Joehoeee, het was weer tijd om te shoppen! Hoewel kerst amper anderhalve maand geleden is, liggen de winkels alweer vol met nieuwe collecties. De lente vibes komen binnen en daarom wilde ik wat nieuwe items aanschaffen voor mijn meiden. Ik shopte voorjaarskleding bij Zara, Next Direct en H&M en laat je in deze shoplog onze aankopen zien! Kijk je mee?

Zara, Next Direct en H&M

De laatste shoplog dateert alweer van september en hoewel ik in de tussentijd wat losse dingetjes kocht, is het alweer een tijdje geleden dat we flink geshopt hebben. Omdat Niene weer eens een overdosis Pokon had gehad, moest ik alle te kleine maatjes uit haar kast halen. Niet normaal hoor, ze groeit zó snel! Gelukkig had ik in maat 98 nog een hele opbergbak vol kleding die ik destijds van Suus bewaard heb. Het meeste past Niene nu, maar dit is vooral winterkleding met vrij donkere kleuren. Ook zijn niet alle items geschikt door het verschil in lichaamsbouw en omdat Niene een heel ander meisje is dan haar grote zus. Aangezien de nieuwe collecties alweer in de winkels hangen, besloot ik voorjaarskleding te bestellen bij mijn favoriete winkels: Zara, Next Direct en H&M. Aangezien ik voor Niene vooral ‘voor de leuk’ shopte en Suus nog in dezelfde maat zit, hoefde ik geen complete garderobes aan te schaffen. Ook heb ik, net als in mijn vorige shoplog, deze keer weer opgelet wát ik besteld heb, zodat het onderling makkelijk door te combineren is. Zo creëer ik telkens weer een nieuwe look met dezelfde inhoud van de kast! Kijk je mee naar wat ik kocht en wat het kostte? De dames zijn in ieder geval voorjaarsready, al heb ik nog geen schoenen gekocht. Daar wachten we nog even mee ;)

Shoplog Voorjaarskleding van Zara, Next Direct en H&M - Mama's Meisje blog

Voorjaarskleding voor Suus

Momenteel zit Suus in maat 110 en het lijkt erop dat ze dat ook nog wel even blijft dragen. Daarom had ze qua broeken niet veel nodig, want die passen allemaal nog. Bovenkleding heeft ze in principe genoeg, maar het zijn allemaal donkere kleurtjes en ik wilde wat frisse voorjaarskleding in de kast om het aan te vullen tot een voorjaarsproof garderobe. Daarom kocht ik bij H&M een leuke gestreepte trui voor €9,99. Deze is fijngebreid en heeft verschillende banen met allemaal een andere kleur en structuur. Bij Next Direct was mijn bestelling voor Suus iets groter, te beginnen met de terrakleurige maillot (€5). Volgens mij is dit echt een musthave want het is een hippe modekleur die je niet alleen in kleding, maar ook in het interieur terugziet. Deze bestelde ik trouwens wel in maat 98-104 omdat deze anders te groot zou uitvallen. Ook kocht ik een groene salopette (€22), een gestreepte coltrui (€9), een badpak (€16) en een gestippelde trui met regenboogprint (€14). Bij Zara scoorde ik de té leuke denim overgooier die ik móést hebben (22,95). Ieder merk valt anders en aangezien ik bij Zara, Next Direct en H&M bestelde, heb ik verschillende maten aangeschaft. Zo valt Next Direct groot en heb ik maat 104-110 aangehouden. Mijn ervaring is namelijk dat het altijd zo valt als de grootst genoemde maat. Bij H&M bestelde ik maat 110/116 want dit valt naar onze ervaring op maat en bij Zara maat 116, omdat dit klein valt.

Meisjeskleding maat 110 H&M hoe valt het - Mama's Meisje blog

Meisjeskleding maat 110 Next Direct budget kinderkleding kwaliteit ervaring - Mama's Meisje blog

Salopette maat 116 Zara - Mama's Meisje blog

Nieuwe items voor Niene

Ik was even bang dat de maatjes 98 die ik nog had liggen, véél te groot zouden zijn voor Niene. Niets is minder waar, maar Niene zit op een jongere leeftijd in deze maat dan Suus destijds. Dat is helemaal niet erg, maar bij een aantal kledingstukken kon ik merken dat het haar niet past, zoals skinny jeans. Daarom kocht ik ook nieuwe items voor Niene, te beginnen bij Next Direct. Ik bestelde daar een lichtblauwe trui (€14) en een gebloemd jurkje (€11). Deze is van een dunne stof, dus kan nog lang doorgedragen worden richting de zomer: nu met een maillot, straks met blote beentjes! Bij H&M vond ik een toffe gele trui met witte stippen (€9,99) en een wit met blauw gestreepte longsleeve (€3,99). Bij Zara was mijn bestelling voor Niene iets groter. Ik bestelde er twee fijngebreide, gestreepte tops in roze en geel (€7,95 per stuk), een roze tuniek (€4,95) en twee broekjes. De jegging met hartjesprint (€7,95) en gestippelde riblegging (€6,95) zijn gemaakt van soepele stofjes die een beweeglijke dreumes véél fijner zitten dan een skinny jeans ;) Ook voor Niene bestelde ik verschillende maten bij Zara, Next Direct en H&M, omdat het allemaal anders valt. Bij Zara bestelde ik maat 104 (valt klein), bij Next Direct maat 92-98 (valt zoals de tweede genoemde maat) en bij H&M zowel maat 98 als maat 98/104.

Hoe valt Next Direct kinderkleding meisjes maat 92-98 voorjaarscollectie - Mama's Meisje blog

Meisjeskleidng maat 98 voorjaarskleding budget goedkope kinderkleding H&M - Mama's Meisje blog

Zara bestelling meisjeskleding maat 104 valt als maat 98 - Mama's Meisje blog

Ik ben erg blij met de gekochte voorjaarskleding, zo kunnen we weer een tijdje vooruit! Welke nieuwe items van Zara, Next Direct en H&M vind jij het leukst? En shop jij weleens bij één van deze winkels? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1