Voor Suus gebruik ik al een tijdje een product van dit merk, maar nu wilde ik zelf ook wel eens ervaren wat Zarqa voor mijn huid doet! Daarom testte ik uitgebreid de Zarqa Pure Skin dagcrème, tonic en facewash. Wat ik ervan vind? Lees maar mee!

Eerste kennismaking met Zarqa

Tot mijn zwangerschap had ik nog nooit van het merk Zarqa gehoord. Samen met mijn moeder ging ik naar de Negenmaandenbeurs en omdat we daar als VIP waren, kregen we een goodiebag. Daarin zat een Zarqa Baby Sensitive Face & Body Cream. Toen Suus eenmaal was geboren, had ik zoveel producten gekregen, maar ik begon met een tube voor op haar gezichtje. Al heel snel kreeg ze hier bultjes van en dus keek ik weer in mijn mandje met producten. Ik besloot de Zarqa crème te proberen omdat deze niet geparfumeerd is en geen onnodige conserveringsmiddelen bevat. De crème bevalt zo goed, dat we hem nog steeds iedere dag gebruiken voor ons meisje. Dit was dus mijn eerste kennismaking met Zarqa en ik was erg benieuwd naar méér!

SAM 2954

Mineralen uit de Dode Zee

Op I Love Beauty kocht ik een aantal producten uit de Pure Skin lijn. Bijna alle producten van Zarqa bevatten werkstoffen die zijn gemaakt uit lichaamseigen zouten en mineralen uit de Dode Zee. Zoals gezegd worden zo min mogelijk conserveringsmiddelen en parfum toegevoegd om de producten zo mild mogelijk te houden. Hierdoor heb je minder kans op een allergische reactie. Er is zelfs rekening gehouden met het ontwikkelen van de verpakkingen: de tubes en flacons zijn zo ontworpen dat er geen onnodige en mogelijk irriterende conservering hoeft worden toegevoegd. Mocht je Zarqa gebruiken en een huidreactie krijgen, dan bieden ze een ‘niet goed, geld terug’ garantie aan. Netjes!

Zarqa Pure Skin Cleansing Wash

SAM 2962

Ik begin met een reinigingsstap: eerst maak ik mijn gezicht nat met water, vervolgens breng ik een pompje Cleansing Wash aan op mijn gezicht en verdeel het goed. Het is een soort heldere gel die neutraal ruikt en eenmaal aangebracht op mijn gezicht vermengd het zich met water. Daardoor wordt de gel een beetje wittig. Na een minuut inmasseren, spoel ik de Cleansing Wash van mijn gezicht en dep mijn huid droog. De vette glans is van mijn huid af en het voelt fris. De pompverpakking werkt hygiënisch en deze facewash schuimt minimaal, wat ik een pluspunt vind.

Zarqa Pure Skin Cleansing Tonic

SAM 2961

Nadat ik mijn gezicht grondig gewassen heb, is het tijd voor de tweede reinigingsstap. Ik breng wat van de Cleansing Tonic op een wattenschijfje aan en maak hiermee mijn huid schoon. Dit vind ik altijd een goede controle om te zien wat de fasewash heeft gedaan. Maar het watje blijft redelijk ‘schoon’, dus de fasewash heeft al veel verontreiniging van mijn huid verwijderd. De tonic ruikt erg fris (een beetje chemisch), maar voelt wel lekker fris op mijn huid.

Zarqa Pure Skin Cream

SAM 2956

Dan is het tijd om mijn huid te verzorgen met de Pure Skin Cream. Deze dagcrème is speciaal voor de onzuivere huid. In mijn geval hoop ik dat de crème doet wat hij belooft: de overmatige talgproductie normaliseren en de huid verzachten. Met andere woorden: ik hoop dat de crème mijn instant glimhoofd een beetje beperkt. De crème ruikt neutraal en zacht. Het aanbrengen gaat heel makkelijk, de crème smeert soepel en zuinig. Ook trekt het snel in. Ik heb de crème twee maal per dag gebruikt: ’s ochtends en ’s avonds na het reinigen van mijn huid. Overdag bracht ik daar mijn make-up overheen. Mijn huid bleef wel een tijdje mat, maar na een halve dag begint de glim toch weer op te komen. Helaas heb ik dus nog steeds geen goedwerkende oplossing gevonden tegen mijn vette huid.

Tips om een vette huid te voorkomen

Al met al ben ik wel tevreden over de producten van Zarqa. De verpakkingen vind ik er erg mooi uit zien en de inhoud is mild en zacht. Voor Suus gebruiken we de crème uit de Baby lijn en dat is echt een aanrader! Het is alleen zo jammer dat mijn huid erg vet is, waardoor ik tot nu toe geen enkel product heb gevonden wat het glimmen kan tegengaan. Heb jij nog tips? Ik hoor ze graag!

Ken jij de producten van Zarqa? Wat is jouw ervaring? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin