De gezelligste tijd van het jaar is begonnen: Sinterklaas is weer in het land! Tijd om creatief aan de slag te gaan samen met de kids! Daarom verzamelde ik de leukste knutsels, recepten & meer van collegabloggers… Kijk maar mee!

De leukste Sinterklaasactiviteiten met kinderen

Vandaag is het zover: Sinterklaas komt weer in het land! Voor veel kinderen een spannende tijd en als ouders kun je er dus niet omheen: de komende tijd zullen ze in de ban zijn van de Goedheiligman en zijn gevolg. Ik vind het niet alleen een heel gezellige periode, het nodigt ook uit om er actief mee aan de slag te gaan! Daarom verzamelde ik de leukste Sinterklaasactiviteiten met kinderen voor je. Een heleboel bloggers hebben namelijk al superleuke artikelen geschreven over Sinterklaas. Recepten, knutsels, spelletjes: allerlei toffe ideeën die je samen met je kind(eren) kunt doen om de Sinterklaastijd een beetje extra vreugde te geven. Laat je inspireren!

Sinterklaas aftelkalender

Toegegeven, wij ouders kunnen soms niet wachten tot ie weer vertrekt (rust please!), maar die kleintjes… Aftellen tot 5 december is een beetje ongrijpbaar en daarom is een Sinterklaas aftelkalender dé oplossing. Charlotte ging zelf aan de slag en laat op haar blog zien hoe je een handige aftelkalender maakt met 2 functies: je kindje telt niet alleen af tot Pakjesavond, maar ziet bij het openen van een vakje ook in één oogopslag of hij/zij vandaag de schoen mag zetten. Scheelt discussie! Ben je, net als ik, lid van team makkelijk? Dan heeft Femke een toffe gratis printable voor je op haar blog!

printable aftelkalender sinterklaas - Mama's Meisje blog

Acrobaat Pietjes

Ik moet toegeven dat ik niet de meest creatieve moeder ben. Een beetje knutselinspiratie is dan altijd welkom en zeker als het niet teveel uitdagende knutselvaardigheden betreft, stem ik voor ;) Deze leuke acrobaat Pietjes op de blog van Krystle heb ik op ons to knutsel lijstje geschreven!

Acrobaat Pietjes - Mama's Meisje blog

Sinterklaas cupcakes

De decembermaand staat natuurlijk ook in het teken van eten. Er zijn allerlei manieren om het lekkers een bijzonder Sinterklaas tintje te geven, zoals deze leuke Sinterklaas cupcakes op de blog van Maud! Het water loopt me al in de mond bij het zien van de foto’s. En het leuke is dat de meeste kinderen graag helpen bij zulke kookprojectjes!

Sinterklaas cupcakes - Mama's Meisje blog

Letterbord quotes

Wie heeft er tegenwoordig geen lightbox of letterbord in huis? Mirjam zette op haar blog hele leuke letterbord quotes die helemaal aansluiten bij het Sinterklaasthema. En niet alleen bij Sinterklaas, dus als je meer inspiratie zoekt (bijv. voor kerst), dan zou ik zeker even doorklikken naar haar blog!

Letterbord quotes testen Sinterklaas pakjesavond Sint - Mama's Meisje blog

Strijkkralen

Als kind was ik dol op strijkkralen en hoewel mijn peuter er nog iets te jong voor is, zal er een tijd komen dat ook hier de strijkkralen hun intrede doen. Je kunt er van alles mee maken, zo ook deze leuke strijkkraal patronen in het thema ‘Sinterklaas’, die Maddy op haar blog plaatste.

Sinterklaas strijkkraal patronen - Mama's Meisje blog

Sinterklaas fudge

Als iemand ‘chocolade!’ roept, dan kijk ik belangstellend op. Joehoe, chocolate lover over here! Ik zeg dus ook geen ‘nee’ tegen fudge, zeker niet tegen deze heerlijke Sinterklaas fudge die Rosanne op haar blog zette. Wat een leuk idee! *noteert op lijstje*

Sinterklaas fudge witte chocolade recept pepernoten - Mama's Meisje blog

Pietenpakhuis

Een popppenhuis is zóoo januari, in december ga je natuurlijk voor het Pietenpakhuis! Op de blog van Marike legt zij stap voor stap uit hoe je zelf zo’n tof pakhuis maakt. Wauw, echt heel origineel en ik denk een garantie voor uren speelplezier!

Houten pietenpakhuis pakhuis piet sinterklaas zelf maken - Mama's Meisje blog

Sinterklaasknutsels

Last but not least kwam ik op de blog van Els terecht. Wauw, wat staan er ontzettend leuke Sinterklaasknutsels op haar website! Je vindt er onder andere hoe je Sinterklaas en Amerigo van vilt maakt, een tutorial voor een heuse Sinterklaasslinger, het maken van een surprise, Sinterklaaskrans, taartdecoratie én een Pietjesdiploma!

Sinterklaasknutsels - Mama's Meisje blog

Hopelijk haal je een heleboel Sinterklaas inspiratie uit dit overzicht met recepten, knutsels en meer! Welk idee vind jij het allerleukst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

De leukste sinterklaas recepten knutsels en meer - Mama's Meisje blog