Verwacht je binnenkort een kindje? Dan zijn er heel wat praktische dingen die je graag op voorhand regelt voor je bevalt. Om niets uit het oog te verliezen, geven we alvast een lijstje mee zodat je daarna zorgeloos kunt genieten van de eerste momenten met je baby.

#naam

Het zal één van de belangrijkste gespreksonderwerpen zijn tijdens je zwangerschap: wat zal de naam zijn van je baby? Wanneer je een partner hebt, is het belangrijk dat jullie beiden helemaal tevreden zijn met de naam. Je kan dan werken met lijstjes waarbij ieder namen kan schrappen, om zo tot de ideale naam te komen.

#drukwerk

Wanneer je de naam gekozen hebt, kun je geboortekaartjes maken. Na de bevalling is er immers geen tijd en ruimte om je nog bezig te houden met het drukwerk. Kies op voorhand de stijl die je voor ogen hebt. Het kan heel erg leuk zijn om samen met je partner het ideale kaartje uit te kiezen dat symbool staat voor jullie liefde. Je kan ook altijd een proefdruk laten maken zodat je perfect weet hoe het kaartje eruit zal zien. Zo kan je de controlefreak in jezelf geruststellen dat ook het drukwerk volgens plan zal verlopen terwijl je geniet van de eerste momenten met je kindje.

Regelen voor de bevalling - Mama's Meisje blog

 

#nieuws

Uiteraard wil je zo snel mogelijk de hele wereld kenbaar maken dat je bevallen bent van een prachtige dochter. Spreek op voorhand af wie de praktische kant van het geboortekaartje van je meisje zal coördineren. Er zal immers nog een ‘go’ moeten gegeven worden om het kaartje in druk te laten gaan. Ook het toevoegen van het gewicht en de datum is een cruciale factor in het hele proces.

#afspraken

Maak op voorhand duidelijke afspraken met familie en vrienden over hoe zij kunnen helpen vlak na de bevalling. Denk hierbij aan het brengen van extra kleertjes, een aperitief voor het bezoek in de kliniek of thuis, extra helpende handen de eerste dag van je thuiskomst, … Het is belangrijk om hier vooraf over na te denken.

#tas

Een niet te onderschatten item: zet een tas klaar waarin alles zit wat je nodig hebt tijdens en na je bevalling. Eens de weeën eraan komen, is er geen tijd meer om alles nog samen te rapen.

#comfy

Is de bevalling voor jou eerder eng? Ga dan in gesprek met het ziekenhuis. Misschien zijn er mogelijkheden om muziek in de kamer te spelen? Of mag je zelf wat sfeer aanbrengen zodat je niet in een kille kamer hoeft te liggen? Durf de vragen te stellen zodat je op een comfortabele manier je kindje voor het eerst in je armen kunt nemen.

Wat wilde jij nog meer regelen voor de bevalling? Ik lees graag je tips en aanvullingen in de comments of op Facebook of Instagram!

Liefs Karin 2

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer