Via Instagram deed ik mee aan de winactie van Pure Beauty Brands: ik kon een dry shampoo winnen van Tabitha James Kraan! Tadaaa, ik heb ‘m binnengekregen en vandaag kun je lezen wat mijn ervaring hiermee is!

Tabitha James Kraan

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van het merk gehoord. Tabitha James Kraan is een Brits merk en het is de naam van een professionele hair artist. Tabitha heeft meer dan 30 jaar ervaring in haar werk en haar filosofie is dat je haar het best presteert, als het gevoed wordt door de natuur. Daarom heeft zij een productlijn ontwikkeld die uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dry Shampoo

De Dry Shampoo is er één van! 90% van de ingrediënten zijn organisch. Dit product heeft zelfs enkele awards in de wacht gesleept, dus dat beloofd wat! Je haar kan volume en veerkracht verliezen als je het te vaak wast. Tabitha raadt aan om je haar 1-2 x per week met water en shampoo te wassen. Je kunt deze droogshampoo gebruiken om de routine van elke dag je haar wassen te doorbreken. Tabitha adviseert om deze droogshampoo gedurende één maand te gebruiken om de overtollige talkproductie van je hoofdhuid te verminderen. Zo biedt je je hoofdhuid en haar de kans om weer in evenwicht te komen.

Bovenstaande afbeeldingen geven de ingrediëntenlijst en de keurmerken die op de verpakking te vinden zijn. Zo is dit product niet getest op dieren en kunnen veganisten het zonder probleem gebruiken. Als ik het doosje open, komt een prachtig flesje tevoorschijn:

De goudkleurige verpakking maakt mij heel blij, want: chique en stijlvolle uitstraling, dus zou niet misstaan op het wastafelplankje! De verpakking bevat 75 gram droogshampoo.
Als ik de dop er af haal, komt er een pompje tevoorschijn. Daardoor kan ik straks gericht de droogshampoo aanbrengen op een hygiënische manier.

sam 1113IMG 9955

Haar gewassen

De dag voordat ik deze droogshampoo testte, heb ik ’s ochtends mijn haar gewassen en geföhnd. Vervolgens heb ik er een stylingproduct in gedaan en een beetje gefixeerd met haarlak. Ik heb mijn haar de hele dag met een klem gedragen. Vervolgens ben ik ’s avonds naar bed gegaan met los haar. Normaal gesproken zou ik het ’s ochtends weer wassen, maar omdat ik deze review ging doen, heb ik dat dus niet gedaan. Op de rechterfoto zie je waarom: ik ben gezegend met dun haar, wat ik normaal gesproken één maal daags was omdat ik er anders patat in kan bakken. Ideaal test-kapsel dus!
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de verpakking staat hoe ik de droogshampoo moet gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Droogshampoo

Ik begin dus met het goed schudden van de bus! Vervolgens spray ik de droogshampoo in mijn haar. Het is een soort poeder en ik spray het vooral aan de aanzet, dus ook ’tussen de plukken’. Vervolgens masseer ik het ligt in, ook weer vooral aan de aanzet. Het ruikt trouwens heel bloemig, naar lavendel vind ik. Later lees ik dat er roos, geranium en mirre in zit. Nouja, bijna lavendel ;) Daarna borstel ik mijn haar door. Ik pak de föhn er nog bij, waardoor mijn haar volume zou moeten krijgen.

Minder vet

Dan is het alweer klaar! Super makkelijk in gebruik dus. Ik bekijk mijn haar in de spiegel en het ziet er echt een stuk frisser en minder vet uit. Het doet dus wel wat, die droogshampoo. Toch vind ik het niet zo’n lekker gevoel, maar dat is misschien heel persoonlijk. Het voelt alsof mijn haar nog steeds ‘zwaar’ is, niet te vergelijken met een vers gewassen koppie. Aan het eind van de dag vind ik het alweer teveel glimmen en spring ik onder de douche.
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Frissere look en meer volume

De tweede poging die ik deed, verschilde van de eerste poging. De dag dat ik mijn haar had gewassen met water en shampoo, heb ik geen stylingproducten gebruikt. De volgende dag heb ik wederom de droogshampoo gebruikt en toen was het gevoel veel frisser en schoner. Het is wel even wennen!
Toch is een droogshampoo wel handig om in huis te hebben. Zo heb ik wel eens een uitje gehad na een werkdag, maar had ik tussendoor niet voldoende tijd om mijn haar te wassen. Dan had ik graag deze Tabitha James Kraan Organic Dry Shampoo in m’n tas gehad, zodat ik net even een wat frissere look had. Het geeft ook meer volume, dus zit het ook direct weer beter!

Ik ben dus overwegend positief over de Dry Shampoo. Het is wel even investeren: €24,95 per flesje van 15 gram en €37,95 per flesje van 75 gram. Er is een variant voor blond en één voor bruin haar.

Kende jij de producten van Tabitha James Kraan al? En gebruik je wel eens een droogshampoo? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

 

Tabitha James Kraan Dry Shampoo review droogshampoo - Mama's Meisje blog