Als working mom werk ik sinds bijna twee jaar vanuit huis! Dat deed ik altijd beneden, aan mijn bureau dat in de speelhoek stond. Maar met gezinsuitbreiding op komst besloten we de bovenverdieping grondig onder handen te nemen en creëerden we mijn home office annex de logeerkamer! Vandaag laat ik vol trots het resultaat zien in een roomtour. Kijk je mee?

Werkplek thuis

Momenteel ben ik nog met verlof, maar over een kleine twee maanden pak ik mijn werkzaamheden weer volledig op! Dat doe ik inmiddels bijna twee jaar vanuit huis, maar tot nu toe stond mijn bureau altijd beneden in de woonkamer. Toen ik in september vorig jaar zwanger bleek te zijn van onze derde dochter, stond één ding vast: er moest verbouwd worden! Tot dan toe hadden wij boven twee slaapkamers, die zijn toegewezen aan Suus en Niene. Zelf slapen we beneden en heeft Erik ook beneden zijn kantoor. Met een derde kindje op komst werd de bovenverdieping grondig aangepakt en uitgebreid met twee slaapkamers en een toilet. Niene verhuisde naar haar eigen nieuwe peuterkamer, Suus bleef op haar eigen kamer en de babykamer (waar Niene tot dan toe eerst sliep) werd na een update weer gereed gemaakt voor baby no.3. Er bleef dus één slaapkamer ‘over’ en al snel besloten we die niet alleen in te richten als logeerkamer, maar ook als home office voor mij. Een eigen werkplek thuis: wat een luxe! Ik ben er ontzettend blij mee en laat jullie graag zien hoe het geworden is!

Logeerkamer - Mama's Meisje blog

Mijn eigen home office

Voordat de verbouwing goed en wel was begonnen, had ik al een beetje gebrainstormd over hoe ik mijn eigen home office zou willen inrichten. Het ideale van online werkzaamheden is dat je in verhouding vrij weinig ruimte nodig hebt. Natuurlijk heb ik wel wat papierwerk en dergelijke, maar ik heb geen uitgebreide kastenwand nodig om alles in op te bergen. Een bureau will do the job en die had ik natuurlijk al! Mijn witte bureau kocht ik bijna twee jaar geleden bij IKEA en door het grote werkblad (160 x 80 centimeter) kom ik nooit ruimte tekort. De zilvergrijze poten zijn in hoogte verstelbaar, waardoor het is aangepast op de voor mij ideale werkhoogte. Ook de bureaustoel kocht ik daar, evenals de antracietkleurige bureaulamp mét USB-lader. Deze laatste is echt ideaal, bijvoorbeeld als je je telefoon wilt opladen terwijl je aan het werk bent. Op deze manier hoef je geen extra stopcontact te realiseren of een poort in je laptop te gebruiken.

collage home office logeerkamer - Mama's Meisje blog

Kleur en stijl

Qua meubels hoefde ik dus niets nieuws aan te schaffen; ik mocht me vooral bezig houden met de kleur en stijl voor mijn werkplek thuis. Ik heb best lang getwijfeld over welke kleur ik wilde: ik neigde naar een aardetint, maar ben uiteindelijk gevallen voor groen. Als basis gebruikten we RAL 9010 (Monodek van Histor) en daarop brachten we een lambrisering aan met Gamma Wood&Wall krijtverf in de kleur Gentle Green. Deze kleur is fris, rustig en sluit perfect aan bij de kleur van de laminaatvloer (die we van familie kregen) en het bed (deze kocht Erik toen we net verkering hadden). Ik ben dus heel blij dat ik hiervoor heb gekozen en niet voor een aardetint, want dan was het geheel waarschijnlijk wat saaier en donkerder geworden. Bij Gamma bestelden we tevens rolgordijnen, maar helaas ging er iets mis met onze bestelling. De doorgegeven maat was 3 centimeter groter dan het geleverde product, dus hebben we de bestelling gedeeltelijk geretourneerd. Daarom zie je op de foto’s alleen een rolgordijn op het draai-kiepraam, maar het is de bedoeling dat er eenzelfde rolgordijn op het vaste raam wordt gemonteerd.

Thuis werkplek - Mama's Meisje blog

Accessoires

Qua accessoires heb ik gekeken naar wat we nog hadden staan. Zo heb je de houten kapstok misschien al eens voorbij zien komen in deze roomtour. Ik kocht ‘m jaren geleden bij Xenos, waar hij nog steeds verkrijgbaar is. Zo’n kapstok vind ik onmisbaar op een logeerkamer, om gasten hun kleding te kunnen laten ophangen. In diezelfde roomtour zie je ook het zwarte wandrek dat ik nu boven het bureau heb gehangen. Hier kan ik memo’s, invites en leuke kaartjes of foto’s kwijt. Het wandrek staat ook lekker stoer en sluit weer perfect aan op het houten bed, de houten kapstok en de kleur van de lambrisering. De lijst met konijnenposter had ik eerst voor Niene’s nieuwe kamer weggezet, maar dat bleek uiteindelijk niet te matchen. Daarom hangt ie nu boven het logeerbed! Deze is trouwens van Desenio. Voor een samenwerking mocht ik een persoonlijke IXXI ontwerpen, deze hangt naast het wandrek en is gevuld met foto’s van mijn gezin, familie en vriendinnen. Op het bureau staan verder enkele opbergdozen (IKEA, Søstrene Grene en Action), een letterbord (Kruidvat), een plastic uitklapkratje met rommeltjes (gekocht in Denemarken) en diverse kaarsjes (Primark).

werkplek thuiswerken - Mama's Meisje blog

Thuis werkplek - Mama's Meisje blog

Vanuit huis werken

Zoals je leest ben ik enorm blij met mijn werkplek thuis! Ik krijg er ontzettend veel energie van en zie me hier al losgaan op content voor Mama’s Meisje en toffe opdrachten voor MultiMeisje! Bijkomend voordeel is dat het heerlijk is dat we nu beneden meer ruimte hebben. Mijn bureau stond in de speelhoek en nu het daar weg is, hebben we ook die meteen helemaal omgegooid. Daardoor staat de box nu op een rustige plek in de woonkamer zodat de spelende grote zussen gewoon lekker hun gang kunnen gaan. En als ik straks weer volledig aan het werk ben, kan ik dat vanaf nu in mijn eigen home office doen! Zo wordt vanuit huis werken een feestje!

Wat vind jij van mijn werkplek thuis? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Pinterest thuiswerkplek home office inspiratie - Mama's Meisje blog