Na de babykamer roomtour leek het me leuk om jullie mee te nemen en een kijkje te geven in de commode en de kledingkast van de baby. Wat zit er allemaal in en hoe heb ik alles ingedeeld? Ik laat het vandaag allemaal zien!

Kijkje in de commode

Inmiddels heb ik de commode al 4286 keer opnieuw ingedeeld, maar uiteindelijk ben ik tevreden over mijn huidige aanpak. Je zou zeggen: voor de tweede keer moeder, dan weet je toch wel wat je wilt? Het zullen de hormonen wel zijn! In ieder geval vond ik het tijdens mijn eerste zwangerschap enorm handig dat er zwangere bloggers waren die de indeling van hun commode deelden. Daar heb ik destijds veel tips uitgehaald. Maar uiteindelijk moet je natuurlijk doen wat je zelf het handigst vindt en kom je er meestal pas achter wat handig is, als de kleine eenmaal geboren is. Wie weet heb je er iets aan, dus neem ik jullie mee en geef ik jullie een kijkje in de commode!

Commode kledingkast

Wat zit er in de commode voor de baby?

Bovenop de commode ligt een aankleedkussen (de hoes is van Witlof for Kids), staat een commodemandje (Little Dutch) en een billendoekjes box. We hebben er bewust voor gekozen om het wandplankje puur ter decoratie te gebruiken en het op de commode zelf rustig te houden. In het commodemandje zitten luiers en enkele verzorgingsproducten zoals crèmes en billenzalf, een kam en een borstel.

Commode kledingkast1

De indeling van de commode: praktisch en overzichtelijk

De bovenste lade van de commode is bedoeld voor het kleinere spul. Ik heb allemaal verschillende maten en kleuren mandjes bij de Action gekocht en in ieder mandje zitten andere benodigdheden voor de baby. Een mandje met luiers, mutsjes, sokjes en slofjes, haarbandjes en kwijlslabbetjes, verzorgingsproducten enzovoorts. Ook heb ik ruimte overgehouden zodat ik de rompers kwijt kan. Die heb ik op soort gesorteerd (mouwloos, korte mouw en lange mouw). Zo ziet dat er uit:

Commode kledingkast2

In de tweede lade liggen hydrofiele doeken, washandjes, omslagdoeken en boxpakjes. De boxpakjes heb ik bewust in de commode gedaan, omdat ik ze vaak ’s avonds aandoe voor het naar bed gaan, dus als een soort pyjama.

Commode kledingkast3

In de onderste lade ligt een gigantische voorraad lotiondoekjes. Die waren laatst in de aanbieding bij Kruidvat dus ik heb even flink ingeslagen. Ook ligt er een witte doos waarin ik een tijdje geleden producten kreeg opgestuurd voor een review. Die is mooi stevig en ik wil daar de spulletjes indoen die ik voor de baby wil bewaren. Verder liggen er schone hoezen voor om het aankleedkussen, nog een voorraadje Zwitsal en twee Baby Shower Gloves.

Commode kledingkast4

De kledingkast op de babykamer

Tijdens de eerste zwangerschap liepen we via een verkoophoek tegen deze babykamer aan. De driedeurs kledingkast die erbij zit, is enorm praktisch want ik kan er ontzettend veel in kwijt. Dat is gelijk een valkuil want hoe meer je kwijt kunt, hoe meer je er ook in stopt… Precies, shoppen is me goed gelukt en dat zie je dus terug in de kledingkast!

Commode kledingkast5 001

Babykleertjes op maat gesorteerd

In het leg gedeelte van de kast heb ik op iedere plank een andere maat liggen. Bovenin maat 50, plank twee is maat 56, plank drie is maat 62 en helemaal onderin ligt maat 68. Ik besloot om die maten alvast in de kast te leggen omdat ik toch ruimte genoeg heb. Daarnaast groeide Suus zo snel de laatste tijd, dat ik opbergbakken te kort kwam. Schuiven was dus even nodig. Zoals je ziet heb ik vooral van maat 62 ontzettend veel, daar heeft Suus heel lang in gezet. Ben benieuwd of haar zusje die lijn ook aanhoudt…

Commode kledingkast6

In het hang gedeelte van de kast heb ik op de bovenste plank beddengoed liggen, zoals een tweede wiegdeken, hoeslakens, moltons en lakentjes. Ook liggen er grote swaddles (hydrofiele doeken) in allerlei leuke printjes. En omdat ik zoveel omslagdoeken had, ligt er nog een reservestapeltje op deze plank. Aan de kledingroede hangt aan de linkerkant alles vanaf maat 62, recht hangt alles in maat 50/56. Onderin de kast staan pakken luiers en liggen het boxkleed en babynestje al klaar. De kast heeft ook nog drie lades onderin en daarin heb ik de voetenzak van het zitgedeelte van de kinderwagen, een paraplu en nog wat reserve beddengoed liggen. En niet te vergeten de kruikenzakken die ik tijdens mijn eerste zwangerschap kocht maar die totaal overbodig bleken ;)

Commode kledingkast7

Ik heb jullie nu laten zien hoe de commode en kledingkast op de babykamer zijn ingedeeld. Zoals je ziet houd ik van opgeruimd, netjes en volgens een systeem wat mij goed bevalt. Nu denk je misschien dat het over een tijdje vast een rommeltje is, maar ik ben zo perfectionistisch dat ik dit dus gewoon zo netjes houd :) Een soort chronische nesteldrang!

Hoe heb jij de commode en kledingkast op de babykamer ingedeeld? Misschien heb je nog een leuke tip? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1

 

 

 

 

 

We are having a baby girl 9