Liever niet aan de muur of in een lijstje op de kast, maar wél schoolfoto’s bewaren? Ik maakte een overzichtje met de leukste schoolfotoboeken en deel enkele ideeën hoe je klassenfoto’s nog meer kunt bewaren. Leuk voor later! Lees je mee?

Wat te doen met de schoolfoto’s?

Vorige week kregen de meiden een bestelformuliertje mee naar huis en een paar dagen later vielen ze al op de mat: de schoolfoto’s! Brings back old memories want zelf heb ik ook nog een heleboel klassenfoto’s en schoolfoto’s van vroeger. Enige puntje: ze liggen overal en nergens, niet gebundeld of netjes ingeplakt en dat is stiekem best jammer. Maar wat doe je dan wel met deze foto’s? Voor mijn kinderen leek het me leuk om deze foto’s wel bij elkaar te houden. Naast steevast een afdruk te bestellen voor de opa’s en oma’s, gaat schoolfoto’s bewaren makkelijk in het schoolfotoboek dat ik voor Suus en Niene kocht. Het bracht me op het idee om een overzichtje te maken van de leukste schoolfotoboeken! Ook deel ik nog meer ideeën hoe je schoolfoto’s kunt bewaren.

Schoolfoto's bewaren de leukste schoolfotoboeken Maan Amsterdam - Mama's Meisje blog

Maan Amsterdam schoolfotoboek

In ons huis zijn een heleboel foto’s te vinden: aan een wandrek in de keuken, in lijstjes aan de muur en op meubels. Toch zou ik de schoolfoto’s daar niet per se tussen hangen: ik vind het veel leuker om schoolfoto’s te bewaren in een schoolfotoboek. Voor Suus bestelde ik drie jaar geleden al het schoolfotoboek van Maan Amsterdam en voor Niene deed ik vorige week hetzelfde. Dit boek is in verschillende varianten verkrijgbaar: naast de zachtroze editie is er ook een mintkleurige variant. Ook bracht Maan Amsterdam een schoolfotoboek uit in de Eclipse collectie: deze is neutraal gekleurd. Het fijne van dit schoolfotoboek vind ik de indeling: voorin vind je een pasfoto-overzicht met ruimte voor 20 pasfoto’s. Hierdoor kun je na verloop van een aantal jaren in één oogopslag zien hoe je kind veranderd is. Daarna volgen er dubbele pagina’s per schooljaar. Op de ene pagina is ruimte voor de groepsfoto van de klas. Op de andere pagina kun je zelf het jaartal van het betreffende schooljaar invullen, evenals de naam en plaats van de school, de klas en de naam van de leraar. Ook is er ruimte om de namen van klasgenootjes te noteren én een kader waar je een portretfoto in kunt plakken. Tussendoor is er regelmatig ruimte voor extra foto’s (bijvoorbeeld foto’s die in het oudercommunicatiesysteem toegestuurd zijn) en in totaal zijn er 17 schooljaren om te vullen. Genoeg dus om gedurende de basisschool en de middelbare school de schoolfoto’s in te bewaren! Maan Amsterdam heeft trouwens veel meer van dit soort boeken: ik heb zelf een zwangerschapsdagboek en een invulboek voor Mijn Eerste Jaar uit hun collectie ingevuld tijdens en na de geboorte van Niene!

Mijn schoolfotoboek Maan Amsterdam - Mama's Meisje blog

De leukste schoolfotoboeken

Naast het schoolfotoboek van Maan Amsterdam zijn er nog meer opties. Dit zijn de leukste schoolfotoboeken:

  • In het schoolfotoboek van Lifestyle2love kun je 12 jaar aan schoolfoto’s bewaren. Er is niet alleen ruimte voor foto’s, maar er zijn bij ieder schooljaar ook een aantal vragen zoals wat je kind het leukst vindt om te doen op school en wie zijn/haar vriendjes/vriendinnetjes waren. De look van dit boek is met zwart/wit vrij basic met een goudkleurig foliehartje op de voorzijde.
  • De illustraties van Thuismusje zijn superleuk en hun schoolfotoboek is zowel in roze als in groen verkrijgbaar. Dit schoolfotoboek heeft een ringband en in het boek is niet alleen ruimte voor 10 schooljaren, maar ook al voor de periode vóór school, bijvoorbeeld kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Tevens is er extra ruimte voor broer-zus foto’s, verjaardag of schoolreisje en voor het inplakken van knutselwerkjes.
  • Via zoekmachines en Instagram zoeken op ‘schoolfotoboek’ levert tal van leuke opties op! Van kleurrijk tot craft en van pastel tot zwart wit: schoolfoto’s bewaren kan helemaal in jouw smaak. Leuk voor later!

Lifestyle2love Thuismusje bewaaralbum klassenfoto's - Mama's Meisje blog

Schoolfoto’s bewaren: nog meer ideeën!

Zie je het niet zo zitten om één van deze leukste schoolfotoboeken aan te schaffen maar wil je de schoolfoto’s op een andere manier bewaren? Hier nog enkele ideeën:

  • Schaf de digitale bestanden aan wanneer je de schoolfoto’s kunt bestellen en verwerk ze in het fotoalbum van je kinderen. Misschien heb je de extra pagina’s gratis actie van Albelli al eens gespot? Fijne korting!
  • Koop zelf een leuk fotoalbum of scrapbook en ga creatief zelf aan de slag. Zeker weten dat je dan een schoolfotoboek creëert dat super persoonlijk is!

Schoolfoto’s bewaren: op welke manier doe jij dat? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer