Tijdens onze vakantie gingen we naar Sanjes Safari en spoiler alert: dat was ontzettend leuk! Dit speel- en dierenpark in Friesland is een aanrader en in deze blog vertel ik waarom. Lees je mee?

Uitjes in Friesland

Op mijn blog zijn ze al regelmatig voorbij gekomen: diverse leuke uitjes in Friesland. In mijn blog over gratis en budgetproof kinderuitjes in Friesland noemde ik er al een heleboel en in ons vakantieverslag van vorig jaar lees je welke uitjes wij tijdens onze vakantie bezochten en beleefden. Dit jaar gingen we weer naar Friesland en deze keer kozen we nieuwe uitstapjes uit om te ontdekken. Zo bezochten we Sanjes Safari in Feanwâlden; eentje die al langer op onze wishlist stond, maar waar we nog niet aan toe waren gekomen. Daar was dit weekje vakantie in Friesland dus perfect voor en het was een droge dag met lichte bewolking, maar de zon liet zich goed zien. Een perfecte dag dus om dit speel- en dierenpark in Friesland te ontdekken! Ik kan nu wel vast verklappen dat wij enorm verrast en enthousiast zijn na ons bezoek; in deze Sanjes Safari review lees je waarom.

indoor speeltuin Friesland overdekt speelparadijs - Mama's Meisje blog

Speel- en dierenpark Sanjes Safari

Voordat ik een uitje bezoek, spiek ik altijd even op de website en socials van hetgeen we gaan ontdekken. Zo ook bij speel- en dierenpark Sanjes Safari. Ik had al snel in de gaten dat je hier bij ieder weertype terecht kunt, want er is zowel binnen als buiten ontzettend veel te doen. Dat bleek ook toen we aankwamen en de kassa voorbij waren: we liepen direct een grote ruimte in waar heerlijk binnen gespeeld kan worden. De indoor speeltuin is echt heel erg groot: het bestaat uit meerdere gedeeltes met een afwisseling aan speelgelegenheid. Zo is er een groot piratenschip in een soort van ballenbak, een houten klimtoren in de vorm van een ruimteschip, een fietsbaan, een draaimolen, springkussen en klimwand, een grote Apenkooi van maar liefst drie verdiepingen en een bouwhoek. Het fijne is dat, terwijl de kinderen zich vermaken, de papa’s en mama’s lekker aan één van de tafeltjes rondom het binnenspeelgedeelte kunnen plaatsnemen. Wij bestelden koffie, thee, gebakjes en limonade en hielden vanaf het tafeltje toezicht op de kinderen. De prijzen van de kaart vallen me enorm mee: koffie en thee was €2 per consumptie en voor een liter limonade betaalden we €2,50. Prima! Voor Linn waren sommige onderdelen iets moeilijker, maar met een beetje hulp en begeleiding heeft zij zich prima vermaakt. Suus en Niene konden echt zonder begeleiding hun gang gaan en er was wel wat overtuigingskracht voor nodig om ze mee naar buiten te krijgen, want daar is nog veel meer!

speel- en dierenpark in Friesland Sanjes Safari review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Superleuke buitenspeeltuin

Want buiten werden we nóg meer verrast met een superleuke buitenspeeltuin. Deze is echt heel divers qua toestellen en attracties en dat zorgde voor een boel plezier. Zo vind je in de buitenspeeltuin van Sanjes Safari:

 • diverse speeltoestellen zoals schommels, glijbaan,
 • klimtoren
 • (trap)helikopters
 • crossbaan met skelters
 • airtrampoline
 • kabelbaan
 • midgetgolf
 • bootjes
 • zandbak
 • treintje
 • verkeersplein

Wij hadden er heerlijk weer bij, dus de kinderen konden zich optimaal vermaken in deze uitgebreide speeltuin! We maakten een rondje met het treintje over het speelpark en ze crosten in hun ‘auto’s’ over het verkeersplein, dat trouwens superleuk is opgezet. Ook de helikopters, waarbij je vooruit komt door te fietsen, waren een schot in de roos. Naast de vele speeltoestellen waarop geklommen en geklauterd kan worden, zoefden ze met de kabelbaan en sprongen ze op de airtrampoline. En voordat we het dierenpark verkenden, maakten ze nog een rondje in de bootjes. Wauw, het woord ‘speeltuin’ dekt de lading amper; het lijkt wel een mini attractiepark!

dagje uit voor jonge kinderen Noord Nederland uitje kind - Mama's Meisje blog

Budgetproof dierenpark in Friesland

Dacht je dat we al klaar waren? Nee hoor; met het entreekaartje krijg je ook toegang tot het mooie dierenpark van Sanjes Safari. En daar werden wij wederom positief door verrast. Aan het begin van dit gedeelte zit een zogenaamd Zebra-pad: een avontuurlijk klim- en klauterpad voor de echte durfals dat naar de looproute gelegen is. Er is een geitenwijde met de originele naam Villa Mekkerhof en als je de looproute volgt, wordt je langs de verschillende dierenverblijven geleidt. Flamingo’s, pony’s, wallaby’s, struisvogels, kamelen, stokstaartjes, neusberen en vogels; er is van alles te zien. Een gedeelte van het dierenpark is overdekt; hier vind je de binnenverblijven van enkele vogelsoorten en zachte knaagdieren zoals de cavia’s. Er is zelfs een heel caviadorp gebouwd! In hetzelfde gebouw zit ook het Natuurmuseum, waar veel te zien en te leren valt over de dieren die je in je achtertuin kunt aantreffen. Buiten staan informatiebordjes en dierenweetjes verspreid en tussendoor staan er regelmatig leuke speeltoestellen, zoals een groot houten schip om op te klimmen en vanaf te glijden. Wij vonden het aanbod aan te bewonderen dieren heel divers en waren verbaasd over de grootte van dit deel van het park. We zijn enkele jaren geleden al eens bij AquaZoo in Leeuwarden geweest, maar qua prijs-kwaliteitverhouding vonden we Sanjes Safari minstens zo geslaagd!

Onze ervaring

Het is geen verrassing dat onze ervaring bij Sanjes Safari ontzettend positief was. Het aanbod van ontdek- en speelgelegenheid is enorm en als je dan ziet wat je kwijt bent voor een entreekaartje, dan is het echt het perfecte budgetuitje in Friesland! Grote pluspunten vonden wij dat je zowel bij mooi weer als op wat minder mooie dagen genoeg vermaak hebt bij Sanjes Safari. De prijzen van de horeca zijn nog vriendelijk ook en dat is tegenwoordig meer uitzondering dan regel. Er zijn voldoende toiletten verspreid over het park en wij vinden vooral de combinatie van een dierenpark en indoor en outdoor speeltuin een hele geslaagde. De prijs-kwaliteitverhouding vinden wij echt een 10 scoren: je krijgt ontzettend veel vermaak en avontuur aangeboden voor een schappelijke prijs. Wij hebben een hele leuke dag gehad, de kinderen wilden nooit meer naar huis en als je het ons vraagt, vinden wij Sanjes Safari ECHT een aanrader!

tip Friesland met kinderen dagje uit budgetuitje budget mamablogger - Mama's Meisje blog

Praktische informatie

 • Adres: De Sânjes 4 in Feanwâlden
 • Entreeprijzen:
  • kinderen t/m 1 jaar: gratis
  • vanaf 2 jaar: €14 per persoon
  • Een abonnement voor 3 maanden onbeperkt spelen kost €26,95 per persoon. Een jaarabonnement kost €42,50 per persoon.
  • Kinderfeestje arrangement (mogelijk vanaf 5 kinderen): €15 per kind inclusief patat met mayo, twee keer limonade/koffie/thee, een waterijsje en een zakje snoep.
  • Het is zowel online als aan de kassa mogelijk om entreekaarten te kopen.
 • Parkeren bij Sanjes Safari is gratis!
 • Raadpleeg de website voor de actuele openingsdagen en – tijden.
 • Er is een horecagedeelte waar je terecht kunt voor koffie, thee, frisdrank, gebak, snacks, patat en een kindermenu. Er is een allergenenkaart aanwezig. Glutenvrije opties bij Sanjes Safari: patat met appelmoes. Voor deze patat is er een apart oventje aanwezig. Wij hebben dit zelf niet uitgetest, ik heb het alleen nagevraagd.
 • Zelf meegebrachte etenswaren zijn toegestaan.
 • Er is gratis wifi aanwezig in het park.
 • Alleen hulp- of geleidehonden die herkenbaar zijn door een hesje, zijn toegestaan. Andere huisdieren zijn niet toegestaan bij Sanjes Safari.
 • Kinderwagen, buggy en rolstoel: zowel het speel- als dierenpark zijn toegankelijk. Er is in beide gebouwen een mindervalidentoilet aanwezig. Het Natuurmuseum is alleen per trap bereikbaar.
 • Meer informatie vind je op de website van Sanjes Safari!

Ben jij al eens bij Sanjes Safari geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Uitgenodigd: disclaimer