Over een maand is het zover: de Goedheiligman arriveert in Nederland en dat leeft ontzettend bij onze peuter en kleuter. Gelukkig gaat de Pakjespiet dit jaar voor een relaxte decembermaand… No stress voor de Sinterklaascadeautjes 2021: ik heb alles binnen! Vandaag vertel ik waarom ik alles zo vroeg geregeld heb, welk budget we hebben voor Sinterklaas, wat ik gekocht heb voor pakjesavond en schoencadeautjes én hoeveel het kostte. Lees je mee?

Cadeautips voor Sinterklaas

Voor het derde jaar op rij leun ik in oktober al lekker relaxt achterover: de Sinterklaascadeautjes 2021 zijn binnen! Dit jaar komt Sinterklaas op 13 november aan in Nederland. In welke stad de landelijke intocht zal zijn, dat is nog niet bekend gemaakt maar wat we wel weten is dat het (net als vorig jaar) wat betreft de landelijke intocht voornamelijk een virtuele zal zijn. Gelukkig ziet pakjesavond er voor de meeste mensen wél weer anders uit dan de afgelopen editie en kunnen we er een gezellige periode van maken. Net als ieder jaar vinden wij het leuk om Sinterklaas als gezin met onze kinderen te vieren en de verlanglijstjes aan de Sint door te geven. Maar we willen er geen gigantisch cadeaufestijn met bijbehorende kosten van maken. Geen groot gat in onze begroting slaan dus! We moeten tenslotte voor drie kinderen op pad, maar mijn ervaring is dat als je toeslaat vlak vóór de Sintgekte, je voor prima prijsjes hele leuke items kunt inslaan. Iedere zondag verschijnen de foldertips in mijn stories op Instagram en daar staan regelmatig leuke #budgetproof cadeautips voor Sinterklaas tussen. In deze blog deel ik onze aankopen, vertel ik welke schoencadeautjes er klaarliggen en hoeveel we in totaal hebben uitgegeven.

Low budget 5 december

Aangezien we drie kinderen hebben waarvan de oudste twee deze periode echt volop beleven, kopen we aardig in. Toch wilden we de uitgavenpost ‘Sinterklaascadeautjes 2021′ ook dit jaar binnen de perken houden en er een low budget 5 december van maken. Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat wij in een bevoorrechte positie zitten vanwege Mama’s Meisje. We krijgen door het jaar heen regelmatig speelgoed en kinderboeken toegestuurd. En meestal neemt dat vlak voor de decembermaand nog toe ook, want speelgoedmerken willen hun producten graag promoten zodat de hulpsinterklazen goed op de hoogte zijn van wat er zoal verkrijgbaar is. Ik zie dan meer aanvragen in mijn mailbox verschijnen maar ben een stuk selectiever geworden in wat ik aanvraag. Ik schreef al eens over hoe wij voorkomen dat de kast vol speelgoed raakt, maar anderzijds vieren wij wel gewoon Pakjesavond en mogen onze kinderen hun schoen zetten. Ik heb dit jaar een budget van maximaal €150 ingezet. Hiervan hebben we cadeautjes gekocht voor drie kinderen, voor zowel Pakjesavond als voor het zetten van de schoen. Daarnaast krijgen ze op Pakjesavond allemaal nog één kinderboek die ik via Mama’s Meisje heb ontvangen, die heb ik dus niet meegenomen in dit overzicht. En ik weet dat de opa’s en oma’s ook nog iets willen geven in de decembermaand, dus ik vond dit budget voldoende. Of het gelukt is? Kijk maar mee!

Check hier een budgetproof cadeautip voor opa’s en oma’s!

Schoencadeautjes: budgettips!

Schoen zetten: dat mogen ze hier in totaal zes keer. Ze krijgen vier keer een cadeautje en twee keer pepernoten of iets dergelijks. Ik heb in mijn agenda al genoteerd wanneer ze de schoen ‘ongeveer’ mogen zetten, bijvoorbeeld op de dag dat de Sint aankomt en in die week erop één keer. Vorig jaar keek Suus voor het eerst naar het Sinterklaasjournaal, maar het leefde nog niet echt. Ik verwacht dat dat dit jaar totaal anders is en ik heb al begrepen dat wij als ouders dan ook goed moeten opletten. Dat ze dan plotseling hun schoen mogen zetten of iets in hun schoen moeten doen… Dus ik heb ook een klein reservecadeautje gescoord, al staat die niet bij het totaaloverzicht als je verder scrolt. Allereerst ging ik naar Action, waar ik de strijkkralensets en de mandala kleurboeken voor Suus en Niene kocht. Vervolgens ging ik naar Wibra, waar ik de setjes met mini gelpennen vond. Ook kocht ik daar de reservecadeautjes: een waterspelletje met ringetjes die op een pin terecht moeten komen (met een blauwe drukknop). Deze waren €1,99 per stuk. Een tijdje geleden was ik al bij Zeeman en vond daar dit budgetproof spelletje en de autopuzzeltjes. Voor Suus bestelde ik nog een setje van Totum waarmee ze zelf unicorn armbandjes kan maken. Voor Linn bestelde ik een houten trekdiertje, een kleurboekje en maxi potloden. Voor het vierde cadeautje pak ik gewoon een boekje in dat ze al eerder heeft gekregen. Merken haar zussen niks van :) Zo, deel 1 van de Sinterklaascadeautjes 2021 was afgestreept, door naar Pakjesavond!

LEES OOK: BUDGETPROOF CADEAUTJES ONDER €10!

schoencadeautjes tips budgetproof goedkoop - Mama's Meisje blog

Cadeaus voor Pakjesavond

Ik zag dat Sinterklaas dit jaar op een zondag valt, maar ik gok dat wij het op zaterdagmiddag vieren met onze kids. Meestal pakken we dan samen de cadeautjes uit, mogen ze er uiteraard mee spelen en daarna zetten we de pizzarette aan. Love dit soort tradities met ons eigen gezin! Voorgaande jaren kocht ik weleens een nuttig cadeau zoals sokken of een pyjama. Maar als je mijn laatste shoplog met budget kinderkleding hebt gezien, dan zie je dat ik dat allemaal al heb ingekocht. Tja, het is dan niet zo handig om je kind maar in zomerpyjama te laten liggen totdat ze het eindelijk cadeau kunnen krijgen begin december. Dus dit jaar gaan we voor cadeautjes waarvan ik denk dat ze het heel leuk vinden. Voor Suus kocht ik het leerzame spelletje Ik leer woordjes, kneedklei in verschillende kleurtjes en een K3 jurkje (bij Aldi uit de folder). Voor Niene kocht ik ook een K3 verkleedsetje, een zaklampboek en een magneetspel. Bij Wibra scoorde ik een stapelspel dat Suus en Niene samen cadeau krijgen. Iets met samen spelen, samen delen (of in ieder geval een poging, haha). Het stapelspelletje van hout voor Linn kocht ik bij Action en ik koos ook bademmertjes en een telefoon van hout. Zoals ik eerder vertelde, pak ik voor alle drie ook nog een boek in dat ik toegestuurd heb gekregen voor Mama’s Meisje. Linn krijgt één cadeautje minder, maar dat heeft echt niemand in de gaten.

5 december kado tips - Mama's Meisje blog

Uitgaven Sinterklaascadeautjes 2021

En dan is het tijd om de kassabon te delen! Voor de schoencadeautjes betaalde ik in totaal €56,86 en voor Pakjesavond was ik €93,29 kwijt. Dat maakt een totaal van €150,15. Als ik de twee reservecadeautjes erbij optel, kom ik op een totaal van €154,13. Dat is dus iets meer dan ik als budget had ingesteld, maar ik vind het acceptabel. Bijna alles is inmiddels ingepakt en gelabeld, dus kunnen we in alle rust aftellen naar de meest hysterische en spannende periode van het jaar. Hiephoi!

BUDGETTIP: SCOOR NET ALS IK CADEAUS IN DE KRUITVERKOOP!

Uitgaven schoencadeautjes tips low budget decembermaand - Mama's Meisje blog

Uitgaven voor pakjesavond - Mama's Meisje blog

Hoeveel geld geef jij uit aan Sinterklaascadeautjes in 2021? En ben jij ook zo vroeg of neem je nog even de tijd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer