Als jij zegt: ‘ontzwangeren’, dan zeg ik: ‘haaruitval!’. Inmiddels vind ik het bijzonder dat er nog haar op mijn hoofd zit en kwamen de producten die ik van Aveda Invati Advanced mocht testen als geroepen. Helpt deze lijn écht tegen haarverlies en dunner wordend haar? In mijn blog vertel ik je daar meer over!

Het leed dat ontzwangeren heet

Het is alweer bijna 8 maanden geleden dat Niene werd geboren, maar ze zeggen niets voor niets: negen maanden op, negen maanden af. Deze keer valt het ontzwangeren me redelijk mee, maar er is één ding waar ik me ontzettend aan stoor en waar maar geen einde aan lijkt te komen. Ik verlies haar bij bosjes, het is gewoon een wonder dat er nog haar op mijn hoofd zit! Onder de douche, tijdens het afdrogen van mijn haar, met het uitborstelen, maar ook op mijn kussen na het slapen en de hele dag door op mijn kleding en in mijn omgeving: overal vind je mijn haar terug. Dé reden waarom ik al maanden met een messy bun op mijn hoofd loop, terwijl ik het heerlijk vind om mijn haar lekker los te dragen… Er gloorde licht aan de horizon, want een maandje geleden ontving ik de gehele Aveda Invati Advanced set. Deze drie-stappen formule belooft haarverlies tegen te gaan en voor dikker en voller haar te zorgen. Yes please!

mamasmeisje.com Aveda Invati tegen haaruitval

 

Aveda Invati Advanced

Eerlijk gezegd was ik vrij sceptisch toen ik over deze producten las. Ontzwangeren en de hormonale onbalans worden toch van binnenuit gestuurd? Maar mijn haarverlies leek niet te stoppen, dus ik besloot dat het het proberen waard was. De producten van Aveda Invati zijn geïnspireerd door Ayurveda, de eeuwenoude natuurlijke geneeswijze uit India. Door middel van een drie-stappen formule beloven deze producten 53% minder haarverlies en dikker en voller haar.  Met slechts één applicatie per dag zorgen de voor 98% natuurlijke producten voor een transformatie van buiten, maar ook van binnen. Zowel de inhoud als de verpakking is milieuvriendelijk, gemaakt uit herbruikbaar en consumentenafval gerecycled materiaal. Voor de formule van het Invati Advanced Solutions for Thinning Hair systeem heeft Aveda de handen ineen geslagen met  Nisarga, een bedrijf in India waar ze volgens biologische landbouw Ayurvedische kruiden telen om de gecertificeerd biologische kurkuma te leveren. Aveda’s ondersteuning aan Nisarga zal het bedrijf helpen om de biologische landbouw uit te breiden dat ten goede komt voor de aarde, de boeren – en voor iedereen in de wereld. Het eerste dat me aan de producten opvalt, is de geur: erg kruidig en dit blijkt te komen door gecertificeerd biologische lavendel, geranium en andere plantaardige essences. Ik zal de drie stappen met jullie doornemen en vertellen welk resultaat ik boekte met het gebruik van deze set!

mamasmeisje.com Aveda invati shampoo tegen haarverlies

 

 

Stap 1: Exfoliëren

Exfoliëren betekent het verwijderen van dode huidcellen van de opperheid.  Invati Advanced™ Exfoliating Shampoo exfolieert, reinigt en vernieuwt op milde wijze de hoofdhuid op basis van salicylzuur uit wintergroen. Deze voedende formule reinigt het haar en ontklit de lokken zodat ze tijdens het wassen beter beschermd zijn tegen afbreken. Mijn ervaring is dat ik vrij veel van het product nodig heb om mijn gehele haar goed te kunnen wassen. Het verdeelt niet makkelijk, maar doet wel zijn werk. Ik heb namelijk heel dun en fijn haar, dat snel in de knoop raakt. Deze shampoo is mild voor mijn hoofdhuid en spoelt makkelijk uit. Invati Advanced Exfoliating Shampoo 200ml € 32 

mamasmeisje.com Aveda Invati conditioner tegen haarverlies

 

Stap 2: Verdikken

Een conditioner gebruik ik eigenlijk zelden na het wassen met shampoo. Ik heb wel een leave in conditioner om mijn haar een oppepper te geven, maar mijn ervaring met conditioner is tot nu toe dat het mijn haar verzwaard en snel vet maakt. Ik was erg benieuwd of dat bij de Invati Advanced Thickening Conditioner ook het geval zou zijn. Deze verdikt direct het haar en zorgt voor een luchtige voeding om het haar te helpen beschermen tegen afbreken. Aminozuren van natuurlijke herkomst bootsen de bouwstenen van het haar na om het haar van wortel tot punt te helpen versterken. Van deze conditioner heb ik, in tegenstelling tot de shampoo, minder nodig en het verdeelt zich makkelijk door mijn haar. Mijn haar voelt echt gelijk zacht aan, ook na grondig uitspoelen. Nadat ik mijn haar op heb laten drogen, is er geen spoortje van zwaar of vet haar te bekennen. Positief dus! Invati Advanced Thickening Conditioner 200ml € 34,50

mamasmeisje.com Aveda Invati scalp revitalizer tegen haarverlies

Stap 3: Activeren

 

Na het wassen van mijn haar is het tijd voor de derde stap. Invati Advanced Scalp Revitalizer is een oplossing op basis van mandarijnschillen en Japanse duizendknoop die belooft te zorgen voor vermindering van haarverlies. Met een pompje moet je het direct op de hoofdhuid spuiten, terwijl je het haar in delen omhoog houdt. Zestien maal spuiten om het hele hoofd gelijkmatig te bedekken en het mag zowel op droog als vochtig haar, waarna het zachtjes mag worden ingemasseerd en niet uitgespoeld! Ik probeerde beide: op zowel vochtig als droog haar. Dit product op mijn droge haar gebruiken was geen succes. Mijn frisse, schone gewassen haar was ineens nat, vettig en het droogde niet mooi, gelift en volumineus op, zoals de verpakking belooft. In plaats daarvan rook ik enorm naar de sterke kruiden en waste ik mijn haar nogmaals, waarna ik het op vochtig haar opnieuw probeerde. Deze keer was het iets succesvoller: de sterke geur trekt grotendeels weg tijdens het opdrogen en mijn haar voelde inderdaad iets voller aan. Toch werd mijn haar in de loop van de dag wel sneller vet dan normaal gesproken. Daarom gebruik ik deze Scalp Revitalizer alleen als ik de deur niet uit hoef. Ik vind het namelijk al snel onfris ogen als mijn haar wat vetter oogt. Toch is deze stap natuurlijk onmisbaar in het proces om haarverlies tegen te gaan, dus gebruik ik het ongeveer 4 á 5 keer per week. Invati Advanced™ Scalp Revitalizer 150ml € 69

Het resultaat na 3 weken

Ik heb de producten van Aveda Invati Advanced nu ruim drie weken in gebruik en hoewel ik sceptisch was, kan ik wel duidelijk het verschil merken. Niet zozeer in de dikte van mijn haar, maar wel op het gebied van haarverlies. De plukken die ik uit mijn borstel haal zijn écht minder geworden en ook vind ik minder haar terug in mijn kleren, op mijn kussen en in mijn omgeving. De dikte van mijn haar is naar mijn idee niet veranderd, maar misschien gebruik ik de producten nog niet lang genoeg om hier een goed oordeel over te geven óf heeft het minder vaak gebruiken van de derde stap hier iets mee te maken.  Ik ben me ervan bewust dat deze producten prijzig zijn, maar mocht je letterlijk met de handen in het haar zitten, denk dan eens aan deze productlijn! Meer informatie over de producten en verkrijgbaarheid van Aveda vind je hier.

Heb (of had) jij last van haaruitval of dunner wordend haar? Wat is volgens jou de oplossing? En ken jij de producten van Aveda Invati Advanced al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking