Baby’s met luieruitslag en kapotte billen: als moeder kun je echt radeloos zijn! Ik testte Aldanex tegen luieruitslag en vertel daar meer over op de blog! Suus heeft daar bijna nooit last van, maar aangezien ze druk is met tandjes krijgen, had ze helaas een paar plekken die vrij rood waren en niet goed wegtrokken. Tijd voor de test!
Luieruitslag bij baby’s
Luieruitslag zit op de plek waar de huid bedekt wordt met een luier. Door stoffen die in urine en ontlasting zitten, kan de huid beschadigd raken. Hierdoor wordt de huid rood, geïrriteerd, schraal en gaat kapot. Kindjes kunnen daar heel veel last van hebben en het kan erg lastig zijn om de huid weer rustig te krijgen. Sommige ouders zien bij het doorkomen van de tandjes een verband met de toename van luieruitslag. Waarschijnlijk is de ontlasting dan dunner en zuurder, waardoor de huid extra geïrriteerd kan raken. Dit is dus wat ik bij Suus ook zag. Al heeft zij normaal gesproken nooit luieruitslag en viel het nu redelijk mee hoeveel last ze ervan had. Toch vond ik het vervelend, want ik zag dat de plekken snel groter werden. Dus ging ik aan het smeren!
Oorspronkelijk voor ouderen bedoeld
Ik had nog nooit van Aldanex gehoord, dus ik heb eens informatie opgezocht. Luieruitslag wordt veroorzaakt door vochtletsel. In eerste instantie is Aldanex ontwikkeld voor gebruik bij incontinentieproblemen (ook vochtletsel). Het werd met name gebruikt in verpleeghuizen en zorginstellingen. Een aantal kinderafdelingen in ziekenhuizen begon het ook te gebruiken bij baby’s en zuigelingen. Omdat de resultaten zo goed waren, is het product nu verkrijgbaar voor iedereen.
Aldanex tegen luieruitslag
Aldanex is een barrièrecrème: het vormt een beschermlaag tegen de stoffen die in urine en ontlasting zitten. Daardoor voorkomt het schade aan de huid. Ook helpt het tegen schade die kan ontstaan door wrijving, bijvoorbeeld de luier die over de huid schuurt. En als er al luieruitslag bestaat, helpt deze crème om de huid de rust te geven die het nodig heeft om te herstellen. Want als de huid al geïrriteerd is en er blijven stoffen uit urine/ontlasting op de huid inwerken, dan kan de huid niet goed herstellen. Als je er een barrièrelaagje tussen aanbrengt, dan kunnen die ‘nieuwe’ irritaties niet meer optreden en krijgen de bestaande plekken de kans om te genezen.
Aldanex Cleanser en Aldanex Skin Protectant
We ontvingen van BiologiQ (het bedrijf achter Aldanex) twee producten: Aldanex Cleanser en Aldanex Skin Protectant. De cleanser is een pH-neutrale huidreinigingsvloeistof. Deze kun je zowel in spray- als in schuimvorm aanbrengen voordat je de skin protectant aanbrengt. De cleanser is bedoeld als dagelijkse reiniging bij luieruitslag (maar dus ook geschikt voor problematiek die in zorginstellingen voorkomt zoals doorligwonden en incontinentieproblemen). Hiermee kun je urine en ontlasting makkelijk verwijderen, ook als de huid kapot is. Milder dan lotiondoekjes dus. De skin protectant is een doorzichtige crème op siliconenbasis. Deze crème vormt de barrière die nodig is om de huid te beschermen. In onderstaande afbeelding kun je zien hoe dat werkt.
Onze ervaring met Aldanex
Toen ik de crème voor het eerst probeerde, viel me op dat deze heel draderig is. Als je het uitsmeert op de rug van je hand en je strijkt er met je vinger overheen, zie je dat heel goed. Ik las dat dit met de kleefkracht van de crème te maken heeft: het vormt immers een barrière op de huid, dus het moet ook goed blijven zitten! Ik heb het maar een paar dagen bij Suus hoeven te gebruiken, toen was haar huid weer helemaal rustig. Nu gebruik ik het preventief omdat ze nog wat last heeft van haar tandjes. De cleanser heb ik zelf niet gebruikt, omdat Suus een milde vorm van luieruitslag heeft. Ze had dus geen kapotte huid of vurige roodheid. De cleanser bevat dezelfde ingrediënten als de skin protectant en is dus een milde verzorging voor iedere dag. De crème kan bij iedere verschoning worden aangebracht, dit heb ik ook gedaan. Het was maar kort nodig.
Wat mij opviel is dat de huid sneller rustig werd dan bijvoorbeeld met zinkzalf. Dat droogt veel meer in. Daarom ben ik heel positief over deze crème. Ik kan me voorstellen dat kindjes met hele heftige luieruitslag zeker baat hebben bij Aldanex. In deze folder vind je meer informatie en zie je ook afbeeldingen met resultaten.
Winactie
Omdat ik zo positief ben over deze producten, mag ik een pakket weggeven aan één van jullie.
Dit pakket (t.w.v. €26,75) bestaat uit één spuitflacon Aldanex Cleanser (237 ml) en één tube Aldanex Skin Protectant (115 gram).
Wat moet je doen om kans te maken op dit mooie pakket?
– Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram (beide mag, maar verhoogt niet je winkans).
– Laat onder deze blog weten waarom je graag kans maakt op dit Aldanex pakket.
– De winnaar wordt op 17 maart op de blog bekend gemaakt. De winnaar dient zich binnen 48 uur na bekendmaking te melden via een mail of persoonlijk bericht. Indien dit niet gebeurd, komt de winnaar te vervallen en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
Wil je meer informatie over Aldanex? Neem even een kijkje op deze website.
Heeft jouw kindje last van luieruitslag? Wat doe je hier tegen? Ken je de producten van Aldanex al? Ik ben heel benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!
Aan deze actie doe ik graag mee! En niet eens voor mijn dochter, naar voor ons kkeine vriendinnetje Ilse, die al maanden een hardnekkige luieruitslag heeft waarvoor sudocreme, bepanthen, nuby, kokosolie en wat al niet meer voor is geprobeerd. De ideale testpersoon dus! En als het bij haar werkt ben ik ook om voor mijn dochter ;-)
Los van het feit of ik win ga ik het dan zeker halen. De bekende producten voor luieruitslag maken het alleen maar erger… Maar zou leuk zijn als we het konden testen want onze hele kast staat al vol met niet werkende zalfjes :)