Met het moodboard dat ik enkele maanden geleden deelde, gingen we aan de slag. Ons doel: een romantische en landelijke babykamer maken voor ons derde meisje op komst! Of dat gelukt is? Kijk maar mee!

Babykamer roomtour

Een kindje op komst zorgt voor een heleboel dingen om te regelen. Net als ik denk dat we het lijstje behoorlijk hebben afgestreept, dienen zich weer nieuwe dingen aan. De meeste dingen vind ik echter heel leuk om te doen, zoals het kiezen van een geboortekaartje, het uitwassen van al die kleine babykleertjes en allerlei andere voorbereidingen die op ons lijstje staan. Een puntje waar ik me de afgelopen maanden mee bezig heb gehouden, is het restylen van de babykamer. Niet per se een must, want met een derde dochter on the way zou je zeggen dat je alles wel in huis hebt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik vond het een té leuk project om me op te storten. Zo maakten we voor Suus destijds een mintgroene babykamer en voor Niene een babykamer met zwaantjes als thema. Maar ik was erop uitgekeken en kon met een paar aanpassingen een nieuwe sfeer creëren. Een tijdje geleden liet ik mijn ideeën al zien in dit moodboard. En dus verfde ik de afgelopen tijd, plakten we nieuw behang op de muur, hingen toffe  accessoires op en verschoven de meubels, waardoor het weer een geheel nieuw kamertje is! Vol trots laat ik vandaag in deze babykamer roomtour het resultaat zien!

kleur morgenstond gamma muurverf egg chair zwart - Mama's Meisje blog

Romantische en landelijke sfeer

Zoals ik wel vaker verteld heb, wonen wij op een mooie boerderij en is de stijl in ons huis landelijk. Ongeveer een jaar geleden was ik de kleine snuisterijen in de woonkamer behoorlijk zat en besloot ik er een industrieel, iets stoerder tintje aan toe te voegen. Zo pimpte ik mijn buffetkast, verving lampen en accessoires en was erg blij met het resultaat. Vorig jaar zomer pakten we de slaapkamer van Suus grondig aan en maakten er meteen een speelhoek, zodat zij (en in de toekomst haar zusjes en vriendinnetjes) boven kan spelen. De stijl die we beneden hebben, is ook doorgetrokken naar boven: de muren zijn hoofdzakelijk wit, er staan lichte meubels en de vloerbedekking en het laminaat hebben een warme kleur. Daarom besloot ik voor de babykamer wederom voor een romantische en landelijke sfeer te gaan, maar dan net een tikkeltje anders. Ik zocht naar inspiratie op Pinterest en surfte allerlei websites langs voor ideeën. Dit verzamelde ik in een moodboard voor de babykamer, wat ik een tijdje geleden al op de blog heb laten zien. Ik kan wel zeggen dat het uiteindelijke resultaat heel goed aansluit bij wat ik op het moodboard heb laten zien en je kunt je voorstellen dat dit momenteel mijn favoriete plekje in ons huis is. Natuurlijk zal ik je vertellen waar ik alle items vandaan heb!

watercolour behang photowall babykamer populair behang roze - Mama's Meisje blog

Watercolour behang

Allereerst wilde ik een mooi behang achter de wand waar de commode tegenaan staat. Dit is een soort ‘nisje’ en dat leent zich in mijn ogen perfect voor een mooie print of, zoals ik in mijn hoofd had, een watercolour behang. Ik zag dit diverse keren via Pinterest en op Instagram voorbij komen en was verkocht! De look van zo’n behang sluit perfect aan bij de romantische en landelijke babykamer die ik voor ogen had. Van Photowall mocht ik een prachtig behang uit hun collectie uitzoeken en mijn keuze viel op fotobehang Vista – Pink Mineral. Na het bestellen had ik het binnen enkele dagen in huis en konden we aan de slag gaan met plakken. Er zit een uitgebreide beschrijving bij en daarnaast bekeken we een filmpje via de website. Na het aanbrengen ontstonden er lichte strepen, waardoor ik ongeveer in paniek raakte… Ik dacht echt: “oh nee, al dat werk voor niets! Straks moet het overnieuw!“. Ik nam contact op met mijn contactpersoon en zij adviseerde me om zo’n twee weken te wachten, omdat ze verwachtte dat de strepen nog wel weg zouden trekken. En inderdaad: na twee weken is er niets meer van strepen te zien en ben ik enorm blij met dit prachtige behang! In combinatie met de commode, de accessoires en de lichtinval is dit helemaal on point.

Kidsmill Malmö commode en kledingkast baby kamer - Mama's Meisje blog

Landelijke en romantische babykamer roomtour rotan stoel - Mama's Meisje blog

Muurverf

Tijdens de zwangerschap van Suus hebben we de muren in taupe en mint geverfd. Toen Niene zich aankondigde, sausde ik de muur in het nisje (waar nu dus behang op zit) wit en versierde deze met muurstickers. Ik veranderde de accessoires, zoals posters in de lijsten en enkele andere dingetjes en er ontstond gelijk een ander sfeertje. Meer aanpassingen vonden we op dat moment niet nodig, omdat de kledingkast een groot deel van de mintgroene muur uit het zicht haalde. Omdat we nu schoven met de meubels, kwam de mintgroene muur veel meer in beeld en dat was natuurlijk geen gezicht bij dat prachtige nieuwe behang. Daarnaast wilde ik het taupe ook veranderen en dus kochten we een grote emmer met RAL 9010 (Monodek van Histor) om de taupekleurige muren om te toveren naar wit. Om de mintgroene kleur te vervangen, heb ik voor een roze muurverf gekozen, namelijk de kleur ‘Morgenstond‘ uit de verfcollectie van Gamma. Achter de kledingkast zit nog een taupekleurig behang dat we destijds op de muur plakten. We hebben dit gewoon laten zitten, omdat het door de kledingkast grotendeels wegvalt én omdat het verrassend goed matcht met de roze kleur op de muur! Na het verven en behangen heerste er al een heel ander sfeertje, maar de accessoires hebben pas echt de finishing touch gegeven op deze romantische en landelijke babykamer.

Stoel op de babykamer

Jarenlang stond er een witte schommelstoel, maar nu staat er een nieuwe stoel op de babykamer. Van Gigameubel kreeg ik de prachtige Egg Chair in het zwart en deze sluit perfect aan op de stijl die ik wilde creëren! De stoel zit comfortabel en door de kleur geeft hij een stoere en boho look aan onze babykamer. De stoel is gemaakt van metaal en rotan en is erg stevig. Ik heb er een kussentje op gelegd en enkele opbergdozen naast gezet om het hoekje naast het ledikant leuk aan te kleden. De Egg Chair is ook verkrijgbaar in een naturel kleur, maar ik besloot eens voor een gedurfd kleurtje te gaan en heb zeker geen spijt van mijn keuze. Het is dé eyecatcher van deze babykamer geworden!

accessoires babykamer industrieel landelijk romantisch roze zwart goud - Mama's Meisje blog

Accessoires

De basis was gelegd en in de tussentijd was ik al op jacht gegaan naar de mooiste accessoires! Ze maken of breken de sfeer op een romantische en landelijke babykamer, dus je kunt je voorstellen dat ik heel kritisch ben geweest. Daarnaast is het natuurlijk ons derde kindje en had ik geen zin om honderden euro’s uit te geven aan deze babykamer. Het moet wel leuk blijven ;) Gelukkig zijn er heel wat winkels die zowel leuke items verkopen en qua prijzen perfect aansloten op ons budget. Zo kocht ik bij Kwantum het zwarte metalen mandje op de commode, de zwarte wandplank boven de commode en de glazen wandhanger met bloemenprint. Bij Wibra scoorde ik de ronde wandhanger met groen, de ronde wandhanger met een veertje en het houten wandhangertje met Ibiza print. Ook het paardje komt daar vandaan (wel al twee jaar geleden) en ook het bloempotje op het wandplankje met 3 etages komt van Wibra. Vervolgens kon ik Søstrene Grene natuurlijk niet overslaan, één van mijn favoriete winkels. Ik kocht er het wandplankje met 3 etages, de ronde spiegel, de kunstplantjes, de houten figuren (zon en regenboog) en het bewaardoosje op het plankje boven de commode. De zwarte lijst met hertjes poster is van Desenio, de stoffen wandhanger en het kussenhoes met stippen kocht ik bij H&M, de zwarte glazen lijst bij Jysk en het gouden lijstje bij IKEA. De canvas kaartjes (beer, ‘ik lief jou’ en monstera blad) bestelde ik ooit voor een wandrek. De opbergdozen naast het ledikant zijn van Done by Deer en in de rieten mand (Action) zitten kussens van Zeeman (olifant), Primark (hartje) en AliExpress (pop).

Accessoires op de babykamer - Mama's Meisje blog

baby kamer accessoires budget tips spiegel wandrek wandhanger rotan stoel - Mama's Meisje blog

Aftellen…

Oh, wat ben ik blij met het resultaat! Ik kan bijna niet wachten tot er straks weer zo’n klein meisje op deze prachtige romantische en landelijke babykamer slaapt. Stiekem ben ik al een beetje aan het aftellen… Maar eerst mag ze nog een hele tijd op haar warme plekje blijven zitten, terwijl wij ons storten op het maken van de peuterkamer voor Niene. Je leest het goed: Niene slaapt nu nog op dit schattige kamertje en je kunt binnenkort dus nóg een roomtour verwachten ;)

Wat vind jij van onze babykamer? Welke stijl heb jij op de babykamer? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: zie disclaimer

Pinterest romantische en landelijke babykamer inspiratie