Via InstaStories liet ik enkele weken geleden zien wat ik die avond kookte. Ik deelde het recept aan de hand van foto’s en kreeg naderhand veel reacties. De meest gehoorde: ‘hoe maak ik dat recept ook alweer?’. Daarom deel ik het recept van de geroerbakte broccoli met rundvlees, champignons, ketjap en rijst vandaag op de blog!

Makkelijk en snel recept

Je kent dat vast wel, die eeuwig terugkerende vraag: ‘wat moeten we vandaag weer eten?‘. Meestal maak ik een soort weekschema, zodat we gericht boodschappen doen en dat scheelt in de portemonnee. Ongeveer een jaar geleden ging er iets mis, waardoor ik alleen nog broccoli en champignons in huis had. Geen zin om boodschappen te doen dus besloot ik er maar iets van te maken. En dat pakte verrassend goed uit! Vlees hebben we altijd wel in de vriezer en ook rijst en een bescheiden kruidenassortiment is hier altijd wel voorradig. Ik ging aan de slag en aangezien zowel vriend als inmiddels ook kind er van smulden, maak ik dit makkelijke en snelle recept sindsdien vaker!

Ingrediënten

Ik maakte de maaltijd voor 2 volwassenen en 1 dreumes met de volgende ingrediënten:
– 1 stronk broccoli
– 2 bieflapjes (ongeveer 250 gram totaal)
– 2 kopjes zilvervliesrijst
– 1 doosje champignons
– 1 theelepel uienpoeder
– ketjap
– olijfolie

Bereidingswijze geroerbakte broccoli

Ik heb de InstaStories gewoon weer even op een rijtje gezet! Genummerd en super makkelijk, dus je kunt gelijk aan de slag! Als variatie kun je óók andere groenten toevoegen, zoals sperziebonen of snijbonen, worteltjes of een groentemix!

Geroerbakte broccoli met rundvlees champignons ketjap en rijst

Geroerbakte broccoli met rundvlees champignons ketjap en rijst1

Geroerbakte broccoli met rundvlees champignons ketjap en rijst2

Eet smakelijk!

Klaar! Makkelijk hè? Ik doe er altijd nog een extra scheutje ketjap overheen, maar pas bij het opdienen. Eet smakelijk! Oh, en check ook even dit recept voor cottage pie!

IMG 8079

Ga je dit recept een keer proberen? Heb je vragen of opmerkingen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin