Een tijdje geleden won ik via Facebook een Sponge Me naar keuze. Ik was heel benieuwd, want ik had nog nooit van dit product gehoord. Inmiddels weet ik meer én hebben we het sponsje uitgetest, dus vandaag kun je er alles over lezen in deze review!

Wat is Sponge Me?

Op die vraag wilde ik graag antwoord. Ik las op de website van Sponge Me dat deze is gemaakt van 100% Konjacpoeder. Konjac is een wortelachtige groente die groeit op de Jeju eilanden in Zuid-Korea. Deze groente wordt in Azië al eeuwenlang gebruikt als medicijn en voedsel, maar ook in skin care vanwege de ontgiftende werking en vele vitamines en mineralen.
Van het Konjacpoeder, dat 97% water en 3% fiber bevat, wordt een 3-in-1 natuurlijke reinigingsspons gemaakt die zowel voor lichaam als gezicht geschikt is.

Wat doet Sponge Me voor je huid?

Sponge Me heeft 6 typen Konjac sponzen in haar assortiment, waardoor er voor ieder huidtype een geschikte spons verkrijgbaar is. Sponge Me is 100 % natuurlijk, vrij van kleurstoffen, vrij van chemische toevoegingen (vrij van parabenen, sulfaten en phthalates). Sponge Me belooft de volgende cosmetische voordelen:

– Gebalanseerde pH waarde
– Natuurlijke pH 8.4 Alkali (waardoor je geen reiniger meer nodig hebt)
– Hydratatie
– Voeding
– Zachte exfoliërende werking
– Natuurlijke dieptereiniging
– Bestrijdt bacteriën die acne veroorzaken
– Verfijning van de poriën

Er zijn 6 verschillende Sponge Me’s verkrijgbaar:
Renew (Konjac met Franse rode klei, voor huidconditie Anti-aging, droog, vochtarm, gevoelig),
Brighten (Konjac met Franse roze klei, voor huidconditie gevoelig, eczeem, rosacea),
Oil Control (Konjac met Franse groene klei, voor huidconditie gecombineerd, vet),
Hydrating (Konjac met vulkanische Jeju Scoria, voor huidconditie alle huidtypen, gezicht en lichaam),
Detox (Konjac met bamboe houtskool, voor huidconditie acne, vet, mannen),
Gentle (100% pure Konjac, voor huidconditie baby’s, zeer gevoelige huid).

Hoe gebruik je Sponge Me?

Ik ontving een exemplaar van de Sponge Me Gentle. Die heb ik bewust gekozen, omdat deze spons geschikt is voor baby’s. Ik was heel benieuwd wat het effect zou zijn! De verpakking ziet er in ieder geval al leuk uit: Wit met blauw en hele badeendjes erop. Op de verpakking staat dat deze spons de tere (newborn) baby- en kinderhuid hydrateert en daarbij de natuurlijke pH-waarde van de huid in balans houdt. Het sponsje kan zonder aanvullende shampoo of zeep gebruikt worden en respecteert de olie die van nature in de huid aanwezig is. Ook staat op de verpakking dat het geschikt is voor kinderen met eczeem.
De spons voelt nog hard aan als deze droog is. Op de verpakking staat dat de spons helemaal vol moet lopen met water totdat die zacht is, daarna kan deze gebruikt worden. Vervolgens kun je lichaam en gezicht masseren met de spons. Wanneer gewenst kan er shampoo worden aangebracht (maar er staat ook dat dit niet nodig is). Na gebruik moet je de spons even naspoelen en daarna voorzichtig uitknijpen. Je mag de spons niet wringen. Na gebruik kun je de spons ophangen en aan de lucht laten drogen.

SAM 1832
Mijn ervaring met Sponge Me

Tijdens het badderen van Suus heb ik het sponsje een aantal keer gebruikt. Het sponsje is heel zacht als het nat is en daardoor geloof ik direct dat het superzacht is voor de babyhuid. Omdat Suus verder geen huidproblemen heeft, kon ik weinig verschil zien in vergelijking met het gebruik van een hydrofiel washandje met shampoo. Ik ben er dus neutraal over, omdat het prima in gebruik is, maar ik geen ‘resultaat’ kan zien. Toch kan ik me voorstellen dat als je babytje een hele gevoelige huid heeft of je hebt zelf eczeemachtige klachten, je er wel baat bij kunt hebben.

 

Winactie

Van Pure Beauty Brands mag ik één exemplaar van de Sponge Me weggeven. Als jij deze Sponge Me wint, kun je een keuze maken uit deze sponzen. Hoe doe je mee?

  • Volg Mama’s Meisje op Instagram, Facebook of Twitter. Hoe méér kanalen je volgt, hoe hoger je winkans is!
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je graag kans maakt en welke Sponge Me je graag zou willen winnen!
  • De winnaar wordt op 14 februari bekend gemaakt op de blog.

Liefs Karin 1

 

 

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking