Zoals je in een van mijn eerdere blogposts hebt kunnen lezen, heb ik als kind een tijdje op Curaçao gewoond. Daarna ben ik meerdere keren terug geweest op familiebezoek en vakantie. In 2012 was dat ook het geval en toen reden we naar de Aloë Vera plantage die te vinden is in de buurt van de Sint Joris Baai.

Het was de eerste keer dat ik in contact kwam met Curaloe. In het winkeltje op de plantage kocht ik mijn favoriete All Purpose Crème (die ik beschreef in een post over Mijn Beauty Musthaves) en een lipbalm. Sindsdien gebruik ik beide producten super graag, dus als ik zelf weer op het eiland was, nam ik een royale voorraad mee. En anders bestelde ik het bij iemand die er naartoe ging, zodat het mee kon op de terugweg.

Ze hebben tegenwoordig een hele fijne webshop met levering binnen 3 werkdagen in Nederland. Hoe blij was ik toen ik werd benaderd door Curaloe of ik meer producten wilde testen? Ik ging aan de slag en jij kunt vandaag lezen wat ik van de producten vind! Ook staat een leuke verrassing voor je te wachten aan het eind van deze blog!

CURALOE ALOË VERA LIPBALM

Deze lipbalm gebruik ik al jaren en bevalt mij heel goed! De balm bevat 50% aloë vera en daarnaast ook cacao butter, shea butter, vitamine E en een beschermingsfactor (SPF) 15 tegen de zon. Ik vind het effect merkbaar, omdat ik het idee heb dat mijn lippen uitdrogen van andere lippenbalsems. Bij deze van Curaloe is dat zeker niet het geval: mijn lippen vertonen geen barstjes meer en ik hoef er niet eindeloos mee te smeren! De balm blijft heel lang zitten en is daardoor zeer zuinig in gebruik. Er zit een mintsmaakje aan, wat ook een fris effect geeft bij het aanbrengen. Zeker weten één van mijn all time favorites !

SAMSUNG CAMERA PICTURES

CURALOE ALOË VERA Day- en Nightcream

Beide crèmes ruiken fris! Ze zijn beide hetzelfde van textuur, vrij rijk. En ook goed smeerbaar, je hebt maar een klein beetje nodig om je hele gezicht in te smeren. De ingrediënten:

De dagcrème bevat 70% pure aloë vera gel. De nachtcrème bevat hier 55% van. Verder zit er shea butter, lavendel olie (dagcrème), Greap Seed Oil (nachtcrème) en vitamine E in. De nachtcrème is rijker aan oliën dan de dagcrème.

Foto boven: nachtcrème vs dagcrème. Ik vind de nachtcrème heel fijn. De rijke textuur bevalt me prima, dat vind ik echt een must voor een nachtcrème. Voor overdag ben ik daar iets minder dol op. Ondanks dat er wel minder olie in de dagvariant zit, vind ik deze nog te vettig. Omdat ik ook make-up draag, wil ik een lichte dagcrème zodat ik niet het gevoel heb dat mijn gezicht te ‘zwaar’ wordt. Ook al trekt deze dagcrème heel snel in en blijft er geen vettig laagje achter op mijn huid, ik ben niet overtuigd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

CURALOE ALOË VERA Health Juice

De fles van 500 ml bevat het pure sap van de aloë vera plant (98%). Door het drankje iedere dag in te nemen, zou mijn vitaliteit met sprongen vooruit moeten gaan. Ik ben benieuwd hoe het sapje er uit ziet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Ik heb 2 eetlepels (30 ml) in een glas water opgelost. Het ruikt een beetje typisch. Maar in het water proef ik er weinig van. Ik ben ook nog snipverkouden, dat kan mijn smaak natuurlijk een beetje verminderen. Verder vind ik het prima te drinken. Heb het nog niet zo vaak gebruikt, kan nog niet beoordelen hoeveel invloed het op mijn vitaliteit heeft. Maar onder het motto ‘baadt het niet, dan schaadt het niet‘, ga ik de fles leegmaken!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

CURALOE ALOË VERA Body Gel, Skin Toner & Facial Wash

Tijdens mijn zwangerschap heb ik, door de hormonen, superveel last gehad van jeuk op mijn rug en mijn benen. Het potje All Purpose crème wat ik had staan, is daar helemaal aan op gegaan. De jeuk is inmiddels verdwenen maar mijn huid is nog steeds heel droog en ook al smeer ik me in, ik heb nog een trekkerig gevoel en soms alsnog jeuk.

Nu testte ik de body gel en dacht: had ik dit maar geweten. Doordat het een gel is, geeft het een heel fijn verkoelend effect. De gel smeert supergoed uit, is daardoor heel zuinig in gebruik zonder zijn effect te verliezen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Er zit 95% pure Aloë Vera in, maar ook lavendel olie en tea tree olie. Deze laatste zorgt voor nog meer verkoeling. Al met al heb ik er veel baat bij, dus ik kan me voorstellen dat mensen met eczeem of psoriasisklachten staan te springen om deze gel!

De Skin Toner is een reiniger die de huid verfrist en make-up effectief verwijdert. Door de gewenste hoeveelheid op een wattenschijfje te doen en de huid ermee te deppen, bevorder ik de opname van toner in mijn huid. Deze toner bevat 75% pure Aloë Vera gel, komkommer extract, grapefruit peel oil en lime oil. Het reinigt de poriën en dood bacteriën. Ik ben niet zo overtuigd van dit product: door te deppen verwijder ik namelijk mijn make-up niet goed. Als ik vervolgens over mijn huid wrijf, gaat het korrelen. Dat geeft niet zo’n fris gevoel. Dus haal ik met een ander product mijn make-up af en dep vervolgens met de toner op een wattenschaafje opnieuw mijn huid. Ook nu gaat het korrelen. Ik ben er niet zo weg van. Het doet voor mij niet helemaal wat het beloofd.

Als laatste test ik de Facial Wash. Deze bevat 65% pure Aloë Vera gel en lavendel olie. Ik heb deze reiniger getest onder de douche. Eerst mijn gezicht en handen nat gemaakt en toen de kraan even uitgezet. Een beetje van de reiniger op mijn handen gedaan en daarmee mijn gezicht ingemasseerd. De reiniger is erg vloeibaar dus goed uitkijken dat je niet alles verliest voordat het op je gezicht zit. Het schuimt weinig, wat ik prima vind. Ik masseer mijn gezicht een minuutje met de facial wash in en spoel het daarna onder de douche van mijn gezicht af. Mijn gezicht voelt lekker schoon en fris aan en na een paar dagen gebruik kan ik merken dat mijn huid wat minder rood is. Wat een topper!

BEN JE NIEUWSGIERIG?

De producten van Curaloe zijn te bestellen via deze website. Speciaal voor mijn lezers mag ik een kortingscode delen van €5 op je eerste bestelling!
De kortingscode is:
MAMASMEISJEBLOG2016

* Ik heb deze producten gekregen van Curaloe om ze te reviewen!