Ik deed een leuke ontdekking op Netflix: Selling Sunset! Vandaag vertel ik alles over mijn nieuwe guilty pleasure en waarom ik de afleveringen van deze serie verslonden heb! Lees je mee?

Rustig aan doen

Met een verse buikwond door de derde keizersnede was het advies van de gynaecoloog duidelijk: pas op de plaats! Dat betekent dus rustig aan doen en omdat ik ga voor een vlot herstel, neem ik dat advies braaf ter harte. Een tijdje geleden bestookte ik jullie al met mijn to watch list op Netflix: allerlei films en series die ik tijdens mijn verlof nog wel zou willen zien. Sinds een paar weken is daar een nieuwe serie aan toegevoegd en vandaag vertel ik waarom ik deze serie zo héérlijk vind om naar te kijken. Selling Sunset is mij nieuwe guilty pleasure en ik heb de afleveringen de afgelopen weken verslonden. Op deze manier is rustig aan doen helemaal niet zo’n straf en je moet toch iets als je meerdere keren per dag op de bank ploft voor een verplicht rustmomentje, voor de fles óf omdat de baby krampjes heeft ;) Tel daarbij op dat er op de ‘gewone’ televisie in de zomer amper iets leuks te zien is en je snapt dat ik voorlopig aanvoerder ben van team Netflix.

Selling Sunset op Netflix - Mama's Meisje blog

Selling Sunset

Als je op Netflix een serie kijkt en je zet een aflevering op pauze, dan springt het beeld na verloop van tijd op een scherm waarbij er allerlei suggesties voorbij komen. Zo kwam het dat ik de was wilde opvouwen onder het genot van een aflevering van Jane the Virgin, maar toen kwam er weer van alles tussen en dus pauzeerde ik de aflevering. Momlife at it’s best! Na een uurtje wilde ik alsnog doorgaan met de was en kwam er net een afbeelding van Selling Sunset voorbij. Dat zag er interessant uit en dus klikte ik de serie aan. Selling Sunset is een zogeheten realityserie die zich afspeelt in Los Angeles. Een team makelaars van de Oppenheim Group verkoopt daar de meest luxe villa’s, chique optrekjes en fantastische uitzichten. Het team bestaat uit de tweelingbroers Jason en Brett Openheim en hun vrouwelijke werknemers: Crishell, Maya, Christine, Mary, Heather, Amanza en Davina. Zoals het een Amerikaanse realityserie betaamt, krijgen we niet alleen een kijkje in het werkende leven van deze elitemakelaars, maar ook in hun privéleven. Ready for allll the drama?

Nieuwe serie makelaars makers van The Hills - Mama's Meisje blog

Netflix guilty pleasure

Al eerder vertelde ik over mijn favoriete MTV series en ik herken een aantal aspecten in mijn nieuwe Netflix guilty pleasure. The Hills meets MTV Cribs: dat is wat mij betreft de juiste omschrijving voor Selling Sunset. Niet zo vreemd, want Selling Sunset is van de makers van The Hills en als je die serie destijds ook gekeken hebt, weet je dat er genoeg jaloezie, drama en glamour voorbij kwam. Zo ook in Selling Sunset: we zien niet alleen de verkoopskills van de makelaars, maar ook de onderlinge verhoudingen worden al snel duidelijk. En dat is heerlijk om naar te kijken: zo’n serie waarbij je niet supergoed op hoeft te letten, waarbij je stiekem wel weet dat de helft gescript is (hoe kan het anders allemaal zó perfect in beeld worden gebracht?) en waarbij het materialisme er vanaf druipt, maar dat is helemaal niet erg. Bij het zien van de oogverblindende miljoenenvilla’s krijg ik een instant vakantiegevoel en door het heerlijke dramagehalte kijkt deze serie lekker weg. Een aanrader voor als je zin hebt in niet te moeilijke televisie! Nog een pluspunt: een aflevering duurt een half uurtje, perfect dus om even bij te tanken zonder urenlang voor de tv te hangen. Voor mij dus precies genoeg om een fles te geven, een wasje op te vouwen of op doktersadvies een verplicht kopje thee te drinken. Het tweede seizoen staat sinds vorige week online, dus voorlopig kun je nog even wegdromen bij het zien van al die glamourous real estate!

Heb jij Selling Sunset op Netflix al ontdekt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1