Confession: ik zet de tablet wel eens in op momentjes dat ik even geen jengelend kind kan gebruiken. Het is alleen zo jammer als je handige peuter de mailbox, afbeeldingen of contacten weet te vinden en daar vakkundig iets weet te verwijderen, zoals bij ons gebeurde… Gelukkig is daar sinds kort een oplossing voor, waarover ik je graag alles vertel op de blog! Lees je mee?

Dat is pech, mailtjes weg!

Begin september gingen we een weekendje weg en besloten we de tablet mee te nemen. Ik downloadde enkele afleveringen van Nijntje via Netflix zodat Suus onderweg eventueel wat vermaak had, mocht ze tijdens de autorit vervelend gaan worden. Gelukkig verliep de autorit prima, maar eenmaal in het huisje was Suus wel voor een aflevering van Nijntje te porren. Mooi! Zo konden wij in de tussentijd alle bagage in het huisje zetten en uitpakken. Na vijf minuten kwam Suus bij me: “mama! Nijntje weg!“. Ze had met haar kleine handjes op het scherm getoetst en Nijntje was inderdaad in geen velden of wegen meer te bekennen. Wel stond mijn mailbox open (die gekoppeld is aan de app op de tablet) en in de week erna kwam ik erachter dat ze ook mails had gewist. Dat is pech, mailtjes weg! De tablet was dus even een no go area om in te zetten als nanny, maar sinds kort hebben wij een nieuwe oplossing!

img 7534

Kindvriendelijke modus op de tablet

Ik vind het ontzettend handig om Suus een spelletje op de tablet te laten spelen terwijl ik de was ophang, eten kook, we lang in de auto moeten zitten of op druilerige dagen waarin ze weinig anders wil. Het geeft haar een half uurtje (en soms ook langer) afleiding en ik kan even door met de dingen die moeten gebeuren. Maar ik wil wel zeker weten dat ze geen dingen te zien krijgt die niet voor haar bestemd zijn óf, zoals in eerder genoemde situatie, bestanden verwijderd. Een paar weken geleden ontvingen wij de Samsung Galaxy Tab A, een tablet waarop een zogenaamde Kids Mode zit. Met deze kindvriendelijke modus op de tablet kun je als ouder toezicht houden op wat je kind op de tablet ziet en doet. Een uitkomst!

img 7606

Ouderlijk toezicht instellen

De Kids Mode is een app die standaard op deze Samsung tablet zit en gericht is op kinderen tot en met 7 jaar. De inhoud van de app kun je als ouder zelf bepalen door de instellingen in ‘ouderlijk toezicht’ te beheren. Deze kan dus helemaal naar wens worden ingericht. Zo kun je bijvoorbeeld toegang weigeren tot foto’s, om te voorkomen dat deze per ongeluk gewist worden. Ook kun je bepaalde apps toevoegen, zoals bijvoorbeeld Netflix of Youtube. Ik heb Netflix wel toegevoegd omdat Nijntje daarop staat, maar Youtube heb ik weggelaten. Mijn ervaring is dat bij Youtube toch sneller wordt overgeschakeld naar andere filmpjes en ik wil voorkomen dat Suus content te zien krijgt die niet voor haar leeftijd geschikt zijn. Wat ik ook een pluspunt vind, is dat je een maximale schermtijd kunt instellen. Hierdoor heb je zelf in de hand hoelang je kind met de tablet mag spelen.

collage1 3

Met een gerust hart spelen op de tablet

Doordat Suus in Kids Mode speelt, laat ik haar nu met een gerust hart spelen op de tablet. Ik heb zelf in de hand hoelang, wat ze wel en niet mag bekijken en kan dit achteraf altijd wijzigen. Ook kan ze de Kids Mode niet zelfstandig verlaten, omdat dit alleen mogelijk is door een pincode in te toetsen. Naast de spelletjes die klaarstonden om gedownload te worden, is het mogelijk om via de Play Store nog veel meer (1000!) leuke apps te downloaden. Als Niene over een paar jaar ook graag op de tablet wil spelen, kan ik zelfs een tweede account aanmaken, zodat ik zo nodig verschillende instellingen kan toepassen per account. Inmiddels hebben we ook een hoes gekocht die om de tablet heen zit, om schade door een val te voorkomen. Naast het feit dat Suus een echt buitenkind is, vindt ze het ook heerlijk om een spelletje te spelen of een filmpje te kijken op de tablet. Op mijn beurt vind ik het heerlijk dat ik er niet meer constant bij hoef te zijn en zeker weet dat ze niet nog eens mijn mailbox op z’n kop zet ;)

img 7614

De Samsung Galaxy Tab A is te koop bij o.a. Coolblue voor de adviesprijs van €229.

Speelt jouw kind wel eens op de tablet? Staat daar een Kids Mode op? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking