Voor de eerste verjaardag van Suus dook mijn zusje de keuken in om een regenboog kwarktaart te maken. Vandaag laat ik zien hoe zij deze regenboogtaart maakte. Het is heel makkelijk, je hoeft er geen keukenprinses voor te zijn! Lees je mee?

Regenboog kwarktaart

Zoals jullie in het artikel over de taart tafel konden zien, was de verjaardag van Suus in een roze met wit en goud thema. Ik wilde een beetje high tea stijl qua gebak, dus bestelde veel kleine gebakjes zoals soesjes, mini tompoucen en petit fours. Ook  bestelde ik een taart voor de kaarsjes, waar Suus later lekker mee gesmeerd heeft. Maar ik had geen idee wat voor ‘grote verjaardagstaart‘ ik voor Suus wilde… Tot mijn zusje met het idee kwam om een kwarktaart met allerlei kleurtjes te maken: een regenboogtaart. Superlief en leuk! Tijdens het maken heeft ze enkele foto’s gemaakt!

Hoe maak je zelf een regenboogtaart?

Maar hoe maak je zelf een regenboogtaart? Dat klinkt moeilijker dan het is. Het is eigenlijk een piece of cake. Lekkere woordspeling wel hè? Je haalt een pak mix voor kwarktaart + genoemde ingrediënten, decoratie, kleurstof en je kunt aan de slag. De kleurstoffen en enkele decoratieproducten zijn afkomstig van De Zoete Studio. Mijn zusje deed gekleurde smarties door de koekjesbodem voor een extra feestelijk effect. Ze gebruikte trouwens een springvorm van 24 cm doorsnee, zodat de taart wat hoger werd en je de kleurtjes dus beter ziet.

Regenboogtaart zelf maken kwarktaart regenboog taart kleurtjes recept ingrediënten - Mama's Meisje blog

Regenboogtaart zelf maken kwarktaart regenboog taart kleurtjes recept bodem smarties - Mama's Meisje blog

Pastelkleurtjes

Je maakt de ‘kwark’ volgens de verpakking klaar, maar verdeelt het geheel daarna in 3 tot 4 gedeeltes. Je hebt dan 3 aparte bakjes met ongeveer dezelfde hoeveelheid kwark. Aan ieder bakje voeg je een ander kleurtje toe. Je kunt de kleuren zo fel maken als je zelf wilt. Wij kozen voor pastelkleurtjes. Als je dit ook wilt, voeg dan niet teveel kleurstof in één keer toe.

Regenboogtaart zelf maken kwarktaart regenboog taart kleurtjes recept kwark met kleurtjes kleurstof - Mama's Meisje blog

Twee manieren

Je kunt op twee manieren een gekleurde regenboogtaart maken. Omdat wij twee dagen feest hadden, heeft mijn zusje ook twee technieken geprobeerd. De eerste keer deed ze alle verschillende kleuren door elkaar. Dus schepje voor schepje, alle kleuren om en om, tot het beslag volledig in de springvorm zit. Wanneer je de taart, na het opstijven, uit de koelkast haalt en doorsnijd, ziet het er als volgt uit:

Regenboogtaart doorgesneden recept ingrediënten technieken pastelkleurtjes zelf maken - Mama's Meisje blog

Laagjes

Je kunt de laagjes ook per kleur verdelen. Je begint bijvoorbeeld met paars, laat dit dan 7 minuten opstijven en voegt vervolgens blauw toe. Tussen iedere kleur moet je de taart dan wel in de koelkast zetten, zodat de kwark opstijft. Hierdoor krijg je ‘strakke’ lagen en dat ziet er zo uit als op de eerste foto hier onder. Zoals je ziet hebben wij hier maar 3 kleuren gebruikt, maar de roze laag had nog makkelijk in 2 delen gekund. Een leer voor de volgende keer!

Regenboogtaart laagjes kleur pastelkleurtjes vrolijk zelfgemaakte verjaardagstaart idee recept - Mama's Meisje blog

De taart versieren

Als toppings hebben wij op de eerste dag verse slagroom geklopt en ook daardoor kleurstof gedaan. Wederom de slagroom opgedeeld in meerdere bakjes en vervolgens met behulp van een spuitzak op de taart aangebracht. Daarop hebben we decoratie aangebracht zoals bloemetjes, pareltjes en eetbaar glitterpoeder. En natuurlijk die mooie taartslinger om het geheel helemaal af te maken! Die kun je heel makkelijk zelf maken, ik leg hier uit hoe je dat doet! Het zag er prachtig uit! Op de tweede dag hebben we het iets simpeler gehouden en een spuitfles met slagroom gebruikt. Maar ik vond het er alsnog feestelijk uit zien, al was dag één toch wel de topper! En we kregen superveel complimenten over beide versies van de regenboogtaart.

Regenboogtaart versiering topping taart decoratie idee recept - Mama's Meisje blog

Regenboogtaart versiering taartslinger naamslinger taart zelf maken recept idee diy - Mama's Meisje blog

Regenboogtaart laagjes kleurtjes verjaardagstaart versierd slagroom zelf maken low budget - Mama's Meisje blog

Benieuwd hoe het geheel er op de taart tafel uitzag? Check dan even dit artikel (met meer info hoe je low budget je eigen taart tafel kunt maken!).

Heb jij wel eens zo’n kleurige regenboogtaart gemaakt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1

 

 

 

 

kleurtjestaart regenboogtaart

Pinterest regenboog taart regenboogtaart kwarktaart - Mama's Meisje blog