Sinds de zwangerschappen liggen al mijn sieraden onaangeraakt in de la: mijn ringen passen niet meer… Dus maakte ik een sieraden wishlist, want het is tijd voor nieuwe bling bling! Kijk je mee?

Ringen passen niet meer na zwangerschap

Back in the days toen ik nog thuis woonde, als tiener een bijbaantje had en kleedgeld kreeg van mijn ouders, spaarde ik regelmatig om mooie oorbellen, een armband of een shiny ring voor mezelf te kopen. Sieraden waren echt een onderdeel van mijn outfit: sommige oorbellen droeg ik alleen bij dat ene shirtje en ik had bepaalde kettingen die ik alleen omdeed bij feestjes of speciale gelegenheden. En nu? Nu ben ik moeder van drie kinderen en als ik mijn juwelendoos open, dan moet ik heel eerlijk bekennen niet bepaald vrolijk te worden van de inhoud. Liever gezegd: ik word wel vrolijk van de inhoud, maar baal ontzettend dat ik een heleboel sieraden niet meer pas. De witgouden ring die ik van mijn opa en oma kreeg voor mijn 18e verjaardag, de bijzondere ring met stenen die ik cadeau kreeg van Erik tijdens onze vakantie op Curaçao en de zilveren ring die ik voor mezelf kocht, gewoon omdat ik ‘m zo mooi vond. Mijn ringen passen niet meer na zwangerschap numero drie, al deden ze dat na de eerste ook al niet meer.

Sieraden wishlist

Nu wist ik dat je lijf nooit meer ‘de oude’ wordt na een zwangerschap, dat je voeten een schoenmaat kunnen groeien en dat er soms een (of meerdere) kledingmaten blijven plakken na het dragen van een kindje. Maar dat je vingers kunnen veranderen door zwangerschap? Dat was compleet nieuw voor mij. Eerst wijdde ik het aan vocht en gooide ik het erop dat ik gewoon geduld moest hebben. Inmiddels is er geen spoortje vocht meer in mijn vingers te bekennen, maar die mooie ringen passen toch echt niet meer. Zonde, want nu worden ze niet meer gedragen en dus bewaar ik ze voor mijn dochters. Ik heb me er inmiddels bij neergelegd en mezelf voorgenomen niet te denken in problemen, maar in oplossingen. Wat is de oplossing als je oude sieraden stash niet meer zo goed aansluit bij je huidige maat, vorm en wensen? Precies: time to shop! Ik maakte een sieraden wishlist want het is tijd voor nieuwe bling bling!

Goud of zilver?

Het volgende dilemma is: gaan we voor goud of zilver? Tegenwoordig zijn gouden sieraden superhip en sluiten perfect aan op de modekleuren die je nu veel ziet. Hoe mooi ik het ook vind, het past niet zo goed bij mij. Met mijn blonde haar, de kleur van mijn huid en de outfits die ik draag voel ik me comfortabeler bij zilverkleurige sieraden. Gelukkig zijn die er nog steeds plenty zoals de zilverkleurige zegelring met een klein palmboompje erin. Er staan ook veel smalle ringetjes op met verschillende patroontjes, die kun je onderling combineren. Zo zou ik een bolletjesring combineren met een ring met peachkleurig steentje en een ring met een bloemetje of hartje.

ringen passen niet meer na zwangerschap - Mama's Meisje blog

Accessoires

Niet alleen mijn collectie ringen is aan vervanging toe: ik spotte ook prachtige oorbellen, armbanden en andere accessoires. Wat oorbellen betreft hou ik van minimalistisch. Een oorbel met een steentje, ringen of iets met een pareltje, verder niet teveel poespas. Met armbanden pak ik graag iets meer uit: hoe leuk is het om verschillende modellen met elkaar te combineren? Dat is wat ik meestal doe: een grovere armband combineren met een fijner exemplaar of bijvoorbeeld met een satijnen bandje. Dat is de enige manier waarop ik weleens gouden sieraden draag en ze staan zo lekker zomers. Qua tassen gaat mijn hart sneller kloppen bij het zien van de lila croco tas. Wishlisted! Het is wel echt een modekleur, dus een basic kleurtje mag niet ontbreken.

sieraden wishlist Mamas Meisje blog

my jewellery tas lila armbandjes - Mama's Meisje blog

Welke items uit mijn sieraden wishlist vind jij leuk? En wat zou je zelf nog graag willen uitkiezen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer