Binnenkort op vakantie of juist al met je hoofd bij het volgende schooljaar van je kids? Ilse kreeg twee superleuke boeken van Richard Scarry toegestuurd die helemaal aansluiten bij deze thema’s! Ze vertelt er vandaag alles over op de blog en mag iemand blij maken met dezelfde set boeken! Lees je mee?

Vacation of staycation?

Whoop Whoop, de zomervakantie komt er weer aan! Misschien ga je wel richting het warme zuiden, trek je juist naar het hoge noorden of blijf je lekker in ons eigen mooie kikkerlandje. Misschien ga je wel voor de stedentrip of een rondreis door verschillende landen (erg dapper met een of meerdere kinderen, maar hé, ieder zijn ding). Voor deze laatste categorie heb ik in ieder geval een leuke boekentip: Richard Scarry’s ‘Mijn leuke reis rond de wereld’.

20180708 132919

Een reis rond de wereld met het boek van Richard Scarry

In dit leuke kinderboek vol met typische Richard Scarry tekeningen reist je kind door allerhande landen en steden, komt langs bekende gebouwen en ziet die dingen waar een land bij veel mensen bekend om staat. Zo heeft Nederland natuurlijk de molens, Schotland de doedelzak en Frankrijk de Eiffeltoren. Elke land en elke stad heeft zijn eigen verhaaltje waarin spelenderwijs de gebouwen, het eten of de gebruiken van het betreffende land of de betreffende stad aan de orde komen. Tsjah, het is allemaal enigszins cliché en misschien een beetje karikatuur maar eerlijk is eerlijk, voor kinderen is dat wel de beste manier om dingen te leren en te onthouden. En ga nou niet liegen als jij bij Schotland niet aan een doedelzak denkt en dat Frankrijk, of je het nou wilt of niet, onlosmakelijk verbonden is met de Eiffeltoren… Hoe dan ook, is je kind een beetje nieuwsgierig en gek op andere landen? Dan is dit boek wel een aanrader.

“Mijn leuke reis rond de wereld” van Richard Scarry (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044723465) is verkrijgbaar in de boekhandel en online voor €21,95.

20180708 132551

Leren lezen met ‘Reuzeleuk Leesboek’

Niet echt in de vakantiestemming? Al druk bezig met het volgende schooljaar waarin je zoon of dochter misschien wel leert lezen? Ook daar heeft Richard Scarry iets leuks voor: Richard Scarry’s ‘Reuzeleuk Leesboek’ voor beginnende lezers. Wederom een boek met de typische Richard Scarry tekeningen, maar nu in combinatie met grote blokletters zodat je kind zelf kan gaan lezen. Het boek bestaat uit allemaal korte verhaaltjes en zoekplaatjes waarbij het de bedoeling is dat je kind zelf de woorden leest en daar bijvoorbeeld de juiste afbeeldingen bij zoekt. Ook cijfers, vormen en bijvoorbeeld ‘de tijd’ komen aan de orde. Het is dus ook een stukje begrijpend lezen (de basis voor heel veel schoolvakken, denk ik wel eens). In een eerdere review schreef ik al eens dat in de boeken van Richard Scarry wel vaak wat ouderwetse woorden worden gebruikt. Ook in dit boek vind ik dat er ‘voor de beginnende lezers’ wel aardig wat woorden in staan die mijns inziens niet bepaald in het rijtje ‘aap noot mies’ vallen. Ik zou het boek dan ook niet aanraden aan de ‘beginnende beginnende’ lezer (snap je me nog?). Ik vind het meer een soort verdieping voor kindjes die wellicht al wat verder zijn in hun taalontwikkeling en wel van een beetje uitdaging houden. Dus, of je kind nou helemaal in de vakantiestemming is of al druk bezig is met het volgende schooljaar, met de boeken ‘Mijn leuke reis rond de wereld’ en het ‘Reuzeleuk leesboek’ is er voor ieder wat wils.

“Reuzeleuk leesboek voor beginnende lezers” van Richard Scarry (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044748284) is verkrijgbaar in de boekhandel en online voor €14,95.

20180708 133131

WIN: Set boeken van Richard Scarry!

Niet alleen Ilse ontving deze leuke boekenset van Richard Scarry, we mogen ook één lezer blij maken met een exemplaar van ‘Mijn leuke reis rond de wereld‘ én ‘Reuzeleuk leesboek‘! Wil je kans maken op deze set? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op dit leuke kijk- en leesboek
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 25 juli 2018. De winnaar krijgt uiterlijk 29 juli bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

liefs ilse

 

 

 

 

 

Review kinderboek mijn leuke reis rond de wereld richard scarry - Mama's Meisje blog

 

Review kinderboek reuzeleuk leesboek Richard Scarry - Mama's Meisje blog