Wauw! Ik kreeg de ByKay Click Carrier draagzak en testte ‘m de afgelopen maanden grondig uit. Vandaag vertel ik meer over onze draagervaring met deze prachtige panterprint verschijning én ik mag een exemplaar weggeven. Doe je mee?

Mijn ervaring met dragen

Toen ik Suus kreeg, moest ik er niet aan denken: dragen. Maar toen ik eenmaal zwanger was van Niene en Suus nog moest leren lopen, vroeg ik me af hoe ik dat allemaal ging doen met twee kleintjes. Na haar geboorte kocht ik voor Niene een draagdoek van ByKay zodat ik wat meer mijn handen vrij zou hebben. Dat knopen leek eerlijk gezegd nogal makkelijk en dat zou het ook vast zijn geworden als ik het veel vaker had geoefend. Maar Niene bleek een relaxte baby en dus beperkte mijn ervaring met dragen zich tot een minimum. Ik vond het ook vrij veel gedoe om haar in die draagdoek te krijgen en dan zat het steeds nèt niet goed, waardoor het niet goed was voor haar en mijn houding. Wat ik wel grappig vind, is dat in de blog die ik destijds over mijn ervaring schreef, staat dat ik wel eens zo’n klikbare draagzak zou willen proberen. Inmiddels hebben we Linn verwelkomd in ons gezin en kregen we de ByKay Click Carrier draagzak toegestuurd!

klikbare draagzak ergonomisch - Mama's Meisje blog

ByKay Click Carrier draagzak

De ByKay Click Carrier draagzak is een klikbare draagzak die op buik, rug en heup te dragen is. Het grote voordeel is dat je je kindje hier zelf in kunt doen, dus zonder hulp. Precies wat ik dus nodig had omdat ik het knopen zo lastig vond. Deze draagzak is ergonomisch, wat inhoudt dat de beentjes van het kindje in de zogenaamde kikkerhouding (M-houding) zitten. Ik koos voor de Reversible variant die aan twee kanten te dragen is. Hoe kan het ook anders, want ik viel voor de Black/Leopard editie (€124,95)! Gotta love panterprintjes! De stof van deze draagzak is soepel, comfortabel en van babyvriendelijk katoen. Op de website van ByKay staan verschillende instructiefilmpjes waarin je kunt zien hoe je de draagzak correct bevestigd. Daar vind je ook een filmpje waarin wordt uitgelegd hoe de clips verwisseld kunnen worden, zodat je de draagdoek kunt draaien (en dus de andere kant van de stof zichtbaar is). Het kan natuurlijk gebeuren dat je kleintje spuugt of een lekkende luier heeft, daarom is deze draagzak machine wasbaar op 30 graden. Alle clips moeten gesloten zijn en de draagzak moet in een waszak of kussensloop gedaan worden alvorens het wassen. De ByKay Click Carrier draagzak die ik heb, is te gebruiken totdat je kindje ongeveer 15 kilo weegt (kledingmaat 86). Er zijn verschillende Click Carriers verkrijgbaar: de Classic, Deluxe en Reversible. Deze hebben allen weer andere eigenschappen en er zijn diverse stoffen en prints in de collectie aanwezig.

drager met click systeem by kay review - Mama's Meisje blog

Makkelijker dan knopen

Zoals ByKay het zelf omschrijft, zo ervaar ik het ook. De ByKay Click Carrier draagzak is echt heel makkelijk zelf te bevestigen: Click and GO! Natuurlijk moest ik, toen ik de draagzak net had ontvangen, wel even oefenen. Maar door de duidelijke instructiefilmpjes was dat heel makkelijk en had ik het zo onder de knie. Voor mijn gevoel kun je aan deze manier van dragen niet zoveel verkeerd doen: doordat de draagzak geheel aan te passen is met de verstelbare banden, zat Linn in een handomdraai goed. Doordat ik deze draagzak nu een tijdje in gebruik heb, groeit bij mij het gevoel dat ik dit eigenlijk veel eerder had moeten hebben. Een draagdoek die geknoopt moet worden is gewoon niet mijn ding, maar deze klikbare draagzak duidelijk wel. Klikken is naar mijn mening makkelijker dan knopen. De schouderbanden draag ik gekruist en door het zachte materiaal zitten ze prima. Ook nu Linn alweer bijna een half jaar is en dus langer en zwaarder is geworden. Ik was ook best bang voor bekkenklachten, maar daar heb ik gelukkig geen last van gehad tijdens het dragen. Doordat het rugpand verstelbaar is, kun je de draagzak al gebruiken vanaf de pasgeboren leeftijd. Door de kleine elastiekjes aan de uiteinden van de banden, kun je deze oprollen en vastzetten, zodat het geheel er mooi uitziet. De ByKay Click Carrier draagzak is op meerdere manieren te dragen, maar mijn voorkeur gaat uit naar de buik. Ik vind het fijn om Linn te zien en aangezien ze vrij veel om zich heen kijkt, kan ik op deze manier in de gaten houden of ze goed adem kan halen. En dan het stofje: panterprint! Daar ben ik helemaal dol op en het matcht ook goed met mijn jas en kleding. Al met al ben ik erg positief over deze klikbare draagzak en kan ik tot nu toe eigenlijk geen enkel nadeel benoemen. Ik denk dat we hier nog lang plezier van gaan hebben!

ByKay Click Carrier Reversible Black Leopard review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

WIN: een ByKay Click Carrier

Niet alleen ik ontving zo’n prachtige ByKay Click Carrier draagzak, ik mag er ook één verloten onder mijn lezers! Wil je kans maken op deze geweldige prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag kans maakt op een prachtige ByKay Click Carrier Reversible Black/Leopard
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 29 november 2020. De winnaars krijgen uiterlijk 3 december bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Commerciële content: disclaimer