Een vers hapje, veel variatie en zonder onnodige toevoegingen. Ik zou zo’n moeder zijn die alle hapjes vers zou maken en haar kind écht geen potjes eten zou geven. Hoe anders gaat het nu! Maar er is een oplossing en die mochten wij uitproberen. Vandaag vertel ik alles over onze ervaring met SPRUIT baby- en peutervoeding!

Toch maar naar een potje grijpen

Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen mamamaffia die ergens faliekant voor of tegen is. Maar ik betrapte mezelf er laatst op dat ik me niet aan mijn eigen voornemens heb gehouden. Ik zag mezelf al staan, iedere week een aantal nieuwe recepten voor babyhapjes opzoekend en daarna met serene glimlach in de keuken staand. Die babyhapjes, die zouden vers en gevarieerd zijn. Mijn kind zou echt geen potjes krijgen. Well, well, madame, look at you now! Ik heb een ruime voorraad potjes in de kast, want na een dag werken en op de terugweg naar huis bedenken dat je nog moet koken en geen boodschappen in huis hebt, is meer regel dan uitzondering. Gelukkig hebben we dan nog een potje achter de hand, zullen we maar zeggen. Echt prettig voelt het niet, in tegenstelling tot het aanbieden van een verse hap. Dat doet mijn moederhart dan weer goed, ware het niet dat ik door tijdgebrek een 50/50 verdeling heb. Suus eet zo’n 3 á 4 keer per week een potje warme hap en ik vond dat dat gereduceerd moest worden. Maarja, wij eten niet iedere dag iets dat zij ook al mag eten. En dus heb ik de vriezer vol met wortel-aardappel-kip of broccoli-aardappel-kip. Echt vrolijk word je er niet van.

SPRUIT: vers en gevarieerd uit de vriezer

Op Instagram zag ik bij Kim Kötter de maaltijden van SPRUIT voorbij komen, want haar zoontje Muck eet ze ook. Ik zocht het even op: SPRUIT bezorgd maandelijks verse baby- en peutermaaltijden aan huis. Er zijn drie leeftijdscategorieën (4-8 maanden, 8-12 maanden en vanaf 12 maanden) en in iedere leeftijdscategorie geldt een specifieke samenstelling aan ingrediënten en hoeveelheden. De maaltijden van SPRUIT bevatten nooit kunstmatige ingrediënten en toegevoegde suikers en zout. Daarnaast houdt SPRUIT rekening met de meest voorkomende allergieën: de maaltijden bevatten nóóit  sojabonen, koemelk, eieren, lupine en schaaldieren.

SAM 2901

Er zijn verschillende boxen te bestellen: zo kun je SPRUIT proberen met een éénmalige proefbox. Je ontvangt dan 9 maaltijden (3 variaties) en kunt eens testen of het iets voor jullie is en of het bij jullie past. Weet je wat ik zo leuk vind? Dat SPRUIT ook een ‘kraamcadeau‘ aanbiedt: je kunt een maaltijdbox cadeau doen voor de eerste hapjes. Origineel gevonden! Maar misschien ook leuk voor de grote broer of zus: een maaltijdbox zodat papa en mama even niet zo moeilijk hoeven te doen in de kraamweek!

SAM 2903
Onze ervaring met SPRUIT

We mochten de hapjes van SPRUIT uitproberen en dat was een feest. Ik zal eens vertellen hoe het allemaal verliep. Ten eerste de bezorging: het pakketje werd ingevroren bezorgd, waarna ik snel de bakjes in de vriezer deed. In de doos zat een menukaart van deze maand, waarop te zien is welke ingrediënten er in de bezorgde gerechten zitten. Ook staan de voedingswaarde, productiedatum en allergenen vermeld. Heel volledig! Onderaan deze kaart staat vermeld hoe je de maaltijd moet bereiden. Eerst ontdooien en dan opwarmen (meerdere manieren mogelijk). En er staat bij vermeld hoe lang de maaltijden houdbaar zijn na ontdooien en na openen.

 

We begonnen met een risotto met doperwt, broccoli en peterselie. Omdat Suus nog niet zo goed stukjes eet, heb ik de maaltijd nog iets fijner gemaakt met de staafmixer. Het ging erin als pap. Maar nog lekkerder vond ze de pasta met courgette, spinazie en basilicum, de zogenaamde ‘groene pasta‘. Deze blijkt erg populair onder de SPRUIT-etertjes… Plus 1, want Suus vind ‘m dus ook heerlijk!

SAM 2911

SAM 2922

De maaltijd die op de foto staat, is er één met bruine rijst, tonijn, broccoli en wortel. Wij zijn zelf niet zo van die viseters, maar vinden het wel belangrijk dat Suus het krijgt aangeboden. Nou, ze vond het wederom smullen! Eerst nog een poging met de lepel, maar later gewoon met de handjes!

SAM 2921

Het is wel duurder dan zelf koken of potjes voeding, maar dat is logisch! Er worden ingrediënten gebruikt die we zelf niet zo snel zouden eten en het is vers en gevarieerd. Er wordt voor je gekookt én het wordt thuisbezorgd. We zouden het niet dagelijks willen uitgeven aan een maaltijd voor Suus, maar vinden het ontzettend handig om een box ‘achter de hand’ te hebben: een voorraadje in de vriezer.  Wij zijn dus erg enthousiast over de maaltijden van SPRUIT!

WIN: een Proefbox van SPRUIT

Ben jij ook nieuwsgierig naar de maaltijden van SPRUIT? Dan heb ik iets leuks voor je: ik mag een proefbox van SPRUIT weggeven aan één van mijn lezeressen! Wat moet je doen om kans te maken?

  • Like Mama’s Meisje op Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten voor welke leeftijdscategorie je graag een proefbox zou willen winnen.
  • Let op: om kans te maken, moet je de Instagrampagina van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt op woensdag 21 juni op de blog bekend gemaakt. Meldt de winnaar zich niet binnen 48 uur na bekendmaking, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Liefs Karin