Van Drs. Leenarts mocht ik twee producten uitkiezen om te testen. Vanwege het zonnetje koos ik voor Suncare SPF30 en omdat Niene berg op haar hoofdje had, testte ik de Bergzalf uit. Vandaag vertel ik in een eerlijke review wat ik van deze producten vind. Lees je mee?

Op zoek naar een fijne zonnebrandcrème

Nog niet zo lang geleden kon je op mijn blog een artikel lezen waarbij ik en de kindjes zonnebrandcrème mochten testen. Helaas was ik over het product dat voor kinderen bedoeld is, alles behalve positief. Toen ik een kleine week later twee producten van Drs. Leenarts mocht uitkiezen om te testen, besloot ik de Suncare SPF30 eens te proberen. En de timing was perfect, want wat een zonnige dagen hebben we gehad nadat ik het pakketje met producten thuis ontving! Naast de zonnebrandcrème, testte ik ook de bergzalf uit voor Niene. Vandaag vertel ik jullie uitgebreid en eerlijk wat ik van deze producten vind.

img 2884
Drs. Leenarts Suncare SPF30

Als ik denk aan de ultieme, perfecte zonnebrandcrème voor mijn kleintjes, dan zoek ik een product dat smeerbaar is, de huid goed beschermt tegen verbranding, geen enge stofjes bevat en het liefst niet plakt. Best veel ‘eisen‘ en ik merkte dat ik er vaak wel één of twee inlever: goede smeerbaarheid en weinig plakkerigheid zijn nogal lastig in combinatie met zonnebrandcrème te vinden. Tijd om de Suncare SPF30 van Drs. Leenarts te testen, eentje waarover ik al veel goede verhalen heb gelezen op andere blogs. Dat geeft de burger moed! Laten we beginnen met de verpakking: de zonnebrandcrème zit in een tube en is verkrijgbaar in drie verschillende formaten: 15 ml (€2,95), 30 ml (€5,95) en 150 ml (€16,95).

De ingrediënten van zonnebrandcrème

Als ik naar de ingrediëntenlijst en de uitleg op de website van Drs. Leenarts kijk, zie ik dat de Suncare SPF30 geen nanodeeltjes, parabenen, oxybenzon of parfum bevat. Nanodeeltjes zijn zeer kleine deeltjes van een stof en zijn door gebruik in zonnebrandcrèmes in het nieuws gekomen. Deze deeltjes zouden zo klein zijn, dat ze de huid binnen zouden kunnen dringen, maar dit is niet wetenschappelijk bewezen. In sommige zonnebrandcrèmes worden Zinkoxide en Titaniumdioxide gebruikt als filter tegen de zon en om het product transparant te houden, zodat je je niet met een dikke witte laag insmeert. Het effect van de aanwezigheid van deze stoffen in zonnebrandcrèmes op de gezondheid is dus niet duidelijk. Drs. Leenarts heeft gekozen voor organische filters, waarvan de moleculen groot genoeg zijn zodat ze niet via de huid je lichaam kunnen binnendringen. Ook kiest zij bewust voor een beschermingsfactor 30 in plaats van 50, omdat de factor 50 maar 1% meer bescherming tegen de zon biedt dan factor 30. Het ingrediënt oxybenzon is niet terug te vinden in de Suncare SPF30 omdat dit hormoonverstorend zou werken. Dit is nooit wetenschappelijk bewezen, maar Drs. Leenarts neemt het zekere voor het onzekere. Tot slot is Drs. Leenarts Suncare SPF30 het eerste zonbeschermingsproduct in Nederland met het Huid Allergie Keurmerk (een initiatief van het Huidfonds). Door een zorgvuldige selectie van ingrediënten is de kans op een allergische reactie bij dit product bijzonder klein!

dr

Onze ervaring met Drs. Leenarts zonnebrandcrème

We hebben de zonnebrandcrème van Drs. Leenarts goed kunnen testen, want we hadden prachtig weer de afgelopen tijd. Het is zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen, dus ik kon mezelf er ook mee insmeren. Dat ging prima, maar ook voor Suus en Niene vond ik het prima geschikt. Die kleine armpjes en beentjes insmeren is best lastig en ik wil hun kwetsbare huidjes ook niet hoeven ‘boenen‘ om het product te verdelen. Allemaal niet nodig, want deze zonnebrandcrème smeert erg makkelijk uit. Het product is vrij dun voor een crème, maar daardoor wel heel makkelijk smeerbaar.Het trekt ook snel in, dus ik smeerde de kindjes in en na een half uurtje kon Suus dan lekker naar buiten. Spelen in de zandbak, zwemmen in het badje: in principe adviseert Drs. Leenarts om iedere 2 á 3 uur opnieuw te smeren, maar bij spelen met zand en water vaker. Dit soort adviezen vind ik als moeder erg fijn, want soms weet je gewoon niet wat nou goed is met al die verschillende merken zonnebrandcrème. Al met al zijn wij tevreden over deze Suncare SPF30: makkelijk smeerbaar, laat geen witte waas achter, trekt snel in en plakt minimaal. De kindjes én mama reageren goed op deze crème en deze mama vindt ook de aanvullende adviezen op de website van toegevoegde waarde. Een aanrader!

img 2888

Bergzalf van Drs. Leenarts

Niene is nu bijna drie maanden en had al een tijdje berg op haar hoofd. In principe is dat een onschuldig verschijnsel waarbij er geel/bruine korstjes op de hoofdhuid zitten. Bij baby’s jonger dan 6 maanden hoef je berg niet te verwijderen, maar bij Niene zag het er niet zo fris uit. Ik begon dus met old skool babyolie en probeerde het dan met een kammetje weg te halen, maar dit was nog geen succes. De berg kwam snel weer terug. Ik wilde de bergzalf dus wel eens uitproberen en las eerst de voorschriften op de website, omdat Niene jonger is dan 6 maanden. Daar valt te lezen dat ik eerst een proefplekje moest proberen, dus zo gezegd, zo gedaan. Het product heb ik eerst een nachtje in de koelkast gezet, zoals op de verpakking staat vermeld. De volgende dag heb ik eerst een klein plekje ingesmeerd met de zalf, dit een paar uurtjes laten intrekken en toen de berg verwijderd met het bijgeleverde kammetje. Dat ging vrij makkelijk en omdat de huid er niet gevoelig op reageerde, heb ik de volgende dag de rest van de plekjes ingesmeerd en de schilfers verwijderd. Daarna ging Niene lekker in bad en waste ik haar haren, zodat het vette van de zalf weer verdween. De Bergzalf van Drs. Leenarts bevat Cetiol V, een stofje dat ik toevallig nog ken uit mijn opleiding als apothekersassistente. Cetiol V maakt de huidschilfers week, waardoor ze makkelijk weg te kammen zijn. De Bergzalf bevat geen irriterende stoffen en draagt, net als de Suncare SPF30, het Huid Allergie Keurmerk. Ik ben wederom tevreden! De Bergzalf is verkrijgbaar voor €13,95 per tube met bijgevoegd kammetje.

img 2767

img 2893

De producten van Drs. Leenarts zijn verkrijgbaar bij verschillende drogisten en apotheken én via de webshop!

Ben jij bekend met de producten van Drs. Leenarts? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

liefs karin

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.