Ken jij de kindertablet van Achaté al? Wij mochten ‘m testen en in deze review vertel ik meer over deze peuterproof tablet voor kinderen. Lees maar mee!

Veilig spelletjes spelen

Afgelopen zomer reden we met drie kids op de achterbank over de Duitse Autobahn en concludeerden we: een tablet voor volwassenen is níét handig voor de allerkleinsten. Destijds bestelden we er speciale hoezen omheen zodat ze tegen een stootje konden, maar feit blijft dat de kids tijdens het spelen van een spelletje of het kijken van een filmpje door het vasthouden van de rand constant per ongeluk op één van de knopjes drukten. Gevolg: filmpje verdwenen, spelletje verlaten en een heleboel drama tijdens deze lange autorit naar Denemarken. Say no more moet Achaté gedacht hebben, want wij mochten de kindertablet van Achaté testen! We spotten ‘m in november ook al in het Grote Speelgoedboek van bol.com. Natuurlijk zijn niet alleen de knopjes op een ‘gewone’ tablet een puntje van aandacht, maar ook de toegang tot apps en internet die eigenlijk niet aangeraakt mogen worden. Bijvoorbeeld mijn mailbox die gekoppeld is of het wereldwijde web waarop ze in mijn ogen nog niets te zoeken hebben. In deze Achaté kindertablet review vertel ik je uitgebreid over de specificaties en onze ervaringen. Spoiler alert: ze kunnen er veilig spelletjes op spelen!

Ataché kindertablet review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Achaté kindertablet review

Voordat ik uitgebreid inga op onze ervaringen in deze review, zet ik eerst alle specificaties van de kindertablet van Achaté op een rijtje:

 • Ouderlijk toezicht: beheer alles via de app
 • Instelbare schermtijd
 • Uitgerust met een blauwlichtfilter
 • Meerdere accounts mogelijk
 • AUX-ingang (om een koptelefoon of oortjes aan te sluiten)
 • Stevige beschermhoes
 • Spatwaterbestendig
 • Schokbestendig
 • Verstelbare standaard
 • Android 12
 • 8 inch scherm
 • 8MP camera
 • Verkrijgbaar in de kleuren roze en blauw

De kindertablet van Achaté is al geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Door de stevige beschermhoes en het handzame formaat dat perfect is voor kinderhandjes, kunnen jonge kinderen hiermee prima uit de voeten. De tablet beschikt over een werkgeheugen van 4GB RAM en heeft een harde schijf van 32 GB. Dit is al een goede basis voor het opslaan van vele apps en andere data, naar wens is dit nog uit te breiden door een micro SD-kaart in te pluggen. In de Google Play Store kun je terecht om allerlei spelletjes en apps voor peuters, kleuters en jonge kinderen te downloaden, naast de al voorgeïnstalleerde spelletjes zoals Squla, Zappelin en meer!

tablet voor kinderen tip - Mama's Meisje blog

Onze ervaring

Dankzij de duidelijke handleiding hebben we deze tablet voor kinderen binnen no time klaar voor gebruik. Er is een speciale Kids app waarop je meerdere accounts kunt maken. In ons geval heel handig, aangezien we drie kinderen hebben. Er staan voorgeïnstalleerde spelletjes op en ten tijde van het schrijven van deze Achaté kindertablet review hebben we nog geen aanvullende apps gedownload, maar dit is mogelijk met een Google account en via de Google Play Store. Maar voor nu is er genoeg te ontdekken, er staan diverse spelletjes op die ze eerst kunnen ontdekken, daarom hebben we dit nog niet gedaan. Wat we wél hebben gedaan, is via het Ouderlijk Toezicht de instellingen en toegang aanpassen. Zo hebben we ingesteld tot welke apps en media ieder account toegang krijgt en hebben we enkele veilige websites toegevoegd. Dit kun je per account instellen, dus bijvoorbeeld Linn mag nog helemaal niet op internet en Suus heeft de mogelijkheid om enkele websites te bezoeken, zoals Zappelin. Dit geeft me een vertrouwd gevoel, want kinderen zijn vandaag de dag enorm handig met dit soort apparaten. Voordat je het weet, belanden ze op een website waar ze niets te zoeken hebben en het is een fijn idee dat dit nu niet kan. Het is ook mogelijk om schermtijd in te stellen en bijvoorbeeld het downloaden van spelletjes uit te zetten. Verder is de tablet voorzien van een stevige hoes, waardoor deze enigszins tegen een stootje kan. Het formaat is perfect voor kleine handjes en dankzij de bijgeleverde oplader kan de tablet zowel via netstroom als via USB worden opgeladen. Er zijn zelfs spelletjes die je met z’n tweeën kunt spelen, dat vinden de meiden extra leuk! Kortom: wij sluiten deze review positief af en zijn enthousiast! De kindertablet van Achaté is verkrijgbaar bij bol.com.

LEES OOK: 10 (gratis) leuke & leerzame apps voor peuters op de tablet!

Kende jij de kindertablet van Achaté al? En hoe ga jij om met schermtijd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer