Afvallen, meer bewegen en dat in combinatie met bekkenklachten: het is verre van ideaal. Toen ik een paar Xsensible Stretchwalkers mocht uitkiezen, was ik dan ook erg benieuwd welke invloed dit zou hebben op mijn wandelingen: zou ik het beter volhouden zónder pijnklachten? Vandaag vertel ik uitgebreid hoe deze schoenen zijn bevallen! Lees je mee?

Wandelen met bekkenklachten

Het is inmiddels alweer acht maanden geleden dat Niene werd geboren en hoewel het echt 90% van de tijd heel goed gaat, ben ik er nog niet helemaal. De bekkenklachten die ik ook in deze tweede zwangerschap volop had, zijn een stuk minder ernstig en lijken steeds langduriger weg te blijven, maar er zijn nog steeds dingen die ik niet kan. Hardlopen is echt nog een no go, maar dat betekent natuurlijk niet dat ik op m’n kont moet blijven zitten. Ik ben nu ruim drie maanden bezig met afvallen en een onderdeel van mijn strijd tegen de kilo’s is beweging. Wandelen is voor mij de activiteit die daar verreweg het meest geschikt voor is. Ik kan de kindjes meenemen in de kinderwagen en zo gaan we regelmatig een uurtje op pad. Dat deed ik tot een maand geleden eigenlijk altijd op mijn ietwat versleten sneakers. Niet de meest verstandige keuze, maar ik heb altijd een moeilijke relatie gehad met schoeisel waar ik kilometers op wilde maken. Blaren, knellende plekken, zelfs zo erg dat ik de schoenen maar liever niet meer aantrok… Niet echt positief zoals je leest en daarom ben ik écht fan van de zomer: dan kun je lekker op blote voeten of slippers naar buiten. Toen ik dus een paar Stretchwalkers van Xsensible mocht uitkiezen, was ik erg benieuwd hoe lang het zou duren voordat deze onderin de kast zouden belanden.

Collage review ervaring beoordeling Xsensible Stretchwalkers schoenen - Mama's Meisje Blog

Balans en stretchleer

De makers van Xsensible wilden een schoen ontwikkelen die nóg comfortabeler is. Zij vonden hun geheim in Japan, waar men vroeger op een bijzondere houten sandaal liep. Deze traditionele sandaal zorgde voor een natuurlijke lichaamshouding waardoor gewrichten minder werden belast. Het lukte een Japanse uitvinder om het sandaalconcept om te zetten naar een moderne schoen en wel door een uniek balanspunt aan te brengen in het midden van de schoen. Op de foto’s zie je dat balanspunt: het blokje onder de zool. Daarnaast zijn alle schoenen gemaakt van uniek stretchleer: Xsensible Inside. Het rekt mee en dat is handig, want gedurende de dag zetten je voeten iets uit. Ik kan dat beamen, want zodra ik een hele dag op dezelfde schoenen moest lopen, kreeg ik allerlei klachten zoals blaren, knelplekken en dergelijke. Dit stretchleer bleek uit tests zelfs na 50.000 voetstappen weer terug te keren in zijn oorspronkelijke vorm. Het leer vormt zich naar je voet en de schoen is ademend, lichtgewicht, waterafstotend, met uitneembaar voetbed en verkrijgbaar in diverse wijdtematen. Allemaal mooie beloftes, maar hoe zit het in de praktijk?

Xsensible Stretchwalkers schoenen sneakers dames - Mama's Meisje blog

Mijn ervaring met Xsensible Stretchwalkers

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de schoen best lomp vond ogen toen ik op de website van Xsensible op zoek ging naar een paar sneakers. Vooral de foto’s aan de zijkant deden me twijfelen. Maar toch trokken bovenstaande beloftes me over de streep: ik wilde het proberen. Niet alleen omdat ik zelf bekkenklachten heb, maar omdat ik weet dat veel van mijn lezers dit ook hebben (gehad). Dan is het fijn als je ergens kunt lezen over andermans ervaring, of deze schoenen de moeite en de investering waard zijn! De schoenen zijn namelijk vrij prijzig: prijzen gaan vanaf €169,95. Toen ik ze binnenkreeg bleken er zowel goudkleurige als zilverkleurige veters bij te zitten. Ik koos voor zilverkleurig, want dat matcht beter bij de outfits die ik draag. Tot nu toe zit de schoen de eerste paar minuten dat ik ‘m aan heb, net niet lekker. Maar dan: het blijkt dat ik in dit geval écht niet af moet gaan op het eerste oordeel, want nadat ik ze vijf minuten aan heb, zitten ze als pantoffeltjes. Serieus: er is geen knellend plekje, de schoen zit nergens meer te strak en hij zit gewoon echt heerlijk. Natuurlijk heb ik me de afgelopen tijd helemaal suf gewandeld om te checken of ik vermoeide voeten zou krijgen. Had ik eerder nog wel eens spierpijn in mijn voet, daar is nu helemaal niets van te merken. Deze Stretchwalkers lopen licht, het lopen gaat makkelijker en voelt heel ‘anders‘. Ik houd mijn wandelrondje van ongeveer 5 kilometer er beter op vol en heb daarna geen last van spierpijn in mijn voeten. Mijn nieuwe pattas zijn geen wondermiddel en ik heb nog steeds last van bekkenklachten, maar zou ik eerder wel eens thuisblijven omdat mijn klachten verergerden van een wandeling, loop ik nu gerust een iets kortere route om toch in beweging te komen. Dat heeft wél een positieve invloed op mijn klachten: in beweging blijven is voor mij beter dan stilzitten. Inmiddels heb ik al heel wat vragen en complimentjes mogen ontvangen over mijn nieuwe sneakers en ik draag ze met trots. Leken ze op de foto nog een beetje lomp, aan mijn voet shinen ze als een baas! In het verleden heb ik veel moeten staan tijdens mijn werk in de apotheek en hoewel ik die test nu niet heb kunnen doen, denk ik dat het voor zulke beroepen erg fijn is om dat op deze schoenen te doen. Ik ben er in ieder geval ontzettend blij mee en als dit paar versleten is, ben ik zeker van plan om zelf een nieuw paar aan te schaffen. Lopen op wolkjes!

Review Xsensibles Stretchwalkers beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

Ken jij deze Xsensible Stretchwalkers al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin