Dat er hier inmiddels een stapel fotoalbums van Albelli in de kast liggen, is voor de Instagramvolgers van Mama’s Meisje geen verrassing meer. Vandaag deel ik een leuke én budgetproof cadeautip voor opa’s en oma’s: een mooi en waardevol idee voor de feestdagen! Lees je mee?

Cadeautje voor de feestdagen

De feestdagen komen er al snel aan en we vragen ons massaal af wat we dit jaar weer cadeau gaan geven voor 5 december of voor de kerstdagen. Zoals ik enkele weken geleden schreef, hebben wij de cadeautjes voor in de schoen en pakjesavond al klaar. Dit vieren we met ons eigen gezin dus dat is makkelijk. Met de kerstdagen brengen we altijd bezoekjes aan familieleden en vind ik het heel leuk om onze ouders iets te geven. Cadeaus die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd, hebben meestal iets te maken met een lekker geurtje, beautyproducten of iets eetbaars. Dit jaar pakken we het anders aan en ik hoop dat ze niet meelezen, want ik denk dat deze cadeautip voor opa’s en oma’s hartverwarmend gaat zijn. Wij maakten namelijk een klein fotoboekje in het ontwerpprogramma van Albelli. Yes, als je mij volgt op Instagram dan heb je die naam recentelijk voorbij zien komen en weet je dus dat ik al jaren fan ben!

LEES OOK: DIT IS DE HOOGSTE KORTING BIJ ALBELLI!

zelf fotoboekjes maken als kado - Mama's Meisje blog

Fotoalbums van Albelli

Albelli en ik gaan way back: in mijn kindloze tijdperk maakte ik er al verschillende fotoalbums van vakanties naar onder andere Curaçao, Aruba, Londen en Praag. En dat is zo gebleven, want na de geboorte van Suus besloot ik om fotoalbums te maken van verjaardag tot verjaardag. Er ligt al een flink stapeltje, want we hebben nu drie dochters en ze krijgen ieder hun eigen verzameling fotoalbums van Albelli. Inmiddels heb ik jullie op Instagram ook al regelmatig bestookt met mijn liefde voor Albelli en dan vooral met de mooie kortingsactie waarbij de extra pagina’s gratis zijn. Tja, je bent een budget mamablogger of je bent het niet! Foto’s zijn echter onbetaalbaar en daarom wilde ik deze cadeautip voor opa’s en oma’s met jullie delen: hoe leuk is het om de gemaakte foto’s in een klein fotoalbum van Albelli te stoppen? Dat is in ieder geval wel wat ik deed: ik maakte drie verschillende fotoboeken met foto’s van zowel de kinderen (alleen en samen) als foto’s van de kinderen met hun grootouders. Niet alleen leuk voor hunzelf, maar óók om in de handtas te stoppen als ze ergens op visite gaan. Trotse grootouders pronken namelijk graag met hun kleinkinderen en zo hebben ze een compact boekje bij zich dat ze maar wat graag tevoorschijn halen!

Naar wens samenstellen

Hoe gaat het maken van een fotoalbum van Albelli in z’n werk? Het is easy peasy: ik maak de albums altijd via het programma dat op mijn laptop staat. Je kunt dit zelf downloaden via de website, daar is ook een duidelijke handleiding te vinden. Ook is het mogelijk om online of via de app een album te maken, maar ik vind dat persoonlijk minder overzichtelijk en ik heb de meeste foto’s op een externe schijf, dus dan werken deze opties voor mij niet makkelijker. Vervolgens maak ik altijd een map met alle foto’s die ik graag in het album wil zetten. Deze keer koos ik voor een fotoboek in vierkant M formaat. Je kunt kiezen voor een themaboek waarbij de pagina’s al voorzien zijn van kleuren en illustraties. Je kunt dit echter ook helemaal zelf naar wens samenstellen. Daarnaast heb je de Smart Assistant optie, waarbij het album automatisch gevuld wordt met de geselecteerde foto’s. Je kunt dit later zelf aanpassen. Ik kies er echter voor om zelf de albums te vullen en op te maken: met name omdat ik dit erg leuk vind om te doen. En zo vulde ik in een avond drie verschillende fotoalbums van Albelli met foto’s van de kinderen met hun opa’s en oma’s. Ik koos voor een fotokaft (in verband met privacy laat ik hier een ander album zien) en nam géén platliggende pagina’s of hoogglans. Ik bestelde ze en enkele dagen later vielen ze al op de mat! Inmiddels liggen ze ingepakt klaar voor de kerstdagen: ik weet wel zeker dat we ze hier erg blij mee gaan maken!

verjaardagskalender met eigen foto's gepersonaliseerd - Mama's Meisje blog

Albelli fotokalender review ervaring beoordeling budgetproof cadeautip feestdagen - Mama's Meisje blog

Albelli fotokalender

Nog zo’n leuke cadeautip voor opa’s en oma’s die ik stiekem lekker voor onszelf bestelde is een Albelli fotokalender. Zo’n kalender maken is vrij makkelijk en qua werkwijze vergelijkbaar met het maken van een fotoalbum van Albelli. Je kunt kiezen voor een verjaardagskalender of een jaarkalender en per categorie zijn er verschillende formaten en designs. Ik bestelde een vierkante verjaardagskalender van 20 cm x 20 cm. Wederom selecteerde ik foto’s: wij zijn allemaal in verschillende maanden jarig en ik heb in de afgelopen jaren allerlei mooie verjaardagstaarten gefotografeerd, dus je kunt wel raden hoe onze kalender eruit ziet! Maar zo’n fotokalender kun je natuurlijk ook vullen met foto’s van de kleinkinderen en deze cadeau geven tijdens de feestdagen. Voor dezelfde fotokalender als ik bestelde, betaal je €8,32 en de fotoalbums zijn er al vanaf €6,99, dus een budgetproof tip voor een waardevol cadeautje met onbetaalbare momenten!

LEES OOK: NOG MEER CADEAUTIPS VOOR GROOTOUDERS!

Heb jij al eens een fotoalbum van Albelli besteld? En kende jij de Albelli fotokalender al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer