Uit eten met coeliakie? Dat is best een uitdaging! Wij namen de proef op de som en lunchten bij Kok Experience in Harderwijk. In deze review deel ik graag onze ervaring: onbezorgd glutenvrij uit eten was nog nooit zo’n feest!

Coeliakie & een hapje eten buiten de deur

Hoe leuk is het om fijn met je gezin op pad te gaan en onderweg ergens lekker te eten? Of het nu een simpele snack is of een uitgebreid driegangendiner: sinds onze oudste dochter coeliakie heeft, is de vanzelfsprekendheid en spontaniteit omtrent een hapje uiten buiten de deur compleet verdwenen. Ik schreef er al eens over in deze blog: glutenvrij op vakantie. Op de bonnefooi op pad gaan is er niet meer bij: onze uitjes worden meer dan ooit vooruit gepland en van tevoren informeer ik uitgebreid naar mogelijkheden, als we al van plan zijn om buiten de deur te eten. Soms kies ik eieren voor mijn geld en nemen we zelf snacks en lunch mee. Is nog budgetproof ook, maar ik kan weleens een tikkeltje jaloers zijn op gezinnen die op de dag zelf wel bekijken hoe het allemaal loopt en die zorgeloos kunnen aanschuiven bij dat leuke pannenkoekenhuis, zonder rekening te hoeven houden met een dieet. De moeilijkheid zit ‘m vaak nog niet eens zozeer in het aanbod van glutenvrije alternatieven, maar veelal in het risico op kruisbesmetting. Dat houdt bijvoorbeeld in dat die glutenvrije kroket in hetzelfde vet belandt als de gewone kroket, wat een absolute no go is. Maar ook het op de hoogte zijn van het belang van handen wassen en het werken met schone materialen op een schoon keukenblad. Het is allemaal al lastig genoeg en dan bel ik ook nog op met een kruisverhoor: ik word niet altijd even vriendelijk te woord gestaan als ik navraag doe. Maar als je dan een keer een pareltje vind waar je wél onbezorgd glutenvrij uit eten kunt, dan is het maximaal genieten. Wij lunchten met het hele gezin bij Kok Experience in Harderwijk en in deze review deel ik graag mijn ervaring met je!

uit eten met coeliakie tip - Mama's Meisje blog

Glutenvrije menukaart

Stiekem hadden we vorig jaar al eens gereserveerd bij dit restaurant, maar het stomme toeval wilde dat Suus ziek werd door een glutenfout en we daardoor moesten annuleren. Tijd voor de herkansing! Tijdens ons verblijf op een vakantiepark op de Veluwe konden we een bezoekje aan Kok Experience Harderwijk mooi combineren. Bij Kok Experience in Harderwijk kun je trouwens niet alleen eten: er is ook een indoor speeltuin, bioscoop, bowling en theater. Via een Facebookgroep voor ouders van kinderen met coeliakie werd dit restaurant al meermaals getipt vanwege de uitgebreide glutenvrije menukaart voor zowel lunch als diner. Ze zijn ook aangesloten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij en hebben het ‘Lekker glutenvrij’ keurmerk van de NCV. Dat geeft zeker een geruststellend gevoel! Op de ruit bij de entree naar het restaurant zat al een grote sticker geplakt waarop te kennen werd gegeven dat ze glutenvrij serveren. Top!

Review Kok Experience Harderwijk

Met ons gezin van vijf, waarvan één dochter glutenvrij eet, reserveerden we om 12.30 uur in het restaurant voor een lunch. Bij binnenkomst meldden we ons bij de receptie, waar we aangaven dat we ná de lunch de kinderen ook nog wilden laten spelen in de binnenspeeltuin. Het spelen tijdens de lunch is goedkoper: kinderen kunnen dan in en uit het aangrenzende speelparadijs lopen, maar je dient na het eten wel te vertrekken. Wij kozen ervoor om het reguliere tarief te betalen en konden na de lunch nog blijven tot sluit. Nadat we naar onze tafel werden verwezen, werd een rondje drankjes geserveerd en ondertussen inspecteerden wij de menukaart. De glutenvrije menukaart bij Kok Experience Harderwijk is zonder twijfel de meest uitgebreide die ik ooit gezien heb. Er zijn ontzettend veel lunchgerechten waaruit gekozen kon worden: van belegde broodjes tot maaltijdsalades en van specials en tosti’s tot burgers van de grill. Maar onze dochter koos natuurlijk veel liever iets van de speciale glutenvrije kidskaart! Ze overwoog eerst een lekkere pannenkoek, maar ging toch voor een glutenvrije kroket met frietjes, met mayonaise en appelmoes. Dit werd apart van de rest van de bestelling geserveerd en op het bord zat een glutenvrij-sticker. Wat een pluspunt: op deze manier voelt het extra vertrouwd! Suus heeft heerlijk gegeten en wij trouwens ook, ik koos een lekkere carpaccio maaltijdsalade die ontzettend goed smaakte. Of ik ook een minpuntje kan noemen? We moesten, na het doorgeven van onze bestelling, bijna een uur wachten op het eten. Met name het geduld van de kinderen werd hierdoor nogal op de proef gesteld. Uiteindelijk betaalden we iets meer dan €70 voor twee carpacciosalades, twee keer patat met een snack en een kinderpannenkoek plus vijf drankjes. Daar kwam nog €24,75 bij op voor het speelparadijs, geen budget uitje dus! In de toekomst keren we zeker nog eens terug, want waar Suus nu nog voor frietjes of pannenkoek kiest, verwacht ik dat ze in de loop der jaren wel heel blij zal zijn met de rest van de keuzes op de kaart. Sluit ik deze review af door te benoemen dat ik hoop dat vele restaurants het glutenvrije voorbeeld van Kok Experience Harderwijk zullen volgen… Wie weet!

Review Kok Experience Harderwijk glutenvrij - Mama's Meisje blog

LEES OOK: KIDSPROOF HORECA ADRESJES PER PROVINCIE!

Praktische informatie

Na het lezen van deze review over Kok Experience Harderwijk van plan er te gaan eten? Hierbij wat praktische informatie:

  • Adres: Hoofdweg 2 te Harderwijk. Er is ook een vestiging in Lelystad (De Waag 9).
  • Tarief indoor speeltuin: €8,25 per kind. Er zijn speciale dagdeel-/weekdag tarieven, check de website voor meer informatie.
  • Parkeren: in de parkeergarage onder het gebouw en op het terrein is parkeren gratis.
  • Wifi: er is gratis wifi aanwezig.
  • Kinderwagen/buggy: er is een lift aanwezig waarmee je naar de verschillende verdiepingen kunt.
  • Er is een verschoonruimte voor baby’s aanwezig in zowel de heren- als damestoiletten op de begane grond.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan. Een uitzondering wordt gemaakt voor blindengeleidehonden.
  • Meer informatie vind je op de website van Kok Experience.

Ben jij weleens bij Kok Experience Harderwijk geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog