Schoonmaken: het is mijn hobby ook niet, maar wat moet dat moet. Aangezien ‘budget’ mijn tweede naam is, koop ik regelmatig schoonmaakartikelen bij de Action! Ik zette mijn favorieten op een rijtje: kijk je mee?

Schoonmaakmiddel van Action

Wie had dat gedacht, dat ik ooit nog eens een blog zou schrijven over schoonmaakmiddel. Of je het nu leuk vindt of niet, het is een regelmatig terugkerend klusje en het geeft altijd een heerlijk gevoel als het weer klaar is. Helaas is dat, als ik even voor mezelf spreek, vaak maar van korte duur want met drie jonge kinderen en een avontuurlijke hond liggen de eerste haren en koekkruimels al op de grond als ik de stofzuiger weer op stal zet… De reden waarom ik ons huis zo grondig poets is natuurlijk de aandoening van Suus, maar ik vind het een schone leefomgeving ook gewoon héél belangrijk. Tja, het is een fase en ooit zullen we het nog gaan missen, maar tot die tijd poets ik wat af. Om dit allemaal zo efficiënt en prettig mogelijk te doen, scoor ik regelmatig schoonmaakartikelen bij de Action. Het stond met stip op 1 op mijn boodschappenlijstje toen ik laatst een winkelafspraak maakte. Oké, het was een gedeelde plek met de knutselspullen (in het kader van voorbereiding voor als we nóg een lockdown moeten overleven), maar het bracht me op het idee om mijn favorieten met je te delen! Komen ze:

Winkelafspraak Action click & collect ervaring - Mama's Meisje blog

Action keukenreiniger

Volgens mij zijn de biologische reinigingsmiddelen inmiddels alweer een paar jaar te vinden in de schappen, maar het duurde even voordat ik het aandurfde. Tot nu toe zwoer ik bij de Dasty ontvetter van Wibra, maar die bleek na veelvuldig gebruik iets te heftig voor een aantal keukenobjecten. En dus heb ik die nu achter de hand voor ‘het echte werk’, maar voor de iets mildere aanpak mikte ik de Action keukenreiniger in mijn mandje (€1,27). Die bleek verrassend goed te bevallen en dus nam ik ook het afwasmiddel en de badkamerspray mee. Die laatste heb ik nog niet getest maar omdat de andere twee goed bevallen, heb ik hoge verwachtingen. De lijn heet A Good Clean en er zijn ook luchtverfrisser, allesreiniger en twee varianten handzeep verkrijgbaar.

Vaatwasmachine reiniger

De vaatwasser draait hier dagelijks en om te zorgen dat dit handige apparaat niet gaat stinken of vervuilt raakt met kalk- en vetresten, doe ik er eens in de zoveel tijd een vaatwasmachine reiniger in. Eerst gebruikte ik de vloeibare variant, maar die bleek twee keer zo duur als de poedervariant van Finish die bij Action te koop is. Er zijn trouwens ook enkele andere soorten te koop die nog goedkoper zijn, maar ik heb hier goede ervaringen mee. Een setje met 2 zakjes poeder kost €2,99.

Action wonderspons

In een ver verleden werkte ik in de huishouding bij een verpleeghuis. De bewoners daar hadden natuurlijk ook eigen spulletjes op hun kamers, zoals bijvoorbeeld planten. En onze grootste ergernis was dat er vlekken ontstonden in de kunststof vensterbanken doordat de planten water kregen en het er dan naast lekte. Die vlekken leken met geen mogelijkheid weg te poetsen, maar toen ontdekte één van mijn collega’s de Action wonderspons. Ik doel dan op de roze met witte variant van Multy die je alleen maar nat hoeft te maken met water. I-de-aal voor kunststof en ik gebruik ze om de vliegenpoep van de kozijnen aan de buitenkant te poetsen. The perks of living op de boerderie. De roze met witte variant is naar mijn weten al een tijdje verdwenen uit de schappen (wel voor grof geld of tegen hoge verzendkosten verkrijgbaar op het wereldwijde web), maar de grijze Spargo powerspons (5 stuks voor €0,99) is een prima alternatief. Tip: kijk wel even goed uit op welk oppervlak je deze sponsjes gebruikt, want niet alles is geschikt hiervoor…

Hoe maak je de Airfryer schoon? Ik testte azijn, citroensap en HG Airfryer reiniger om de hetelucht friteuse schoon te maken!

schoonmaakmiddel huishoudelijke producten budget tips goedkoop schoonmaken huishouden - Mama's Meisje blog

Robijn geurbuiltjes

Ik draai mijn was altijd alleen maar met wasmiddel van Robijn. De geur is héérlijk en ik ben tevreden over hoe mooi de kleding blijft. Die dames van ons ravotten nogal wat af en het is toch altijd fijn als we de snot-, kwijl- en etensresten niet meer terugvinden in uitgewassen shirts en spuugdoekjes. Omdat ik zo’n fan ben van de geur, hangen er in iedere kledingkast Robijn geurbuiltjes. Ook gebruik ik ze als ik kledingbakken opberg met kinderkleding die ligt te wachten tot het volgende zusje ze weer aankan. Het voorkomt dat de kleding muf gaat ruiken, ideaal! Zowel de Intense als de Zwitsal variant bevat 3 geurbuiltjes voor €1,99. Naast deze favoriet uit het assortiment schoonmaakartikelen bij de Action, is Robijn wasmiddel er ook prima geprijsd.

Swiffer Duster en Spargo statische stofdoeken

Poetsen: ik heb altijd een vaste volgorde als ik de boel schoonmaak. Eerst afstoffen, daarna stofzuigen en tot slot dweilen. Dat afstoffen deed ik voorheen altijd direct met een sopje. Gevolg: als er een stoflaagje op kasten en vensterbanken lag, dan moest ik zo vaak het sop en doekje vervangen omdat het op een gegeven moment niet meer schoon werd. Je weet wel: van die stofjes die overal aan blijven plakken, super irritant. Totdat mijn moeder me een tip gaf: de Swiffer Duster. Voordat ik met een sopje in de weer ga, vang ik het stof eerst grotendeels op met dit handige dingetje. Action verkoopt zowel een startersset als navullingen (€2,49 tot €4,98). Het voordeel van de Swiffer Duster is dat ie overal tussen en achter kan, bijvoorbeeld om de achterkant van de televisie en dergelijke mee te nemen. En wat zag ik tot mijn verrassing tijdens mijn winkelafspraak? Er zijn nu ook Spargo statische dusters voor een zéér budgetvriendelijk prijsje: €0,69 per 5 stuks inclusief houder. Die houder vond ik persoonlijk een beetje slappe hap, maar ik heb nog een oude van Swiffer dus ik ga ze daarop proberen. Voor de vlakke oppervlakken gebruik ik vaker de Spargo statische stofdoeken. Volgens mij zijn er meer schoonmaakartikelen bij de Action van dit merk, zoals de volgende:

Spargo toiletreinigingsdoekjes

Het toilet heeft regelmatig een poetsbeurt nodig, zeker als de zindelijkheidsfase is aangebroken. Ik vind het altijd wel prettig om dan vochtige reinigingsdoekjes te hebben, want die kun je makkelijk tussen de schoonmaakmomenten door gebruiken. Even de toiletbril ermee afnemen en de volgende kan weer fris en schoon z’n ding doen, haha! De Spargo toiletreinigingsdoekjes liggen dus standaard in het kastje met veelal schoonmaakmiddel van Action. Ze kosten €0,69 per verpakking met 40 doekjes.

Dé ideale doek

In een blog over schoonmaakartikelen bij de Action heb ik the best for last bewaard. Dé ideale doek die in meerdere kleuren verkrijgbaar is en slechts €0,59 kost. Ik heb het over de Spargo glas- en spiegeldoek: wat mij betreft een musthave en ik vertel je waarom! Het is een doek die ik zowel kan gebruiken om het sanitair af te stoffen alvorens het schoon te maken als bij het poetsen van de spiegels en kranen. Alles droogt streeploos op en ik zou ‘m iedereen aanraden. Ik heb er tijdens mijn winkelafspraak weer 2 meegenomen, omdat de 2 die ik had de laatste tijd steeds vaker nog in de was lagen terwijl ik ze nodig had. Dus loop je er binnenkort tegenaan, is het zeker de moeite waard om te proberen!

Koop jij weleens schoonmaakartikelen bij de Action? Welke producten zijn jouw favoriet? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1