Thuiswerken is tegenwoordig hip, maar hoe richt je je thuiskantoor betaalbaar in? Ik deel mijn ervaring, want ik werk al bijna 4 jaar vanuit huis. Lees maar mee!

Vanuit huis werken

Toen ik bijna 6 jaar geleden begon met bloggen, had ik nooit de intentie om daar mijn werk van te maken. Bloggen was op dat moment puur een uitlaatklep, een soort hobby waardoor ik een doel aan de dag kreeg. Ik zat werkloos thuis, zwaar in de kreukels na een pittige zwangerschap en bevalling. Ik las weleens blogs bij anderen en besloot er zelf eentje te starten. En nu, bijna 6 jaar later, is dit mijn core business geworden, samen met social media natuurlijk. Naast mijn blog en social media kanalen onder de noemer Mama’s Meisje startte ik ook een virtueel assistent bedrijf, maar dat staat momenteel op een wat lager pitje door het succes van Mama’s Meisje. Ik heb zo’n 2 jaar lang blogs getypt met een laptop op schoot, aan de keukentafel of aan de bartafel die we destijds nog op de plek hadden staan waar nu de speelhoek staat. Toen ik me in 2018 bij de Kamer van Koophandel liet inschrijven, besloot ik een werkplek voor mezelf te realiseren. Laten we wel wezen: als je uren achter de laptop doorbrengt, is een goede houding erg belangrijk. Zéker als je, zoals ik, last hebt van bekkenklachten. En dus ging ik op zoek, maar wel met een beperkt budget. Zo richtte ik mijn thuiskantoor betaalbaar in!

Thuiskantoor thuiswerken - Mama's Meisje blog

Thuiskantoor inrichten

Een thuiskantoor inrichten kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Misschien wil jij kosten noch moeite sparen en kies je gewoon uit wat je mooi vindt, ongeacht de prijs. Als startende ondernemer had ik te maken met een beperkt budget, dus richtte ik mijn thuiskantoor betaalbaar in. Om ruimte te maken voor mijn werkplek, besloten we de bartafel uit elkaar te schroeven. Op die plek zette ik een bureau neer dat in hoogte verstelbaar was. Ik kocht dit bij IKEA, maar er zijn ook superveel tweedehands exemplaren te vinden. Omdat het blad in hoogte verstelbaar is, kon ik zelf de perfecte werkhouding voor mij creëren. Wil je per se nieuw, dan is deze woonwinkel sowieso een aanrader. Je koopt er al een los werkblad voor €29,95 en daar kun je dan losse poten bij kopen in allerlei prijscategorieën. Datzelfde geldt voor een bureaustoel: ook deze zijn er al vanaf een vergelijkbare prijs. Zo kun je de ruimte die je tot je beschikking hebt, optimaal benutten en eventueel ook een ladeblok of andere vorm van opbergruimte op een budgetproof manier toevoegen. Dat geldt tevens voor elektronica, bijvoorbeeld een refurbished laptop kopen: daarmee kun je veel geld besparen.

Inspiratie en rust

Bij Action, Primark en Søstrene Grene scoorde ik hele leuke, budgetproof opbergbakken en decoratie. Na verloop van tijd is mijn thuiskantoor verplaatst naar boven: we creëerden daar extra ruimte toen ons derde kindje op komst was. Zodoende was er ook een kamer die als logeerkamer en werkplek kon worden ingericht. Ik koos daar een mooie kleur muurverf die veel rust uitstraalt en waar ik ontspannen kan werken. Mijn thuiskantoor betaalbaar inrichten was totaal geen straf: ik vond het een leuke uitdaging om op zoek te gaan naar betaalbare items die perfect bij het geheel pasten. Het doet mijn efficiëntie zeker goed: als ondernemende moeder is het af en toe een uitdaging om op niet-werkdagen taken gedaan te krijgen en deadlines te halen terwijl de kinderen rondbanjeren. Ik kan me dan ’s avonds even terugtrekken in mijn kantoor en relaxt werken op mijn fijne plekje! De belangrijkste tip die ik je kan geven, is: bedenk bij een beperkt budget wat prioriteit heeft en wat kan wachten. Opbergbakken, fotolijstjes en een leuke poster aan de wand zijn sfeervol, maar zonder laptop of bureau schiet je niets op. Stap voor stap alles aanschaffen is misschien minder leuk, maar in het kader van budget wel een hele verstandige.

Je thuiskantoor betaalbaar inrichten: welke tip vind jij onmisbaar? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer