Ik kreeg een pakket met producten van Weleda om uit te proberen en vertel jullie vandaag wat ik vind van de douchecrème, deodorant en het verstevigend serum uit de lijn met granaatappel! Lees je mee?

Ervaring met Weleda

Een tijdje geleden ontving ik een pakket met producten van Weleda. Als het op huidverzorging aankomt, vind ik het altijd erg leuk om iets nieuws te proberen. In het pakket zaten drie producten uit de lijn met granaatappel. Ook zat er een tube Kids 2in1 Shampoo & Body Wash in, die we gelijk in de badkamer hebben gezet bij de douchespullen van Suus. Ilse schreef over deze Weleda Kids producten al eens een uitgebreide review, die je hier kunt nalezen! Ik heb nog weinig ervaring met de producten van Weleda, alleen de tube Skin Food ligt hier standaard in het verzorgingsmandje. Die gebruiken we bij schrale, droge en beschadigde huid en bevalt goed. Ik was dus erg benieuwd naar de producten die ik toegestuurd kreeg en heb ze uitgebreid getest! De producten van Weleda dragen verschillende kwaliteitslabels voor natuurcosmetica, omdat zij producten maken die voor 100% bestaan uit natuurlijke ingrediënten.

img 5434

Granaatappel in verzorgingsproducten

Naast eten, kun je de granaatappel ook terugvinden in de verzorgingsproducten van Weleda. Deze vrucht wordt door Weleda biologisch geteeld en met de hand geplukt. Hoewel de granaatappel er van buiten nogal ruw en droog uitziet, is de inhoud goed gevuld met vruchtvlees en zaadjes die lijken op bessen. En wist je dat een granaatappelplant tot 200 jaar oud kan worden? Het verbaasde mij toen ik dat las! De granaatappel heeft veel toegevoegde waarde in verzorgingsproducten voor de rijpere huid. De olie die eruit wordt gewonnen, revitaliseert de huid dankzij antioxiderende en regenererende eigenschappen. Het heeft een intens voedende werking en stimuleert de celvernieuwing. Aangezien ik de dertig bijna aantik en hoop dat mijn huid nog lang haar huidige look behoudt, is het dus niet zo verkeerd om deze producten eens een kans te geven.

img 5439

Weleda Granaatappel Verzorgende Douchecrème

De verzorgende douchecrème uit de granaatappel lijn ruikt erg exotisch. Volgens de verpakking zit er o.a. sinaasappel, sandelhout en neroli (olie gemaakt van de bloesem van de bittere sinaasappelboom) in en dat ruik ik inderdaad aan de kruidige geur. De crème is vrij dun, meer een lotion, wit van kleur en laat zich goed verdelen op mijn huid. Het voelt gelijk zacht aan en de crème schuimt licht. Het afspoelen gaat makkelijk en na het douchen ruik ik nog steeds de geur van deze douchecrème op mijn huid. Deze douchecrème vind ik fijn en zuinig in gebruik, ik heb niet veel nodig om mijn lichaam in te zepen. Het is een mild product en ik vind de geur ook lekker. Weleda Granaatappel Verzorgende Douchecrème is verkrijgbaar voor €7,99 per tube (200 ml).

weleda granaatappel

Weleda Granaatappel 24h Roll-On Deodorant

De deodorant van Weleda is een roller en daarom makkelijk aan te brengen. Deze deo bevat geen aluminiumzouten, welke in andere cosmeticaproducten veelal gebruikt worden om zweet en bijbehorende geurtjes te verminderen. Aluminiumzouten zijn regelmatig in het nieuws geweest en in verband gebracht met het ontstaan van ernstige ziektes. Dit is een andere discussie, maar tot nu toe is er nog geen verband gebleken uit verschillende studies. De Weleda Granaatappel deodorant bevat geen aluminiumzouten, sluit de poriën niet af en respecteert het natuurlijke transpiratieproces. In gebruik vond ik ‘m prettig, hoewel ik normaal gesproken gebruik maak van de sprayvariant van deodorant. Het laat geen plakkerig laagje achter na aanbrengen. Wel moest ik even wennen aan de geur, die nogal kruidig is (zelfde als de douchecrème). Ik kon vrij weinig verschil merken met de deodorant die ik normaal gesproken in gebruik heb, maar het is ook al wekenlang tropisch in Nederland ;) Omdat ik niet zo gecharmeerd was van de geur, ben ik persoonlijk minder enthousiast over deze roll-on deodorant. Weleda Granaatappel 24h Roll-On Deodorant is verkrijgbaar voor €6,99 per stuk (50 ml).

weleda granaatappel1

Weleda Granaatappel Verstevigend Serum

Het verstevigend serum met granaatappel is bedoeld voor de rijpere huid. Aangezien ik liever voorkom dan genees, smeerde ik de afgelopen weken rijkelijk met dit serum. Ik bracht het ’s morgens en ’s avonds aan na het reinigen van mijn gezicht en daarna smeerde ik er mijn eigen dag- of nachtcrème overheen. Omdat er veel antioxidanten in de ingrediënten van dit serum zitten, belooft het de celvernieuwing te stimuleren, de huidelasticiteit te bevorderen en rimpels te verzachten. Ik heb het serum nu bijna een maand gebruikt en kan door deze korte tijdsduur niet beoordelen of dit daadwerkelijk het geval is. Ik heb (gelukkig) ook geen duidelijke rimpels waardoor ik weinig verschil zie. Wel ervaarde ik het serum als een lekkere opfrisser. De heldere substantie is makkelijk aan te brengen en je hebt er maar weinig van nodig. Het trekt na het smeren goed in en laat geen laagje achter. Mijn huid voelde gelijk zacht aan. De dag- of nachtcrème bracht ik er gewoon overheen aan en dat gaf geen problemen. Ik zie het dus als een extra boost voor mijn huid en in dit geval draagt de exotische geur daar zeker aan bij! Weleda Granaatappel Verstevigend Serum is verkrijgbaar voor €26,99 per flacon (30 ml).

weleda granaatappel2

Heb jij al eens een product van Weleda gebruikt? Toevallig ook uit deze verzorgingslijn? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin