De decembermaand komt er weer aan en aangezien we met de familie Sinterklaas vieren, zette ik het verlanglijstje voor Suus op een rijtje. Waar maak je een meisje van 1 jaar nou blij mee?

Kadootjes voor een kindje van 1 jaar

Toen ik het verlanglijstje voor Suus haar eerste verjaardag maakte, was ze nog een stuk kleiner. Het is nog maar kort geleden, maar ze heeft in de tussentijd behoorlijk wat stappen in haar ontwikkeling gemaakt. Daardoor was het voor de decembermaand een stuk makkelijker om een lijstje samen te stellen. We vieren ieder jaar Sinterklaas met de hele familie, waarbij de Goedheiligman ook een bezoekje brengt aan de kindjes. Eens kijken wat er dit jaar op het wensenlijstje van Suus (lees: mama) staat. Er zijn namelijk een boel hulpsinterklazen die kadootjes mee willen nemen! En wie weet zijn er ook die nog wat inspiratie kunnen gebruiken.

Nijntje – Kleine Pluis

Kleine Pluis

Zoals bekend is, krijgt Suus volgend jaar een zusje. Omdat ze nog zo klein is en er niet zoveel van snapt als we het aan haar vertellen, zette ik dit boekje van Nijntje op het lijstje. In Kleine Pluis krijgt Nijntje een broertje of zusje en aangezien Suus dol is op de boekjes van Nijntje, lijkt het me als ‘voorbereiding‘ wel handig om dit af en toe voor te lezen.

Nijntje – Verstoppertje Spelen

Nijntje verstoppertje spelen

Om nog even in de Nijntje sferen te blijven, kreeg ik laatst een tip die Suus vast geweldig gaat vinden. Toen we op verjaardag waren, vertelde een mama over dit spel waarbij je als ouders een Nijntje kunt verstoppen voor je kind. Nijntje maakt steeds geluidjes (om de 10 seconden) zoals ‘ik ben hier!‘ en je kleintje kan op zoek gaan naar dit speelfiguurtje. Verstoppertje spelen verveelt nooit en daarom staat Nijntje – Verstoppertje Spelen ook op het verlanglijstje van Suus!

CD: 2 Kleine Kleutertjes

2 Kleine Kleutertjes

Op youtube vond ik laatst de liedjes van 2 kleine kleutertjes. Suus vind het helemaal geweldig en staat te swingen, alleen jammer dat er zoveel reclame tussen de filmpjes in een afspeellijst komt. Ik ontdekte dat er al een tweede deel uit is van deze, door Monique Smit ingezongen, vrolijke kinderliedjes. Daarom zette ik deze cd op ons verlanglijstje.

Duplo

Verlanglijstje Sinterklaas 2017 Suus

Suus heeft een basispakket van Duplo en daarnaast een pakketje met roze Duplo. De poppetjes die erbij zitten, vind ze tot nu toe het allerleukst. Het bouwen moet ze nog leren, maar gelukkig neemt Erik die honneurs graag waar, waarna Suus de bouwsels weer sloopt ;) Het leek me daarom leuk om iets van Duplo op het verlanglijstje te zetten, zodat de collectie een beetje wordt uitgebreid. Zoals het Familiehuis, de Getallentrein en Bos Dieren. Allemaal hebben ze verschillende figuurtjes en dat vind Suus het allerleukst!

Tekenspulletjes

Verlanglijstje Sinterklaas 2017 Suus1

Op de opvang tekent Suus graag op een Magnestisch Tekenbord. Dat vind ze zo leuk, dan moeten we er ook maar eentje aan Sinterklaas vragen. Maar kleuren met potloden vind ze ook geweldig, dus zijn deze dikke kleurpotloden handig voor onze artistieke dreumes. En dan natuurlijk een mooi kleurboek van Woezel en Pip om op los te gaan ;)

VTech Baby Magisch Liedjesboek

Magisch liedjesboek vtech

Aangezien Suus graag in boekjes bladert én dol is op liedjes, is het Magisch Liedjesboek van VTech het ideale speelgoed voor haar. Deze is zowel in roze als in blauw verkrijgbaar en zingt 6 verschillende melodietjes en gezongen liedjes. Een mooi kadootje voor een vrolijk meisje!

Vieren jullie Sinterklaas? Wat staat er op het verlanglijstje van jouw kind(eren)? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin