Yes, het mooie weer komt er weer aan! Dat betekent weer lekker naar buiten en in plaats van de auto weer de fiets pakken. Naar mijn werk, naar de stad, even naar de supermarkt of gewoon heerlijk op mijn mamafiets met mijn oudste dametje achterop over de landweggetjes tussen de weilanden door fietsen, genietend van alles om ons heen. Maar op zulke momenten loop ik altijd tegen hetzelfde probleem aan: waar laat ik mijn spulletjes?

Een stijlvolle schoudertas voor op de fiets!

Vaak heb ik, als ik op de fiets ga, niet meer nodig dan mijn portemonnee, mijn sleutels en mijn telefoon. En laat dat nou net te veel zijn om in mijn zakken te proppen (want ‘proppen’ is dan namelijk precies wat er gaat gebeuren). Om nou een hele tas mee te slepen is ook weer zo overdreven. Daarbij vind ik het heerlijk om tijdens het fietsen mijn lijf ‘vrij’ te hebben. Geen schoudertassen, handtasjes of rugtassen (rugtas leek me handig maar als mijn dochter achterop zit is dat 1. niet echt comfortabel voor haar en 2. ik kwam er na een tijdje achter dat ze de ritsjes opentrok terwijl we aan het fietsen waren). Fietstassen zijn over het algemeen handig maar niet alle doorsnee fietstassen zijn even geschikt als je ook nog een kinderzitje achterop hebt. Laten ze bij Coolblue nou een leuke, modieuze oplossing hebben: de Basil Boheme City stuurtas. Geen gewone fietstas maar eigenlijk een handtas/schoudertas die je aan je stuur kan bevestigen.

IMG 3051

Mooi afgewerkt en spatwaterdicht

De Basil Bohème City stuurtas is er in verschillende uitvoeringen (het is dus niet zo’n saai, zwart stuurtasje die ze met lange fietstochten gebruiken). Ik ga voor de ‘Vintage Rood’. De tas wordt bezorgd in de welbekende blauwe Coolblue doos met daarin niet alleen de tas maar ook wat extraatjes van Coolblue. Altijd leuk! De tas voelt stevig aan en is lichtgewicht. Als ik hem beter bekijk merk ik ook op dat de afwerking erg goed is; stevige naden en geen losse draadjes. De rits werkt soepel (niets irritanter dan een rits die steeds blijft hangen) en het schuifmechanisme (de BasEasyplate) waarmee de tas aan het stuur bevestigd kan worden is mooi weggewerkt in een apart vakje met een rits. Volgens het boekje is de tas spatwaterdicht (niet geheel onbelangrijk, we wonen tenslotte in Nederland) en er zit ook nog een losse schouderriem bij de tas die je er met haakjes op- en af kan klikken. Tot zover, positief.

Bas-Easy-system: apart bijbestellen

Dan is het tijd om de tas aan mijn stuur te bevestigen. In de tas zit een doosje met een bevestigingssetje. De gebruiksaanwijzing lijkt niet erg ingewikkeld maar na een kwartier kijken snap ik het nog niet. Even mijn trots opzij gezet en manlief om hulp gevraagd. Hij werpt een blik op de tas en vervolgens op de gebruiksaanwijzing en weet me dan te vertellen dat er nog een onderdeel mist: om de tas te kunnen bevestigen heb je het BasEasy-system nodig. ‘NIET INBEGREPEN’ staat er met koeienletters op het kaartje die aan de tas hing. Oeps…
Contact opgenomen met Coolblue en nadat het BasEasy-system ook bezorgd werd, was het een fluitje van een cent. Binnen 5 minuten was het systeem aan mijn stuur bevestigd en was ik ‘ready-to-go’ en dat ben ik nu nog steeds!

IMG 3052

Blij met mijn hippe fietstas!

De Boheme City stuurtas is geen tas om kilo’s boodschappen in te vervoeren (hoewel Basil daar ook andere hele leuke en hippe fietstassen voor heeft) maar juist voor die kleine dingetjes zoals je sleutels, portemonnee en/of telefoon is hij echt ideaal. Ik neem hem mee naar de stad, als ik een eindje ga fietsen en hij gaat ook mee naar werk. Het klik-/schuifsysteem van de BasEasyplate is echt easy peasy in gebruik (secondenwerk) en de extra schouderriem die bij de tas geleverd wordt is ook erg handig; van fietstas naar schoudertas in een paar seconden. Mijn handen vrij en geen volgepropte jas- en/of broekzakken meer!

Liefs Ilse

 

 

 

 

Coolblue fietstas

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. 
Advertisement