Enkele weken geleden ontving ik twee bordspellen om te testen. Omdat Suus ziek werd, kwam ik er zelf niet aan toe en daarom besloot ik mijn volgers uit te dagen! Ik kreeg ontzettend veel reacties binnen en daaruit koos ik Tessa en Kimberley. Zij testten voor Mama’s Meisje het spel Dixit en Ticket To Ride Europe. Benieuwd wat zij ervan vonden? Je leest het vandaag op de blog!

Spellentest door spelletjesfanaten

In deze koude en donkere maanden is het ontzettend leuk om het binnen gezellig te maken en samen een spel te spelen. De feestdagen zijn een ideale gelegenheid om er weer eens een bordspel bij te pakken, maar ook zonder kerst of Sinterklaas spelen wij graag een leuk spel. Ik was dan ook erg verheugd dat ik twee borspellen kreeg opgestuurd om uit te testen. Helaas werd Suus behoorlijk ziek en vonden Erik en ik (plus spelletjesteam) niet de tijd en gelegenheid om op een ontspannen moment deze spellen te spelen en te testen. Daarom besloot ik een speciale winactie in het leven te roepen: ik riep via Facebook spelletjesfanaten op te reageren als zij het leuk vonden om Dixit of Ticket To Ride Europe te testen, mij hiervan verslag uit te brengen en natuurlijk mochten ze dan het spel houden. Dat spelletjes populair zijn, dat wist ik, maar wat kwamen er ontzettend veel enthousiaste reacties binnen! Ik koos hieruit twee namen: Tessa testte Dixit uit en Kimberley kreeg Ticket To Ride Europe toegestuurd. Vandaag lees je wat zij ervan vonden!

Review Dixit en Ticket To Ride Europe1

Tessa testte het bordspel Dixit

DIXIT:

Bij het spel Dixit is één van de spelers de Verteller tijdens zijn of haar speelbeurt en bestudeert de zes kaarten die hij of zij in de hand heeft. Vanaf één van deze kaarten verzint hij of zij een zin of woord die hardop gezegd wordt zonder dat de overige deelnemers deze kaart hebben gezien. Ook de andere deelnemers hebben zes kaarten in de hand en moeten nu een kaart neerleggen die het  meest overeen komt met wat de Verteller heeft gezegd. Dan worden de uitgekozen kaarten en de kaart van de Verteller geschud en open neergelegd. Nu mag iedereen stemmen welke kaart van de Verteller was. Dixit is een leuk familiekaartspel waarbij de creativiteit van de spelers wordt aangesproken. Het basisspel van Dixit is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €24,99.

Tessa vertelt hierover:  Ik heb Dixit getest: 2 keer met 5 volwassenen, 1 keer 4 volwassenen en 2 kinderen van 11 en 14 jaar en 1 keer met 2 volwassenen en 1 kind. Bij het lezen van de beschrijving was ik niet gelijk enthousiast, maar ik en de anderen met mij zijn zeer positief verrast. De omschrijvingen die iedereen bedenkt en het ontmaskeren ervan hebben wij als zeer leuk ervaren. We hebben gelachen om hilarische of zeer goed bedachte omschrijvingen en vinden het een erg vermakelijk spel.

Review Dixit en Ticket To Ride Europe2

Ik ben van mening dat een groep van 5 à 6 personen het leukst is om mee te spelen. De tijdsduur staat op 30 minuten, dit is met 4 keer spelen geen één keer gelukt. Wij zijn een klein uurtje bezig geweest per spel. Het napraten en de uitleg te horen bij de gekozen kaarten hoort er naar mijn mening bij, maar dat kost tijd. Ook met de kinderen ging het verrassend goed. Grappig om te zien welke woorden en hoe slim ze soms iets bedenken. Onze kast is vol, maar Dixit mag blijven! En zal zeker regelmatig uit de kast worden gepakt om een spelletje te spelen met de kids of met vrienden.

Kimberley testte het bordspel Ticket To Ride Europe

Ticket To Ride Europe:

Van de steile rotsen van Edinburgh naar de zonverlichte dokken van Constantinopel en van de stoffige straatjes van Pamplona naar het winderige station van Berlijn. Dit leuke familiespel Ticket to Ride: Europe neemt je mee op een nieuw treinavontuur door de grootste steden van Europa tijdens de eeuwwisseling. Waag jij je aan een reis door de donkere tunnels van Zwitserland? Ga je aan boord van een veerboot over de Zwarte Zee? Of richt je prachtige treinstations op in de grote hoofdsteden van de oude rijken? Je volgende stap maakt van jou misschien de grootste treinmagnaat van Europa! Pak je bagage, roep de kruier en stap in! Ticket To Ride Europe is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor €33,99.

Kimberley vertelt hierover: Ik mocht Ticket To Ride Europe uitproberen voor Mama’s Meisje, helemaal happy en verrast was ik toen ik het berichtje kreeg dat ik de winactie had gewonnen. Zusje ingelicht die al enige ervaring had met TTR, die ook een klein dansje deed. Zaterdag twee dagen na het winnen van de actie zijn we het gaan spelen met z’n vieren, want de mannen deden gezellig mee.

Review Dixit en Ticket To Ride Europe3

Je kan het bordspel met 5 personen spelen, ieder zijn eigen kleur treintjes (pionnetjes). Ticket To Ride Europe is een bordspel met eenvoudige spelregels, waardoor er een lage instapdrempel is en het vlot speelt, als je in de gaten krijgt hoe het werkt duurt 1 speelronde ongeveer 30 minuutjes. Ondanks de eenvoud, blijft elk spel Ticket To Ride Europe toch weer spannend tot er op het einde punten geteld worden. Er zit een duidelijke uitleg bij, maar was ik blij dat mijn zusje en zwager erbij waren zodat die mij/ons weg wijs hebben gemaakt met de grondregels van het spel welke zijn; spoorverbindingen leggen tussen verschillende grote steden. Klinkt niet heel spannend maar niets is minder waar! Ik ben zeer enthousiast over het spel en raad hem zeker aan om hem zelf aan te schaffen.

Erg leuk om jullie ervaringen met deze bordspellen te lezen! Bedankt voor jullie inzet en deelname!

Ken jij Dixit of Ticket To Ride Europe? Lijken het je leuke spellen om te spelen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin