Heb je veel last van stress en je zorgen maken? Het Rust in je hoofd journal van Deltas staat bomvol oefeningen en biedt ondersteuning om je te helpen minder te piekeren. In deze blog vertel ik er meer over én ik mag een exemplaar weggeven!

De zomervakantie overleven

Voor sommige regio’s begint de zomervakantie aankomend weekend al, wij tellen nog twee weken langer af. Ieder jaar neem ik mezelf weer voor om de rust te bewaren in deze chaotische periode. Erik werkt de eerste helft van de zomervakantie gewoon, ik ben zelfstandig ondernemer en probeer te werken waar kan maar pas mijn planning aan omdat de kinderen meer thuis zijn. Ik merk nu al hoe vermoeid de kinderen zijn: in deze laatste schoolweken maken we ze ’s ochtends wakker in plaats van zij ons. Zelf ben ik ook best wel moe door allerlei omstandigheden, dus ik kijk uit naar een periode van wat minder ‘moeten’ en ga erin met lage verwachtingen. Omdat we ook pas in de tweede helft van deze zes weken durende schoolvakantie op vakantie gaan, heb ik al wat leuke uitjes en activiteiten bedacht om samen met de kinderen van te genieten. Maar we gaan echt niet iedere dag op pad hoor, de dagen thuis en zonder plannen zijn er ook gewoon. Gelukkig zijn ze op een leeftijd dat ze zichzelf ook goed kunnen vermaken, maar iedere moeder weet dat het tijdens zo’n lange schoolvakantie echt niet alleen maar pais en vree is. Terwijl je je best doet om balans te houden tussen werk, huishouden, de kids vermaken en al die andere dingen die nog op je to do list staan, bedenk je je dat je zelf ook wel wat ontspanning kunt gebruiken. Die spagaat tussen moederschap en de behoefte om zelf even terug te schakelen, klinkt die misschien bekend? Deltas stuurde mij het Rust in je hoofd journal toe. Dat komt precies op het juiste moment!

Rust in je hoofd journal recensie review - Mama's Meisje blog

Journal om minder te piekeren

In periodes met veel stress en chaos is het logisch dat we ons meer zorgen maken. Maar als je zorgen maken overslaat in piekeren en je het gevoel hebt dat je de hele dag ‘in je hoofd’ zit, dan is de balans zoek. Het Rust in je hoofd journal is geschreven door een professionele coach die je stapsgewijs bekend maakt met strategieën om minder te piekeren. Dit boek staat boordevol oefeningen die je helpen om je piekergewoontes te doorbreken en te vervangen door nieuwe, positieve gewoontes. Bijvoorbeeld door te lezen over speciale piekertijd: een begrensd tijdsvak (bijvoorbeeld een uur) waarin je helemaal mag losgaan met piekeren. Maar ook tips en tricks om om te denken, doelen te stellen en je bewuster te worden van wat jij toelaat in je leven en waaraan jij je energie besteedt. De zomervakantie is voor mij het perfecte moment om in dit journal te beginnen: iets meer rust in je hoofd klinkt toch heerlijk?

Rust in je hoofd journal (Amy Birch, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044766394), adviesprijs: €15,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

Tips oefeningen piekeren verminderen - Mama's Meisje blog

WIN: Rust in je hoofd journal van Deltas

Niet alleen ik ontving dit journal met tips en oefeningen om minder te piekeren: ook jij maakt kans op een exemplaar van het Rust in je hoofd journal van Deltas. Wil je kans maken op deze waarevolle prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 9 juli 2024. De winnaar krijgt uiterlijk 12 juli bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer