Over een klein maandje is het zover: de Goedheiligman komt weer aan in Nederland! Deze pakjespiet is echter al aan de slag gegaan met alle verlanglijstjes. No stress over Sinterklaascadeautjes 2020: ik heb alles al binnen! Vandaag vertel ik waarom ik alles zo vroeg geregeld heb, welk budget we hebben voor Sinterklaas, wat ik gekocht heb voor pakjesavond en schoencadeautjes én hoeveel het kostte. Lees je mee?

Alle Sinterklaascadeautjes 2020 al binnen!

Vorig jaar schreef ik er ook over en ik zag dat de blog toen rond dezelfde datum online kwam… Dit jaar ben ik er opnieuw op tijd bij, want ik heb alle Sinterklaascadeautjes al binnen! Dit jaar komt Sinterklaas op 14 november aan op een geheime plek in Nederland waarbij geen publiek aanwezig is. Vermoedelijk zal pakjesavond er héél anders uitzien in deze gekke tijden, maar dat mag de pret niet drukken. Ook zonder familiebezoekjes en bedrijfsfeestjes kunnen we er een gezellige periode van maken! En net als ieder jaar vinden wij het leuk om de verlanglijstjes van onze kinderen aan Sinterklaas door te geven, maar willen we geen groot gat in onze begroting slaan. Vorig jaar kochten we cadeautjes voor twee kinderen, dit jaar voor drie. Mijn ervaring is dat je vlak voordat de Sintgekte losbarst, voor leuke prijsjes hele toffe items kunt kopen. Iedere week verschijnen de foldertips in mijn stories op Instagram en daar staan regelmatig fijne cadeautips tussen! Ik deel onze aankopen, vertel welke schoencadeautjes er klaarliggen en hoeveel we in totaal hebben uitgegeven.

Budget cadeautjes voor 5 december - Mama's Meisje blog

Low budget 5 december

Hoewel we iets meer geld uitgaven dan vorig jaar, probeerden we ook nu weer voor een low budget 5 december te gaan. Vanwege mijn blog krijgen we namelijk regelmatig speelgoed en boeken toegestuurd, iets wat in de decembermaand (of eigenlijk vlak daarvoor) meestal nog toeneemt ook. Speelgoedmerken willen natuurlijk reviews en artikelen over speelgoed online hebben, vandaar dat er meer aanvragen in mijn mailbox verschijnen. Ik schreef al eens een blog over hoe wij voorkomen dat de speelgoedkast te vol raakt. Anderzijds wil ik mijn kinderen natuurlijk niet de magie van pakjesavond ontzeggen en dus ging ik op zoek naar Sinterklaascadeautjes die budgetvriendelijk zijn. Ik stelde ons budget in op maximaal €100, exclusief schoencadeautjes. Dit is gelukt, maar ik heb wel lichtelijk gesmokkeld. Kijk maar…

LEES OOK: KNUTSELS, RECEPTEN & MEER IDEEËN RONDOM SINTERKLAAS!

Uitgaven voor Sinterklaas 2020

Maximaal €100 voor alle cadeaus, dus zo’n €33,30 per kind. Dat is gelukt, maar ik heb wel lichtelijk gesmokkeld… Ook hebben we de schoencadeautjes niet meegerekend, maar daarover zo meteen meer. Misschien ben ik bevooroordeeld, maar ik ben erg blij met de ‘buit’. Het was best een uitdaging om voor alle drie de dames iets passends te verzinnen zonder over het budget heen te gaan! Voor Suus scoorde ik bij Action een kleiset in ijsjesthema van SES (omdat die glutenvrij is) en een Frozen puzzel. Bij Kruidvat vond ik in de zomer al een Frozen pyjama voor haar. Voor Niene scoorde ik laatst bij Kruidvat leuke Nijntje items: een buggy en een 4-in-1 puzzeldoos en voor Linn de slabbers van Nijntje. Bij Action stond een leuke tandartskoffer, net iets voor Niene! Ook besloten we twee grote cadeaus uit te zoeken die voor Suus en Niene samen bedoeld zijn: één voor binnen en één voor buiten. Bij Kruidvat vonden we een superschattige houten schoonmaakkar. Die meiden willen altijd zo graag helpen met stofzuigen, afstoffen, noem maar op. Dit is dus een schot in de roos, dat snap je. Maar buiten zijn ze ook erg behulpzaam: papa helpen met vegen, de plantjes samen water geven of alle bladeren bij elkaar harken van het gras. Met de kruiwagenset van Bosch, die ik in de zomer al in de aanbieding bij Gamma scoorde, gaan ze héél veel plezier hebben! Voor Linn heb ik nog heel veel babyspeelgoed liggen, maar nog geen Oball Rattle. Die kocht ik dus, samen met een Munchkin beker. Ook kreeg ik vlak na haar geboorte een Magische Eenhoorn cadeau van VTech. Ik heb deze bewaard om te geven tijdens pakjesavond, omdat Linn er toch nog niet mee kon spelen en ik op die manier één cadeau kon besparen. Al met al gaven we in totaal €99,85 uit: binnen het budget dus!

Uitgaven voor pakjesavond 2020

collage aankopen voor de decembermaand - Mama's Meisje blog

Schoencadeautjes inspiratie

Had ik voor pakjesavond al vrij snel wat goede ideeën, bleek dat voor de rest van de Sinterklaascadeautjes 2020 totaal niet zo te zijn. Sint komt natuurlijk 3 weken voor 5 december al aan in Nederland en dan zullen we er niet aan ontkomen: schoentjes zetten! Onze kinderen mogen 1 à 2 keer per week hun schoen zetten. De ene keer zit er een klein cadeautje in, de andere keer een lekkere traktatie. Vaker vinden we niet nodig. Ik kon wel wat schoencadeautjes inspiratie gebruiken, maar wilde geen grote uitgaven aan bovenstaand lijstje toevoegen. Ook vind ik het zonde om van de ‘wegwerpcadeautjes’ te kopen: kleine prutsdingen die amper een functie hebben. Toen bedacht ik me dat ik nog een stapeltje boekjes en spelletjes had liggen die ik regelmatig van uitgevers krijg toegestuurd. Ik besloot daarom voor ieder kind een boek of spelletje daarvan te kiezen. Dat kostte me dus geen geld. Verder scoorde ik bij Action de rest van de cadeautjes voor Suus en Niene: twee stickerboeken met 1000 stickers voor €0,99 per stuk, een Baby Shark waterkleurboek (€1,49) en vloerpuzzel (€2,99), een set van 10 dobbelstenen (€0,49) en een Frozen stationary set (€2,99). Voor Linn heb ik geen schoencadeautjes gekocht, zij krijgt sowieso één boekje en misschien pak ik een potje Olvarit of zalf in haha. Voor de schoencadeautjes was ik bijna €10 kwijt en ik haalde ook alvast chocolade Sinterklaasjes van Hema voor in de schoen. Ik ben tevreden met de gekochte cadeautjes en denk dat ze hier veel plezier van gaan hebben!

Schoencadeautjes inspiratie - Mama's Meisje blog

Hoeveel geld geef jij uit aan Sinterklaascadeautjes in 2020? En ben jij ook zo vroeg of neem je nog even de tijd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1