Niet alleen Niene kreeg nieuwe kleren, natuurlijk moest Suus ook goed gekleed het najaar en de winter in! Ik shopte bij H&M, Zara, Zeeman en HEMA en show vandaag de buit in een mega shoplog. Kijk je mee?

Winterkleding in maat 98/104

In het voorjaar en de zomer shopte ik voor Suus kleding in maat 98/104 en ook dit seizoen gaan we gewoon door in die maat. Suus had die maat in het voorjaar vooral nodig voor de omvang, maar vanwege de coeliakie is ze in gewicht weinig aangekomen en vooral de lengte ingeschoten. Ik vind het per kledingmerk ook ontzettend verschillen hoe groot de kleding valt. Onze ervaring is dat Zeeman en Zara wat kleiner vallen, H&M valt goed op maat en HEMA valt meestal ietsje ruimer uit. De kledingkast van Suus is weer goedgevuld en vandaag laat ik zien wat ik voor haar kocht!

Jeans van HEMA

Bij HEMA kocht ik eigenlijk maar één ding voor Suus: een jeans in donkere wassing. Dit vind ik echt een musthave voor het najaar en deze van HEMA hebben zo’n handige taille die je kunt aansnoeren. Dit model kocht ik vorig jaar winter ook en de kleur blijft mooi, ook na veelvuldig wassen. Tipje dus!

img 5870

Een heleboel van H&M

Een van mijn favoriete webshops is en blijft H&M. Ik zeg bewust webshops, want eigenlijk kom ik bijna nooit meer in de winkel. Vaak hebben ze niet de gehele collectie op voorraad en daarom vind ik het veel makkelijker om via de app te bestellen. Voor Suus scoorde ik superleuke items, al was het lastig kiezen tussen alles wat ik bestelde. Zo kan een shirt met okergele streepjes niet ontbreken dit najaar. Ook kocht ik een longsleeve van dun gebreide stof met zwarte hartjes. Een grijs vestje met houten knoopjes kan ik op allerlei manieren combineren en hetzelfde geldt voor deze toffe broek in antraciete stof met ritjes. I love it!

fotosartikel

Basics zijn altijd handig en deze set longsleeves in zwart en wit kon dus niet ontbreken. Vorig jaar had Suus een denim blouse en ik vond het haar erg mooi staan. Daarom bestelde ik er nu weer eentje, deze keer met ruffles op de schouders. Ik vind ‘m tof op een zwarte skinny, maar ook in combinatie met een zwart shirtje en het broekje wat ik bij Zara kocht (zie hieronder). Ik kocht een duopak longsleeves in donkerblauw en wit gestreept met okergeel. Een duopak leggings in grijs en wit gestreept met grijs leek me ook erg handig en daarnaast bestelde ik het meest essentiële van alles… Want als kind van d’r moeder kan een toffe campingsmoking natuurlijk niet ontbreken, pyajamparty is on en dus chillt Suus ‘m voortaan in haar mooie gebloemde joggingpak.

fotosartikel1

We krijgen nu een tijdje weer waarbij het te koud is zonder jas en te warm voor een dikke winterjas. Een fleecevest vind ik ontzettend handig als Suus buiten wil spelen. Het ding mag vies worden, is lekker warm en ze kan zich er makkelijk in bewegen. Ik koos voor mintgroen en deze heeft ook nog een capuchon en mouwen waar je je duim doorheen kan doen, dus erg handig voor onder de jas als het straks sneeuwt! Het wit gestreepte jurkje met zwart, een bloemetje en een gevlochten bandje in de taille past perfect bij Suus. Ook kocht ik een duopak maillots in donker- en lichtgrijs. Als laatst koos ik een toffe winterjas uit. Ze hadden ook een bruinige/okergele kleur, maar dat paste toch niet zo goed bij Suus. Deze petrol-achtige kleur wel, nu nog op zoek naar matchy sjaal, muts en handschoenen!

fotosartikel2

Voor de opvang bij Zeeman

Zoals ik eerder liet zien, heb ik voor zowel Suus als Niene een aparte plank met kleding die ze aan mogen naar de opvang. Op die manier hoef ik me niet druk te maken dat er iets vies wordt. Voor Niene heb ik nu veel bewaarde kleding van Suus die ik haar daar naartoe aan doe, maar voor Suus moest ik natuurlijk ook wat nieuwe dingetjes hebben voor op de opvang. Ik begon met een jas en ik spotte bij Zeeman een low budget hip model die ze daar met een gerust hart vies mag maken. Ze hadden echt superleuke modellen en ik kocht er daar ook één voor Niene, zoals je in deze shoplog ziet. Suus heeft nu een jas voor buiten spelen en een jas voor ‘netjes’, zo doen wij dat hier ook met schoenen. Andere mama’s die dit ook zo doen? Bij Zeeman kocht ik ook een grijs gemêleerd vestje, een shirtje met zwanenopdruk en twee basics met korte mouwen in zwart en wit.

fotosartikel3

fotosartikel4

Pareltjes bij Zara

Zoals je in de shoplog bij Niene al kon zien, kocht ik bij Zara voor beide meiden een legergroene broek met panterprint. Eigenlijk is het een legging, maar de stof is wel veel dikker. Superleuk aangezien ik niet vies ben van een beetje twinning. Ook spotte ik deze toffe jumpsuit in stoere grijze stof met twee strikbanden op de schouders. Deze pareltjes kon ik niet laten te bestellen en ben er erg blij mee!

fotosartikel5

Wat vind jij van de items uit deze shoplog? Wat zijn jouw favoriete winkels om te shoppen voor je kindje(s) Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram

liefs karin 1