaar ook veel bewuster meekrijgt dat Sinterklaas cadeautjes komt brengen. Toch kiezen we er ook deze keer voor om de uitgavenpost ‘Sinterklaascadeautjes 2023′ binnen de perken te houden. Er is geen twijfel over mogelijk dat wij dankzij Mama’s Meisje regelmatig in een bevoorrechte positie zitten. Gedurende het jaar krijgen we regelmatig speelgoed en kinderboeken toegestuurd. Vaak neemt dit vlak voor de decembermaand ook nog toe, want veel merken en bedrijven willen hun producten graag promoten. Zo zijn alle hulpsinterklazen goed op de hoogte van wat er allemaal verkrijgbaar is. Er verschijnen dan meer aanvragen in mijn mailbox en waar ik in het verleden over veel enthousiast was, ben ik nu een stuk selectiever. Ik schreef al eens over hoe wij omgaan met dit gekregen speelgoed, maar aan de andere kant vieren wij wel gewoon Pakjesavond en mogen de kinderen meermaals hun schoen zetten. Toch willen we Sinterklaas betaalbaar houden, daarom heb ik voor dit jaar een budget van maximaal €180 ingezet. Voorheen hield ik €150 aan, maar aangezien zo’n beetje alles duurder is geworden, heb ik het iets verhoogd: een tientje per kind erbij op. Dit bedrag is bedoeld voor alle cadeautjes voor onze drie kinderen voor zowel het zetten van de schoen als voor Pakjesavond. Voor kerst doen we ook een cadeau: iets dat ik opgestuurd heb gekregen voor Mama’s Meisje, maar heb opgeborgen om op een later moment te geven. En ik weet dat de opa’s en oma’s ook nog iets willen geven in de decembermaand, dus ik vond dit meer dan genoeg budget voor de Sint. Of het gelukt is om binnen dit bedrag te blijven? Kijk maar mee!

Budgetproof schoencadeautjes

Vanaf het moment dat de stoomboot ons land binnenvaart tot aan Pakjesavond mogen onze kinderen in totaal zes keer hun schoen zetten. Vier keer zal er een cadeautje in zitten, twee keer pepernoten of een chocoladeletter. In mijn agenda heb ik genoteerd wanneer ze de schoen ‘ongeveer’ mogen zetten en die data heb ik ook genummerd. Dit nummer (1 t/m 6) refereert dan weer met een lijstje in mijn telefoon waarop alle budgetproof schoencadeautjes genoteerd staan. Als ik de cadeautjes dan inpak, schrijf ik het nummer erop en dan weet ik later nog wat er ook alweer in zat. Wel handig als je vergelijkbare cadeaus hebt gehaald en ze dan allemaal op hetzelfde moment geeft, weet ik uit ervaring. Voor schoencadeautjes ben ik afgelopen zomer goed geslaagd in de Krrruitverkoop. Zo scoorde ik voor alle drie de meiden een knutselsetje, dat valt altijd in de smaak. Voor Suus en Niene kocht ik ieder een best friend sleutelhanger en lippenbalm, een klein doosje Playmobil met een eenhoorn en een Barbie stationary item. Voor Linn liep ik tegen een Electro wonderpen setje aan, evenals een nijntje spelletje en 2 leuke voorleesboeken van Job en Keetje. Schoencadeautjes: check! Door naar de Sinterklaascadeautjes 2023 voor Pakjesavond! Op de foto’s hieronder zie je in volgorde van boven naar beneden: alle cadeaus voor Suus – Niene – Linn:

gemiddelde uitgaven sinterklaas per kind Sinterklaascadeautjes 2023 - Mama's Meisje blog

Cadeautips decembermaand tips ideeën - Mama's Meisje blog

Sinterklaas betaalbaar houden - Mama's Meisje blog

Cadeaus voor Pakjesavond

Sinterklaas valt dit jaar op een dinsdag, maar ik denk dat wij Pakjesavond in het weekend zullen vieren. Heerlijk, een middagje samenzijn met ons gezin en nadat de kinderen de zorgvuldig uitgezochte Sinterklaascadeautjes 2023 hebben uitgepakt, kunnen ze er nog fijn mee spelen en daarna eten we samen. Liefde voor dit soort tradities met ons eigen gezin! Dit jaar liep ik vrij makkelijk tegen cadeaus voor Pakjesavond aan: vooral Suus en Niene zijn ook wel heel uitgesproken in wat ze leuk vinden. Voor Suus kocht ik een mobiele modeboetiek van Lego Friends, een leesboek, een puzzel en een nagelsalon. Tevens krijgt ze een nieuwe onesie. Niene heeft nog een onesie, maar krijgt in plaats daarvan een nieuw nachthemd. Zij krijgt een schildpadden reddingsvoertuig van Lego Friends, een Barbie, een puzzel en een voorleesboek. Die laatste had ik nog liggen nadat ik ‘m opgestuurd kreeg van een uitgeverij en apart heb gehouden voor de decembermaand. Als laatst is Linn aan de beurt. Zij krijgt een theeservies van nijntje, 2 boeken van Kikker, een puzzel van Bing, Duplo wilde dieren én een onesie.

Uitgaven schoencadeautjes - Mama's Meisje blog

Uitgaven voor pakjesavond totaalbedrag - Mama's Meisje blog

Uitgaven Sinterklaas 2023

Zo, ik gok dat de meiden heel blij zullen zijn met al dit leuks en ik ben blij dat ik een vinkje kan zetten achter ‘Sinterklaascadeautjes 2023’. Maar wat stond er uiteindelijk op de kassabon? Aan schoencadeautjes besteedde ik in totaal €37,48 en aan cadeautjes voor Pakjesavond €132,61. Voor de oplettende lezer: ik had hierin eerst een optelfoutje gemaakt, waardoor ik dacht dat ik zelfs ónder de €150 was gebleven qua totale uitgaven aan Sinterklaascadeautjes. Dat was mijn eigen blinde vlek en ik heb dit natuurlijk aangepast, maar met een totaal van €170,09 ben ik in ieder geval wél onder de grens van €180 gebleven.  Netjes gedaan! Binnenkort zal ik alles inpakken en dan begint het aftellen naar de meest hysterische en spannende periode van het jaar. Hiephoi!

Hoeveel geld geef jij uit aan Sinterklaascadeautjes in 2023? En ben jij ook zo vroeg of neem je nog even de tijd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog